Vlasy po celém světě. Část 2: Péče o vlasy v Evropském stylu

Vlasy po celém světě. Část 2: Péče o vlasy v Evropském stylu

Evropa - jeden z nejrychleji se rozvíjejících kontinentů. Úprava vlasů tam má své kořeny. Evropské ženy nastavují trendy v péči o vlasy už od nepaměti. Snaží se dosáhnout toho nejlepšího, oceňují inovativní i tradiční metody. Staré recepty na zvýraznění krásy jsou v kombinaci s moderním přístupem. Péče o vlasy se stává klíčovým bodem v péči o krásu. Jak se starají evropské ženy o své vlasy?

PÉČE O VLASY V RŮZNÝCH KOUTECH SVĚTA, ČÁST 2 - EVROPA

Co můžeme získat od žen ve Francii, Španělsku a Skandinávii?

Péče o vlasy v Evropě - Balkán

Balkán znamená polotropické, středomořské, teplé a docela suché podnebí s chladnými větry. Region je náladový a rozmanitý. V tomto klimatu je péče o vlasy nutností, aby zůstaly krásné a zdravé. Naštěstí mají ženy z Balkánu své prostředky a triky na krásné vlasy.

● Řecké ženy mají už staletí prostředek proti žhavému horku a polotropickému klimatu. Jejich vlasy jsou krásné, objemné a nešediví rychle, i když jsou starší. Jejich vlasy rostou zdravé a lesklé díky olivovému oleji.

Řekové se chlubí svými olivovými stromy a olivami - plantáže patří mezi nejstarší na světě a pocházejí z roku 5000 př. n. l. Olivový olej se používá jak v kuchyni, tak v kosmetice. Je bohatý na cenné fytosteroly a prospěšné mastné kyseliny, které zajišťují vynikající účinky na vlasy a pokožku. Olivový olej se nanáší na délku a pokožku hlavy, takže zásobuje živinami nejen vlasové vlákno, ale také zásobuje vlasové cibulky a folikuly. Olejová péče o vlasy z olivového oleje účinně chrání vlasy před vnějšími vlivy.

Řecké ženy také rády používají vlasové masky na bázi olivového oleje a obyčejného, hustého jogurtu. Rozmarýn je jejich velkou "bylinkovou" láskou. Smíchá se s vodou a používá se jako finální oplach. Rozmarýn je lékem na řídnoucí vlasy. Řecké černé mýdlo je posledním (ale ne nejméně důležitým) oblíbeným kosmetickým produktem žen žijících v zemi Homéra. Je to směs přírodních účinných látek, které slouží k mytí jak pokožky, tak vlasů. Je obohaceno o sladký mandlový olej, lněný olej, jojobový olej, rozmarýnový olej a (samozřejmě) olivový olej. Řecké černé mýdlo dobře pění a účinně odstraňuje olej po ošetření vlasovým olejem.

● Bulharské ženy našly jiný produkt na zvýraznění krásy vlasů. Chlubí se růžovou vodou a růžovým olejem, které jsou již používány ženami po celém světě. Růžová voda je skvělý produkt pro oplachy vlasů. Přidává vlasům lesk, měkkost a pružnost, zanechává vlasy hydratované, hladké a objemné. Růžová voda se používá k výrobě vlasových masek s kosmetickými jíly, což zvyšuje efekty. Existují také spreje a parfémy na vlasy s vůní růže, které zůstávají dlouho na vlasech. Růžový olej je hustý a mastný: Bulharské ženy jej používají jako léčbu na poškozené konečky vlasů a jako ochranu před vnějšími vlivy.

Péče o vlasy v Evropě - Země Středomoří

Středozemní moře znamená mnoho zemí a metod péče o vlasy. Španělské a italské ženy považují dlouhé, lesklé a zdravé vlasy za hrdost každé ženy. Na druhé straně francouzské ženy pečují o své účesy s trochou nevšímavosti.

● V zemi býků a toreadorů je ženskost spojována s tmavými, lesklými vlasy - španělské ženy rády nosí vlasy rozpuštěné a oslavují jejich krásu. Oplachy vlasů z brusinek jsou jejich tajemstvím. Vaše vlasy budou lesklé a pružné, pokud smícháte čerstvě vymačkaný džus z brusinek s vodou, nanesete ho na vlasy a necháte působit. Brusinky jsou zdrojem vitaminů E, A, mnoha skupiny B vitaminů, flavonoidů, prvků pro obnovu a zvýraznění vlasů, jako je železo, hořčík, vápník, draslík a fosfor. Díky brusinkám vlasy rostou dlouhé a silné. Kromě toho je brusinkový extrakt antibakteriální a výrazně zvyšuje odolnost vlasů proti poškození.

● Italské ženy, podobně jako Řekové, jsou bláznem do ošetření vlasů olejem a rády používají olivový olej. Uctívají ho jako potravinu a krásný produkt. Italské ženy využívají jeho všestrannou sílu: vtírají olej do těla od hlavy k patě, na rty, do rukou a především - do vlasů, aby je chránily před slunečním zářením a podpořily zdravý růst. Dalším přírodním olejem, který je v Itálii oblíbený, je olej z hroznových jader, který je mírnější a omlazuje jak vlasy, tak pokožku.

Italské ženy nanášejí oleje na vlasy již od dětství. Kromě olivového oleje rády používají vlasové masky spolu s termálními a minerálními vodami. Péče o vlasy a pokožku je zásadním prvkem krásy v Itálii. Detoxikuje se pokožka hlavy a tělo, odstraňuje toxiny a dodává mnoho minerálů. Není divu, že nejrenomovanější lázeňské střediska se nacházejí v Itálii.

● Francouzské ženy nemají tolik víry v tradiční recepty, ale existuje jedna výjimka: mají slabost pro levandulový olej. Vášnivě jej přidávají do svých vlasových masek a balzámů, vtírají jej do konečků vlasů a míchají s oplachy vlasů (nejpopulárnější je malinový). Francouzské ženy dávají velký důraz na přírodní péči o vlasy a produkty bez komedogenních chemikálií. Věnuje se zde velká pozornost důležitosti přírodních vlasových produktů. Nejprodávanější kosmetika na vlasy je složena z bezpečných rostlinných složek. To by mohl být důvod, proč nejsou výrazně oblíbené ruční výroby kosmetiky. Léčivé vlasové barvení z rostlinných přísad je věcí ve Francii, podporované profesionálními kosmetickými výrobky na bázi rostlin. Tento trend je známý jako kosmetika Organic Dynamics.

Péče o vlasy ve střední a východní Evropě

Klima je v tomto regionu světa velmi různorodé. Mrazivé zimy následují po náladových, deštivých jarách a horkých létech. S ohledem na proměnlivé podmínky počasí je péče o vlasy důležitá.

Ženy žijící v regionech střední a východní Evropy zručně kombinují moderní a tradiční produkty pro krásu - tato forma synergie je nejviditelnější v péči o vlasy.

● Ukrajinské a běloruské ženy rády pečují o své účesy. Produkty pro péči o vlasy jsou nejoblíbenější ze všech kosmetických výrobků. Navíc jsou zde velmi oceňovány domácí vlasové prostředky, předávané z generace na generaci. Ricinový olej je nenahraditelným vítězem, který zvyšuje růst vlasů a brání vypadávání vlasů. Borový olej je dalším vysoce ceněným olejem, který je velmi oblíbený v Rusku. Není divu, že ženy žijící ve východoevropských regionech milují ošetření vlasů olejem - znají a oceňují výhody přírodních olejů. V tradiční přírodní péči o vlasy jsou populární také masky na vlasy z kvasnic a mléka. Byliny hrají stejně důležitou roli: výtažky z kopřivy a přesličky se používají na oplachy vlasů, kondicionéry na pokožku hlavy nebo nápoje (pro posílení pokožky, vlasů a nehtů zevnitř).

Jantar patří mezi výjimečné produkty pro pleť a vlasy. V Polsku se používá k léčbě některých neduhů (jantarové sirupy a masti). Polské ženy milují výhody jantaru pro krásu. Jantar se přidává do emulzí na pokožku hlavy, ampulí, šamponů, vlasových masek a balzámů. Jeho úžasné vlastnosti jsou známy už dlouho, samotný jantar je populárním polským exportem. Posiluje vlasy od cibulek, brání vypadávání vlasů, regeneruje a živí (jantar obsahuje vitamíny A, E, F a Inutec - prebiotikum, které zajišťuje lesk a zdraví vlasů).

Střední část Starého kontinentu tvoří také nejvyšší evropské hory - Alpy. Flóra tohoto regionu se používá jak k léčebným účelům, tak k péči o pokožku a vlasy. Německé, rakouské, slovenské a švýcarské ženy se mohou pyšnit alpskými bylinami a květinami - silné antioxidanty rostoucí u úpatí hor:

  • Alpská růže - její kmenové buňky jsou přidávány do krémů proti stárnutí a masek pro poškozené, nadměrně upravované vlasy. Je zdrojem speciálních, jedinečných metabolitů, které usnadňují funkci buněk lidské pokožky. Po aplikaci na pokožku hlavy zlepšuje funkci cibulek a folikulů.
  • Protěž sněžná - její extrakt má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, poskytuje účinnou ochranu před škodlivým UV zářením, zpomaluje stárnutí a zpomaluje procesy šedivění vlasů.
  • Hořec žlutý - uklidňuje podráždění pokožky, bojuje s bakteriemi, ponechává pokožku hlavy čistou a léčí onemocnění pokožky hlavy.
  • Arnika horská - podporuje proces opravy pokožky a vlasů, skvěle ladí s ostatními přírodními bylinkami a oleji; běžná složka vlasových masek.
  • Máčka alpská - její kmenové buňky podporují opravu pokožky, stimulují její činnost, brání vypadávání vlasů a zpomalují proces šedivění vlasů.

Péče o vlasy v Evropě - Skandinávie

Divoká příroda a náročné klima vedou ke zvlášť vážnému přístupu skandinávských žen k péči o vlasy. Mělo by to poskytnout maximální výhody s minimálním úsilím. Hodiny strávené v salonech a zdlouhavá ošetření - to není pro ně. Raději volí aktivnější formy relaxace. V tomto drsném klimatu nemají vlasy snadný život: skryté pod čepicí; pokud nejsou vystaveny mrazu, trhány větrem nebo mučeny v horkém létě nebo suchým vzduchem od topidel. Skandinávské ženy jsou proslulé svou světlou pokožkou a vlasy. Rády definují odstín svých vlasů směsí na oplachování vlasů. Proto musí být jejich péče o vlasy na bodě.

Severské rostliny rostou v čistém, drsném klimatu - není divu, že tvoří bohatý zdroj vitaminů, minerálů a prvků udržujících mladistvost pokožky a vlasů. Skandinávci rádi využívají jejich výhod. Byliny a ovoce z nedotčených regionů jsou mezi nejcennějšími složkami v kosmetických produktech. Norské, dánské, švédské a finské ženy ocení tradiční recepty na bázi výtažků z rostlin pocházejících z místní flóry. Nejdůležitější z nich:

  • Lékořice - to není jen složka černých sladkostí s charakteristickou chutí a vůní. Lískovice je proslulá svými antiseptickými vlastnostmi. Odstraňuje toxiny z pokožky. Můžete pít čaje z lískovice nebo ji použít k výrobě oplachů vlasů.
  • Děhel obecný - skvěle oživuje unavené vlasy a uklidňuje záněty pokožky hlavy.
  • Ostružiník moruška - oblíbený u všech Skandinávců: silný obnovující antioxidant, který chrání před volnými radikály. Často je začleněn do vlasových masek (infuzovaných přírodními oleji). Je vitaminovou bombou pro vlasy i tělo. Ostružník tělo zbavuje toxinů, chrání před oxidačním stresem a opravuje sílu karotenoidů a rostlinných sterolů.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů