Jak vybrat účinné pleťové sérum? Oleje, kyselina hyaluronová a... Všechny ostatní posilovače

Jak vybrat účinné pleťové sérum? Oleje, kyselina hyaluronová a... Všechny ostatní posilovače

Pleťové sérum je krása soustředěná v elegantní lahvičce. Je to nejsilněji působící prostředek na zlepšení pokožky a opravdový odborník na pleť - výsledky uvidíte už po jediném použití. Jak vybrat sérum na obličej? Kdy je ten správný čas sáhnout po něm? Věděli jste, že si můžete vytvořit své vlastní skvěle účinné přírodní pleťové sérum?

Co je to sérum?

Pleťové sérum se považuje za výjimečný produkt, protože jeho použití zesiluje vaši každodenní péči o pleť. Je to jeden z nejsilnějších kondicionérů pokožky a byl navržen tak, aby zaručil intenzivní péči o pleť.

Jeho nezatěžující složení a dost tekutá konzistence umožňují účinným látkám snadno dosáhnout nejhlubších vrstev pokožky, kam se běžným hydratačním krémům nikdy nepodaří proniknout. Výsledek? Silná regenerace, intenzivní výživa, hydratace, omlazení a zesílená léčba mnoha, včetně závažných, stavů pleti.

Co stojí za fenoménem pleťového séra? Produkt obsahuje vysoce koncentrované, ultra účinné účinné látky. Přírodní sérum je převážně složeno z rostlinných extraktů, přírodních olejů, vitaminů, esenciálních olejů a květinových vod. Má různé formy a připomíná lehký krém, olej, gel nebo emulzi.

Kdy sáhnout po pleťovém séru?

Do nedávné doby bylo rozšířeným názorem, že sérum je věnováno výhradně stárnoucí pleti postižené vráskami a ztrátou elasticity. Není to však pravda. Naštěstí jsme se naučili, že každý typ pleti má individuální potřeby a zaslouží si vylepšenou péči. Když to shrneme, nezáleží na tom, zda je vaše pleť mladá, náchylná na akné, mastná, suchá a unavená, matná, zralá, postrádající vlhkost nebo bezproblémová - každý typ uvítá kvalitní pleťové sérum.

Dejte séru šanci, pokud máte pocit, že stav pleti se zhoršuje nebo si myslíte, že je daleko od ideálního. Mnoho sér bojuje i s opravdu závažnými dermatologickými problémy (záněty, pigmentové skvrny), zejména pokud jsou založeny na bezpečných, přírodních látkách.

Pamatujte si!

I když pracuje intenzivněji než hydratační krém, sérum nikdy nebude jeho náhradou. Sérum posiluje pleť a zlepšuje účinnost jiných kosmetických produktů. Pamatujte na to a pokládejte ho za doplněk vaší péče o pleť, nikoli za alternativu k běžnému krému.

Přírodní pleťové sérum

Je to kosmetický fenomén. Složky v přírodním obličejovém séru jsou vybírány s důrazem na detail; složení je bez dráždivých, syntetických látek, parabenů, silikonů nebo ropných derivátů. Je to produkt bez vad, často složený z přírodních rostlinných olejů, protože koneckonců ty jsou schopny pokožku efektivně opravit a chránit ji před poškozením. Jeden rostlinný olej je ekvivalentem velké dávky živin; směs několika olejů je symfonií krásy.

Jak poznáte, že máte v rukou kvalitní obličejové sérum?

Nádech luxusu by neměl být omezen jen na luxusní lahvičku, ve které je sérum uzavřeno. To, co je uvnitř lahvičky, by mělo být také nejvyšší kvality. Jak vybrat dobré obličejové sérum?

  1. Vyhněte se kontroverzním složkám v séru - zkontrolujte přítomnost jakýchkoli komedogenních látek, parafínu, minerálního oleje, PEG a silikonů. Také barviva, umělé vonné látky, krátkořetězcové alkoholy a silné konzervanty nepřinášejí vaší pleti výhody.
  2. Hledejte účinné složky - klíčový význam pro účinek séra mají rostlinné oleje, esenciální oleje, květinové vody, rostlinné extrakty všeho druhu (květinové a bylinné extrakty), řasy a také hydratační látky (aloe a kyselina hyaluronová). Vitamíny C a E, retinol a koenzym Q10 patří mezi další vysoce ceněné složky v séru. Mějte však na paměti, že sérum s vysokým obsahem koncentrovaného vitamínu C, kyselin nebo retinolu může zvyšovat citlivost na sluneční záření, takže je nutné používat ochranný krém s UV filtrem.
  3. Vyberte sérum, které vyhovuje vašemu typu pleti - mastná nebo aknózní pleť bude pravděpodobně preferovat jiné oleje a látky než suchá nebo kuperózní pleť. Vždy zkontrolujte účel daného séra a pokud si ho vyrábíte sami, pečlivě zkombinujte přírodní oleje a další kondicionační složky.
  4. Zkontrolujte, jak reaguje vaše pleť na sérum - kvalitní obličejové sérum by mělo být rychle vstřebatelné, nesmí zanechávat lepkavý povlak, mělo by poskytnout pocit lehkosti, nesmí se přilepovat k pokožce ani ji zatěžovat.

PROČ NEVYZKOUŠET OBLIČEJOVÉ SÉRUM OD NANOIL? POSKYTUJE NEJLEPŠÍ ÚČINKY A OBSAHUJE TY NEJLEPŠÍ SLOŽKY!

HLEDÁTE NAPROSTO SPOLEHLIVÉ OBLIČEJOVÉ SÉRUM? VYZKOUŠEJTE DOKONALE SLOŽENÉ VÝROBKY OD NANOIL. VYNIKAJÍCÍ SLOŽKY, VYJÍMEČNÁ KVALITA A EFEKT "WOW" - TO VŠE JE DOSAŽITELNÉ! ZAPOJTE NANOIL DO SVÉ RUTINY PÉČE O PLEŤ A VYZKOUŠEJTE ÚČINKY SÉRA. UŽ PO JEDNOM POUŽITÍ UVIDÍTE A CÍTÍTE, JAK JE VAŠE PLEŤ MNOHEM LEPŠÍ.

Jak používat pleťové sérum?

Sérum pro péči o obličej zvyšuje péči o pleť a posiluje ji, a proto proniká do hlubokých vrstev pokožky, avšak nechrání ji zvenčí. Proto se vždy ujistěte, že následuje krém na obličej. Sérum potřebuje okluzi, která jej udrží v hlubokých vrstvách pokožky - hydratační krém funguje tímto způsobem, předchází úniku účinných látek séra.

Proto si pleť důkladně vyčistěte a otřete tonikem před aplikací séra. Počkejte, až se sérum vstřebá, a poté na pokožku naneste vhodný krém. Pokud máte olejové sérum, nemusíte čekat, až se vstřebá - krém naneste hned po séru, abyste emulgovali oleje a zabránili vzniku mastné vrstvy na povrchu pokožky.

Pamatujte si!

Silně koncentrované účinné látky v obličejovém séru se mohou rychle odpařit z pokožky, což znamená horší účinek. Aby se tomu předešlo, ochraňte pokožku ochrannou 'vrstvou' ve formě krému odpovídajícího typu pleti.

Domácí kosmetika: jak si vyrobit přírodní pleťové sérum?

Nejjednodušší a nejcennější sérum můžete vytvořit smísením několika přírodních olejů (např. makadamiový olej, jojobový olej a avokádový olej). Je to silně vyživující noční esence, revitalizující suchou, unavenou pleť, která čelí jedům a znečištění městského prostředí každý den. Tohle olejové sérum může být dále doplněno esenciálními oleji, které mají silný kondicionační efekt. Například levandulový olej zvyšuje opravu kolagenu a elastinu, má protizánětlivý efekt a vyrovnává tón pokožky. Růžový olej naopak uklidňuje podráždění, obnovuje elasticitu pokožky, regeneruje a má proti stárnutí účinnost. Ylang-ylangový olej ovládá produkci sebu, léčí záněty pokožky a akné. Několik kapek na 30 ml séra bude stačit. Vaše přirozeně domácí sérum může mít opravdu úžasné složky! Neomezujte se jen na dva oleje. Nechte se unést a využijte širokou škálou nejkvalitnějších aktivně kondicionujících látek. Z jakých látek můžete vybírat?

 

Udělej si sám – domácí přírodní pleťové sérum: recepty

Bi-fázové růžové obličejové sérum; pro všechny typy pleti

  • růžová voda - 15 ml
  • kyselina hyaluronová 3% gel - 10 ml
  • jojobový olej - 5 ml
  • arganový olej - 5 ml
  • sorbitol nebo d-panthenol - 5 ml
  • vitamin E - 1 ml

Smíchejte všechny složky v míse a nalijte do tmavé lahvičky. Před použitím důkladně protřepejte, abyste sloučili fáze. Používejte před spaním a přes den, pokud máte suchou pleť. Ideální pro všechny typy pleti. Toto olejové obličejové sérum je třeba používat do 6-8 týdnů.

Opravující sérum pro problematickou pleť

  • hyaluronový gel 1% - 10 ml
  • skalníková voda - 7 ml
  • d-panthenol - 5 ml
  • aloe gel - 5 ml
  • niacinamid - 1,5 ml
  • alantoin - 0,5 ml
  • jojobový olej - 5 ml

Toto sérum vám pomůže bojovat proti nedokonalostem, ideální pro mastnou, problematickou pleť. Díky alantoinu a panthenolu zmírňuje podráždění, uklidňuje pokožku a udržuje ji hydratovanou. Zjasňuje zbarvenou pleť a místa po akné. Olejové sérum uklidňuje záněty, pomáhá udržet vlhkost a má proti vráskám účinek (přírodní oleje tvoří bohatý zdroj antioxidantů).

Smíchejte všechny složky a nalijte do tmavé lahvičky. Sérum lze používat až asi 8 týdnů. Používejte denně ráno a (nebo) večer před oblíbeným krémem na obličej.

Obličejové a pod-oční olejové sérum s koenzymem Q10

  • arganový olej - 5 ml
  • mandlový olej - 5 ml
  • koenzym Q10 - asi 3 kapky nebo 1 g prášku
  • vitamin A - asi 6 kapek

Nalijte oleje do mísy, přidejte koenzym Q10 (pokud používáte prášek, zahřejte oleje trochu, aby se prášek snadněji rozpustil). Přidejte vitamin A a sérum nalijte do tmavé lahvičky. Uchovávejte ho asi 2 měsíce. Ideální pro noční rutinu péče o pleť. Pokud používáno ráno, nezapomeňte na ochranný krém proti slunci kvůli obsahu retinolu (vitamin A).

Koenzym Q10 je silný antioxidant, který zlepšuje stav pokožky a redukuje vrásky. Vitamin A opravuje, vyhlazuje, zpevňuje a zlepšuje strukturu pokožky.

Arganový olej je jedním z nejlepších olejů na vyhlazení vrásek a zlepšení stavu pokožky. Sérum bohaté na arganový olej je navrženo především pro péči o stárnoucí pleť a pleť očního okolí.

Je to přírodní botox, díky kterému obličej znovu získává svůj lesk; pleť je hydratovaná, vrásky jsou méně výrazné a plytké.

Jak často používat pleťové sérum?

Samozřejmě záleží na preferencích vaší pokožky a jejích individuálních potřebách. Sérum je často bohaté na silně koncentrované účinné látky, takže pokud vaši pleť netrápí vrásky nebo akné, stačí používat vhodné sérum 2-3 krát týdně. Pokud však máte pocit, že vaše pleť potřebuje intenzivní péči, použijte ho každý den.

Nejlepší čas pro aplikaci séra je před spaním. Během noci se pokožka intenzivně regeneruje, protože právě v té době probíhají klíčové opravné procesy, které ovlivňují všechny vrstvy pokožky. Pomozte své pokožce získat zpět svou kondici a poskytněte jí nejkvalitnější živiny, jako je kyselina hyaluronová, vitamíny, oleje bohaté na fytosteroly, flavonoidy a prospěšné mastné kyseliny, které zajišťují nádhernou revitalizační terapii.

Ráno je také dobrý čas pro aplikaci séra. Vyberte si taková séra, která jsou bohatá na antioxidanty a přírodní oleje, které chrání pokožku před jedovatými látkami, UV zářením a městkým znečištěním.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů