Barvení vlasů bez barvy! Jak přirozeně ztmavit vlasy?

Barvení vlasů bez barvy! Jak přirozeně ztmavit vlasy?

Ženy rády mění svůj vzhled. Ztmavení vlasů je nejběžnější volba, pokud jde o změnu vzhledu - často je to začátek dalších životních rozhodnutí. Jak ztmavit vlasy pomocí přírodních prostředků bez použití barev? Co takhle použití tmavých oplachů? Objevte nejlepší metody!

Barvení vlasů je určitě nejčastější úprava vlasů prováděná v salónu. Málokdo má rád svou přirozenou barvu vlasů a často nám nesedí ani jejich struktura. Proto úprava vlasů, jako je například keratinové vyrovnání vlasů nebo laminace, následují na druhém místě po barvení. Je možné změnit vzhled vlasů bez návštěvy kadeřníka? Ano, samozřejmě!

Pokud chcete ztmavit vlasy, není nutné používat chemické látky. Pokud tedy nemáte v plánu drasticky měnit barvu vlasů, můžete použít přírodní způsoby ztmavení vlasů - bez chemických složek a bez poškození zdraví vlasů.

Jak ztmavit vlasy přirozeně?

Namísto toho, abyste si lámali hlavu s tím, jak ztmavit vlasy, nejprve si vyberte správný produkt, který budete používat. Ačkoli první věc, která nám napadne při řeči o barvení vlasů, je barva na vlasy, stojí za to se tématem zabývat detailněji, protože existuje mnoho dalších možností. Nejpopulárnějším řešením je změna odstínu vlasů čajem nebo kávou. Dobrou náhradou za chemicky plné produkty je také přírodní barva na vlasy - henna. Musíte ji však použít s dovedností, aby odstín byl přirozený a ne příliš zrzavý (pokud to není výsledek, který očekáváte). Doporučuje se také používat bylinné oplachy, například z kopřivy, fíkovníku nebo dubové kůry. Pro ty z vás, kteří jsou odvážnější, je také možné použít cibulovou nebo sójovou omáčku pro ztmavení vlasů, i když vůně těchto ingrediencí vás může účinně odradit. Všichni milovníci přírodní péče o vlasy ocení možnost nabízenou ztmavujícími oleji, mezi nimiž jsou nejpopulárnější ricinový olej a amla. Jak vidíte, přirozené ztmavení vlasů je možné a nemusí jít pouze o jednu metodu.

Ne každé vlasy lze přirozeně ztmavit!

Obarvení vlasů bez opravdové barvy je opravdu lákavou alternativou. Měli byste si však pamatovat, že to nebude možné u všech. Účinek přirozených tmavících látek bude zvláště viditelný na světlých vlasech, i když odstíny bronzu lze také změnit o několik tónů. Přirozené způsoby tmavení vlasů jsou však vhodnou metodou pouze pro lidi, kteří neočekávají dramatickou změnu. Použitím snadno dostupných ingrediencí můžeme vlasy ztmavit, ale výsledek bude jemný a velmi decentní.

Zajímavost! Přirozené vlasy, které nebyly předtím barveny, jsou náchylnější k tmavení. Ženy s přirozenou barvou vlasů mohou snadno provést libovolné úpravy bez použití barvy.

Je také velmi důležité určit stav vlasů před barvením. Čím jsou vlasy poškozenější, tím horší budou výsledky. Byliny mohou navíc vysušit prameny. Analogicky zdravější vlasy budou barvu vyvíjet intenzivněji a výsledek bude výraznější a rovnoměrnější. Všechny tyto okolnosti je třeba zohlednit, než se rozhodnete, zda chcete vlasy ztmavit bez použití barvy, nebo ne.

Jak přirozeně ztmavit vlasy?

Seznamte se s TOP 10 přirozenými způsoby, jak ztmavit vlasy bez použití barvy. Stačí vybrat správné ingredience a zručně je začlenit do své každodenní péče, aby po několika umytích vlasů byl výsledek tmavší a krásnější. Jedinou podmínkou je systematická aplikace zvolené metody, protože, bohužel, výsledky nebudete vidět po jediném použití.

Zjistěte, jak přirozeně a jednoduše ztmavit své vlasy.

1. Ztmavení vlasů kávou

Abyste ztmavili vlasy kávou, budete potřebovat poměrně velké množství kávy, nejlépe čerstvě mleté. Instantní káva a kávové nápoje nebudou fungovat. Jak ztmavit vlasy kávou? Existují dva způsoby, a každý z nich má své výhody.

  • Kávový roztok na ztmavení vlasů - dejte pár lžiček čerstvě mleté kávy do hrnce s 500-700 ml vody; povařte několik minut a nechte vychladnout; před použitím roztoku kávy ho přecedíme (mletá káva může při oplachování obtěžovat); nejprve namočte vlasy na chvíli do mísy s roztokem, poté nalijte kávovou tekutinu na vlasy, nechte odkapat a usušte fénem nebo nechte oschnout.
  • Kávová maska na ztmavení vlasů - jednoduše přelijte vroucí vodu přes velké množství mleté kávy, dejte pozor, aby voda dosáhla asi 1 cm nad úrovní kávy; promíchejte, nechte 10 minut. Jakmile se zchladne, naneste na vlasy; kávovou masku byste měli upevnit sprchovou čepicí a ručníkem. Pak počkejte minimálně 15 minut; po této době důkladně opláchněte vlasy (neumývejte) a usušte fénem nebo nechte oschnout.

2. Ztmavení vlasů čajem

Stejně tak můžeme použít černý čaj, který má také barvicí vlastnosti. Ztmavení vlasů čajem vyžaduje předchozí přípravu vhodného roztoku. Do litru vroucí vody zalijte 3-4 lžíce černého čaje (s celými lístky, protože nejvíce barvy). Můžeme také přidat nějakou čerstvou kopřivu (sušené listy nemají barvicí vlastnosti), což posílí vlasy a zvýrazní jejich barvu. Kopřiva vlasům neposkytne zelený odstín, pokud ji použijeme společně s černým čajem. Připravte odvar a poté opláchněte vlasy po umytí a nechte je oschnout nebo použijte fén.

3. Ztmavení vlasů dubovou kůrou

Co dalšího můžete použít k ztmavení vlasů? Pokud nejste fanouškem kávy a čajových odvarů, zkuste dubovou kůru. Jedná se o přísadu, která má další vlastnost, protože brání nadměrnému vypadávání vlasů a maštění. Nejčastěji se však dubová kůra používá k ztmavení vlasů. Stačí si připravit oplach, tedy použít asi 50 g dubové kůry (dostupné v bylinných obchodech) a vařit ji 15 minut. Po přecedění a ochlazení máme oplach, který ztmavuje vlasy, který bychom měli používat po každém umytí vlasů, abychom postupně zvýraznili barvu.

4. Ztmavení vlasů hennou

Když jde o ztmavení vlasů bez barvy, nemůžeme zapomenout na hennu. Tato středovýchodní přísada je spojena s keratinem vlasů, a proto umožňuje barvit vlasy bez použití chemických látek. Nejlépe použít přírodní hennu, nebo práškovou lawsonii, kterou smícháme s citronovou šťávou nebo jiným kyselým roztokem. Před tím, než začneme barvit vlasy hennou, připravenou směs necháme několik hodin stát, aby se uvolnila barviva. Po této době ji nanášíme na vlasy, necháme asi hodinu působit a opláchneme. Je třeba si uvědomit, že vlasy ztmavené hennou mohou být na začátku měděné, ale časem se barva začne prohlubovat.

Tip: Pokud chcete, aby henna ztmavila vlasy na odstín trochu odlišný od červené, měla by se míchat například s indigem (to vlasy obarví do teplé hnědé) nebo s amlou (ta vlasy získá chladný hnědý odstín).

5. Ztmavení vlasů ricinovým olejem

Také olejování vlasů může být skvělým řešením, pokud hledáte způsob, jak přirozeně ztmavit vlasy. Existují oleje, které, když se používají pravidelně, nejenže vlasy vyživují, posilují a zlepšují lesk, ale také změní přirozenou barvu vlasů. Které oleje dokáží ztmavit vlasy? Stejně jako heřmánkový odvar může rozjasnit, také ricinový olej, olej amla nebo ořechový olej dokážou ztmavit vlasy. Někdy se také používá olivový olej, ale v kombinaci s barvicími bylinkami funguje lépe.

6. Ztmavení vlasů šalvějí

Jak ztmavit vlasy bylinkami? Je to velmi jednoduché. Nejdůležitějším krokem je vybrat správnou sadu bylin, které mají jemné barvicí vlastnosti. Nejvhodnější jsou šalvěj, kopřiva, rozmarýn a lopuch polní. Stačí připravit silný nálev, nechat ho vychladnout a po každém umytí si vlasy opláchnout. Byliny posílí přirozenou barvu a dodají efekt tmavších vlasů.

Varování! Obarvení vlasů bylinkami je riskantní, protože může vlasy velmi vysušit. Pokud se rozhodneme vyzkoušet tento způsob, musíme dbát na intenzivní hydrataci a regeneraci.

7. Ztmavení vlasů sójovou omáčkou

Pro mnoho lidí to může znít překvapivě, ale můžete použít sójovou omáčku k ztmavení vlasů. Před aplikací byste ji měli smíchat v poměru 1:1 s octem, jehož kyselé pH podpoří absorpci barviva obsaženého v sójové omáčce. Takovou směs použijte jako další oplach, tedy postřikujte vlasy po umytí. Bohužel velmi intenzivní vůně této domácí kosmetiky dělá ztmavení vlasů sójovou omáčkou nejméně oblíbenou metodou.

8. Ztmavení vlasů vlašskými ořechy

Vlašské ořechy mají velmi silné barvicí vlastnosti také. V tomto případě můžete připravit oplach, který ztmaví vlasy. Potřebujete pouze 2-3 hrstky ořechů, které byste měli rozdělit na menší kousky a vařit (včetně skořápek, kůže, dužiny) 20 minut. Po ochlazení a přecedění tento odvar skvěle funguje jako oplach, který lze použít po každém umytí vlasů. Měli byste si pořídit jednorázové rukavice, abyste zároveň neobarvili dlaně rukou. Vlasy opláchnuté odvarem z ořechů nechte půl hodiny volně oschnout, pak znovu opláchněte čistou vodou, abyste se zbavili zbytků, a obnovte vlasy jejich jemnost.

9. Ztmavení vlasů cibulí

Jak ztmavit vlasy bez barviv? Pokud se vám nezamlouvá žádná z předchozích osmi nápadů, můžete použít... cibuli. Její slupky (používané mimo jiné k barvení kraslic na Velikonoce) jsou také skvělé pro péči o vlasy. Oplach z cibulí může vlasy ztmavit až o několik odstínů. Budete potřebovat dvě hrstky slupek cibule a tři šálky vody - vše vařte na mírném ohni půl hodiny, nechte přes noc, přeceďte a použijte k opláchnutí vlasů. Pro dosažení nejlepších výsledků je dobrý nápad nechat vlasy v misce naplněné oplachem několik minut nebo (pohodlnější) opláchnout a obalit vlasy sprchovou čepicí a ručníkem, aniž byste vytlačili přebytečnou vodu. Počkejte minimálně čtvrt hodiny a poté znovu opláchněte vlasy čistou vodou a nechte je oschnout.

10. Ztmavení vlasů přesličkou

Než přejdeme k barvení vlasů přesličkou, odpovězme si na otázku: co to vlastně je? Přeslička (také známá jako přeslička nachová) je intenzivní fialové řešení používané pro dezinfekci ran. Nejenže poskytuje baktericidní a antiseptické vlastnosti, ale také dokáže přirozeně obarvit prameny vlasů. Ztmavení vlasů není obtížné a poskytuje okamžité, velmi viditelné účinky. Smíchejte litr vody s několika kapkami přesličky (2-3 kapky pro blondýny, maximálně 10 pro hnědovlásky) a poté oplachujte vlasy každých pár dní. Nevýhodou je, že pokud je přeslička používána příliš často, může vysušit vlasy a zanechá fialový odstín.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů