Babassový olej - nejkvalitnější péče pro vlasy s nízkou pórovitostí

Babassový olej - nejkvalitnější péče pro vlasy s nízkou pórovitostí

Dokonalá péče o vlasy díky živinám přímo z brazilské palmy. Babassový olej se používá jako změkčovadlo v péči o pleť a vlasy. Hluboce hydratuje, brzdí procesy stárnutí a dodává pružnost. Je to přírodní opalovací krém. Babassový olej díky komplexu vitamínů, mastných kyselin a fytosterolů regeneruje vlasy a reguluje procesy ve vlasové pokožce. Díky tomu zklidňuje podráždění a redukuje tvorbu lupů.

Palmy Cohune lze nalézt v brazilských deštných pralesích. Jsou vysoké dokonce až 20 metrů. Jejich plody z dálky připomínají obrovské šišky. Palma Babassu je charakteristická pro severovýchodní oblasti Amazonie, ale některé odrůdy lze nalézt i v Africe. Toto je rostlina, ze které se lisuje babasový olej.

Jeden ořech obsahuje 2 až 6 semen, která se používají k získávání babassového oleje lisováním za studena. Přestože se jedná o poměrně exotický produkt, jeho cena není příliš vysoká. Místní obyvatelé Jižní Ameriky považují semena babassu za chutnou svačinu, která je kalorická díky velkému obsahu tuku. Babassový olej, mechanicky lisovaný z tvrdých semen, má podobné vlastnosti jako kokosový olej.

Název INCI babassového oleje: Orbignya Cohune Seed Oil

Přírodní nerafinovaný babassový olej je mnohem bohatší na živiny, které jsou nezbytné pro udržení krásného stavu vlasů a pokožky. Rafinovaný babassový olej je také dostupný, ale nedoporučujeme jej. Proces rafinace zbavuje olej četných cenných látek. Proto jeho kvalita je nižší než nerafinovaného babassového oleje. Pokud toužíme po intenzivním a hlubokém efektu na vlasech, rozhodně bychom měli sáhnout po přírodním babassovém oleji.

Babassový olej – vůně a složení

Babassový olej je mimořádný – při kontaktu s pokožkou získává ideální konzistenci. Při skladování při pokojové teplotě má máslovou konzistenci. Po zahřátí na 24-30°C se stává sametovou tekutinou. Když ho nanesete na pokožku, taje a rychle se vstřebává – mnohem lépe než např. bambucké máslo. Vůně babassového oleje je jemná. Nemá typické ořechové aroma a často se nazívá „neparfemovaný“. Barva babassového oleje připomíná jiná rostlinná másla – je světlá, s jemným béžovým nádechem.

Babassový olej – vlastnosti

Co se týče ingrediencí, babasový olej a kokosový olej jsou jako dvojčata. 90% babassového oleje je tvořeno nasycenými mastnými kyselinami (většinou kyselina laurová, o něco méně kyselina myristová a mizivé množství kyseliny palmitové, kaprylové a stearové). Olej dále obsahuje mastné kyseliny omega-6 a omega-9 obohacené o přírodní antioxidant (vitamín E) a rostlinné steroly, které příznivě působí na pokožku a vlasy. Díky všem těmto složkám má babasový olej skvělé vlastnosti. Poskytuje totální péči.

Měli bychom také zmínit, že babassový olej je extrémně odolný vůči oxidaci a své vlastnosti si zachovává po dlouhou dobu. Mohou jej používat děti, nastávající maminky a ti, kteří bojují s vážnými kožními problémy. Babassový olej je hypoalergenní, proto nezpůsobuje podráždění, ale pomáhá při léčbě.

Babassový olej v kosmetice – použití

Nerafinovaný babassový olej je nemastný a okamžitě se vstřebává. Proto patří mezi oblíbené složky kosmetických produktů. Důležitou roli hrají i jeho fyzické vlastnosti a nízká cena. Babassový olej je nejběžnější v hydratačních balzámech, krémech a pleťových vodách. Funguje jako základ v barevné kosmetice např. rtěnky nebo vosk na obočí.

I když je obvykle součástí přípravků péče o pleť, vlasová kosmetika s babassovým olejem je stále více populárnější. Například jej lze nalézt i v Nanoil pro vlasy s nízkou pórovitostí. Koupit vysoce kvalitní autentický babasový olej je obtížné a jeho použití může být problematické (musí být zahřátý). Daleko lepší nápad je sáhnout po osvědčeném produktu s babassovým olejem. Můžeme si být tak jisti, že je kvalitní, jeho množství je ideální, zatímco účinky – ještě lepší díky extra kvalitním ingrediencím.

Babassový olej v péči o pleť

Babassový olej je obvykle zmiňován v souvislosti s péčí o pleť. Používá se k masážím, každodenní péči o pokožku a u opalování. Zanechává pokožku sametově jemnou a hedvábně hladkou. Nabízí zjemňující, hydratační a má vlastnosti proti stárnutí. Přírodní babassový olej vyvažuje úroveň hydratace pokožky a redukuje procesy stárnutí buněk. Opravuje lipidovou vrstvu pokožky a chrání ji před škodlivými vlivy. Samozřejmě, totéž platí pro pokožku hlavy.

Babassový olej v péči o vlasy

Babassový olej se stále častěji používá při výrobě produktů na vlasy. Aplikuje se přímo na vlasy, uhlazuje prameny a následně usnadňuje rozčesávání. Hedvábně hladký účes je nyní chráněn před třepením. Použití babassového oleje v péči o vlasy se vyplatí nejen proto, že dodává pružnost a zdravý vzhled. Skvěle také proniká dovnitř pramenů, dodává hebkost, usnadňuje styling a posiluje vlasy od kořínků ke konečkům. Vlasy získávají objem a hustotu a také přestávají nadměrně vypadávat. Dá se říci, že babassový olej udržuje náš účes pořád ve formě. Olej je také přirozeným UV filtrem, proto je běžný ve vlasových produktech. Olej chrání před vysokou teplotou a škodlivým slunečním zářením, např. v létě.

Babassový olej – na jaký typ vlasů?

Výběr oleje by měl být rozumný. Babassový olej obsahuje velmi málo nenasycených mastných kyselin, proto vlasy s vysokou pórovitostí krepatí. Díky složkám babassového oleje je ideální pro vlasy s nízkou pórovitostí – typ vlasů, které odolají stylingu a potřebují ochranu před sluncem. Babassový olej zkrotí a ochrání vlasy s nízkou pórovitostí a také zajistí, že pokožka hlavy bude zdravá a krásná.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Ochranný sprej na vlasy
Jojobový olej
Arganový olej
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů