Letní rytmus! Nejlepší účesy na festivaly (a další akce)

Letní rytmus! Nejlepší účesy na festivaly (a další akce)

Letní hudební festivaly jsou mixem různých stylů a barev. Ideální účes na festival by měl být zdánlivě nedbalý, vylepšený intenzivními barvami a doplňky ladícími s celým stylingem. Objevte ty nejlepší účesy na slavnosti!

Kdysi byly festivaly příležitostí k poslechu dobré hudby. Dnes se mění v módní přehlídky a místo, kde vznikají nové trendy v líčení a stylingu. Poznejte nejlepší účesy na hudební festivaly a buďte letos v létě trendy!

Festivaly stylu a barev

Stačí si prohlédnout festivalové inspirace na Instagramu a zjistit, že letní hudební akce jsou svátkem barev a mixem stylů. Umění se zde prolíná s nejnovějšími trendy a použitelnou módou. Počítá se nejen outfit, ale také make-up, šperky a samozřejmě správný účes na festival, který plně odráží jeho atmosféru. Pro účastníky festivalu je účes jako dodatečná ozdoba, třešnička na vrcholu každého festivalového stylu.

NEJLEPŠÍ ÚČESY PRO FESTIVALY

Duch každého festivalu je nejsnáze vykreslen správným stylingem. Účesy na festival mohou být plné barev, energické, rozcuchané i trochu rozverné. Festivalový vzhled jim dodáte vhodnými sponkami, barvami a ozdobami do vlasů. Budou dokonalým doplňkem stylu hippie, boho nebo rocku. Můžete se inspirovat účesy z přehlídkových mol nebo sáhnout po trendech z posledních let. Jediným limitem je vaše vlastní představivost.

Nevíte jaký účes si udělat na hudební festival? Dbejte nejen na typ, ale především na barvy a doplňky. V tomto případě méně neznamená lépe.

Festivalový účes - hlavní trendy

COPÁNKY

Mezi všemi účesy na festivalech jsou vždy dominantní všechny verze copánků. Popularita tohoto účesu vyplývá ze snadného výkonu, působivého vzhledu a příležitostí, které nabízí. Můžete se setkat se všemi druhy copánků, jako jsou ty rybí, módní holandské nebo francouzské copánky, nebo třípramenné copánky. Vazba může být jednoduchá, symetrická na dvou stranách nebo jen doplněk k účesu. Cop lze splést z ofiny nebo jen z několika částí vlasů, aby účes vypadal efektivněji. Stojí za připomenutí, že cop ve festivalové edici je nejlépe prezentován v rozcuchané nedbalé verzi s volnými pramínky a květinami nebo ozdobami připevněnými mezi prameny.

DRDOLY

Ideální účes na festival musí být efektní, a to jsou drdoly. Na letní hudební festival se bude hodit volný, objemný drdol, nebo ten s postranními pramínky nebo ofinou. Dobrým základem pro drdol jsou vlny, díky kterým vypadá ještě efektněji. Pokud plánujete svázat si vlasy na festival do drdolu, máte několik možností - rozcuchaný drdol na temeni hlavy, dvojitý drdol, francouzský drdol, samurajský drdol s nedbalými pramínky dole nebo drdol spletený do copu s copánkem. Abyste mu dodali charakter, můžete na něj připevnit květiny, omotat barevnými stužkami nebo šátkem a můžete se i pokrýt se třpytkami.

CULÍKY

Můžete se nechat unést i culíky! Zatímco standardní culík se může zdát jako festivalový účes příliš nudný, v kombinaci s francouzským copánkem nebo barevnými doplňky bude ohromující. Jednoduché culíky jsou skvělou alternativou k rozpuštěným vlasům a načesaným vlasům – na jedné straně jsou vlasy shromážděné a z obličeje, na druhé straně část pramenů volně padá na ramena. Účesy na festival nabízejí široké možnosti, i když zvolíme obyčejný culík. Můžeme jej udělat těsně, mírně níže nebo blízko u temene hlavy. Pamatujte však, že nejlépe vypadá na velmi dlouhých vlasech nebo pokud nosíte prodloužené vlasy.

VLNY

Milovnice rozpuštěných vlasů se mohou nechat zlákat jemnými kadeřemi nebo plážovými vlnami. Účesy na festival musí být plné objemu, proto je třeba vlasy před stylingem nadzvednout u kořínků pěnou nebo speciálním pudrem a vyfoukat velkým kulatým kartáčem. Chcete-li účes trochu uvolnit, můžete prsty projet kořínky, vymačkat trochu lehkého oleje nebo nastříkat mlhou. Jde o to, nenechat vlasy ležet naplocho, ale dodat jim vzdušný efekt. Festivalové vlnité vlasy vypadají skvěle samy o sobě, ale skvěle se hodí i pro další styling. Jemné vlny jsou tím nejlepším základem pro slavnostní účesy.

Festivalový účes - barevná paleta

Barva vlasů je pro vzhled účesu nesmírně důležitá. V případě festivalových účesů je to obzvlášť důležité, protože každá stylizace na letní párty pod širým nebem je založena na odvážné kombinaci a hře s barvami. Všechny vlasy můžete libovolně kombinovat a barvit, vytvářet ombre efekt, duhovat nebo barvit například jen jednotlivé prameny, abyste tak zvýraznili vzhled copu. Jaká barva vlasů se k festivalu hodí nejvíce?

  • Pastelové odstíny (většinou) růžové, modré, fialové
  • Velmi světlé vlasy v modré, šedé nebo bílé
  • Holografické nebo duhové odstíny

Pokud nechcete nosit růžové vlasy každý den, použijte křídu na vlasy nebo sprej na barvení vlasů – účinky jsou dočasné.

Festivalové účesy - doplňky

  • Věnečky do vlasů - nejvhodnější doplněk k festivalovému účesu jsou květinové věnce. Hippie styly skvěle doplňují věnce z živých rostlin nebo umělé kompozice. Poslední jmenované se kvůli své odolnosti hodí spíše na festivaly. Věnec může být velmi efektní nebo jemný, lze jej nosit na hlavě nebo v podobě květovaného provazu ručně vplétaného do vlasů. Přináší lehkost každému stylu.
  • Vlasové květiny - jednotlivé květiny lze také krásně přidat ke stylingu. Zajímavý festivalový účes lze dodatečně zpestřit pouze kytičkou připevněnou například za uchem nebo v culíku. Takový doplněk způsobí, že celý vzhled bude ženštější.
  • Čelenky - pokud se nám věnec ve vlasech nehodí k outfitu, pak je dobrou alternativou čelenka. Může být také ozdobena květinami, mít květinové vzory a přírodní barvy. Ale může to být i krajka nebo šňůrky, které lépe zapadnou do boho stylu. Čelenka je skvělým doplňkem k festivalovému účesu, ale musí být ozdobená a dokonale ladit ke stylu našeho účesu a outfitu.
  • Šátky - čelenka a věnec v mnoha případech nedávají takové možnosti jako šátek. Do vlasů se lépe hodí rocková bandana nebo dívčí hedvábný šátek. Můžete je použít k vytvoření gumičky ve stylu pin-up girl, uvázat kolem stylového uzlíku nebo culíku nebo dokonce zaplétat do copu, abyste vlasům dodali zajímavější vzhled.
  • Šperky do vlasů – jedná se o doplněk k účesu pro dokonalý festivalový vzhled, zvláště pokud plánujete boho styl. Krásné řetízky volně padající na vlasy, prsteny, jehlice nebo sponky do vlasů s ozdobami; to vše se bude hodit na hudební festival. Vlasy jsou tak vděčným materiálem, že do nich můžete dát všechno. Šperk může být pouze doplňkem nebo například sloužit jako čelenka.
  • Barevné pramínky – kdykoli si nevíte rady s účesem na festival nebo nemáte čas na časově náročné úpravy, mohou se pramínky hodit. Stačí je připevnit na jednotlivé prameny vašich vlasů a i rozpuštěné vlasy získají nový vzhled. Ty v odstínech hnědé se osvědčí v rustikálních stylizacích a barevné skvěle doplní hippie účesy. Můžete je pojmout jako barevné melíry nebo je přidat do účesu.
  • Tetování do vlasů – metalické tetování lze nosit nejen na těle, ale i na vlasech. Tento typ dekorace dokonale zapadá do festivalových trendů. Navíc se hodí téměř ke každému stylingu a vypadá úžasně. Tetování do vlasů může mít geometrické, orientální nebo v květinovém vzoru v odstínech zlaté a stříbrné. To je ideální volba pro rovné vlasy nebo uhlazené účesy. Bohužel takové tetování při nošení vln ztrácí svůj původní vzhled.

Jakou kosmetiku použít pro festivalový look?

Příprava vlasů na to, co je na festivalu čeká, vyžaduje vhodnou kosmetiku. Produkty, které budou vlasy chránit před sluncem, větrem a prachem, jsou nutností. Užitečná bude i texturující kosmetika, která dodá objem a barvu. Jakou vlasovou kosmetiku se na festival vyplatí vzít?

  • Olej na vlasy – to je zásadní krok, pokud chcete, aby festivalový účes vypadal dobře a neměl špatný vliv na stav vlasů. Většina olejů obsahuje přírodní UV filtry, takže je chrání před sluncem. Pomáhá také při úpravě vlasů, zvyšuje lehkost a pružnost a také zdůrazňuje zvlnění. Stojí za to smíchat světlý olej na vlasy s duhovými očními stíny a nosit jej se sebou; když bude vetřený do vlasů bude zabraňovat jejich vypadávání a odrážejí světlo.
  • Termální voda – lze ji použít jako mlhu pro zajištění dokonalé hydratace a výživy vlasů i v náročných podmínkách. Termální voda je bohatá na cenné složky dodá vašim vlasům hebkost, hladkost a lesk.
  • Mořská sůl – pomáhá dosáhnout efektu plážových vln na vlasech, což je jeden z nejzajímavějších festivalových účesů. Se spreji na bázi mořské soli lze zacházet jako s mlhou, která se nastříká na vlasy a vtlačí do pramenů. Na tenkých vlasech efekt vydrží déle. Je třeba si uvědomit, že (i přes své cenné vlastnosti) mořská sůl používaná v nadměrném množství může vlasům škodit, vysušovat je, způsobit krepatění a zvýšit matnost.
  • Křída na vlasy - křídové barvení vlasů je perfektní na hudební festivaly. Takzvané křídové vlasy jsou vlasy s neobvyklými, velmi výraznými barvami získanými pomocí barvy na vlasy. Křída se snadno používá, smývá se při prvním mytí a umožňuje obarvit celé vlasy, vybrané partie nebo pouze pramínky na libovolnou barvu.
  • Barvicí sprej – stejně jako křída na vlasy existují barvicí spreje, které se dají koupit ve většině drogerií. Fanoušci hudebních festivalů tento produkt milují, protože vlasy dočasně obarví, snadno se roztírá, nebolí a je pryč po jednom umytí. Barvy na vlasy ve spreji jsou dostupné v mnoha odstínech, pro blondýnky i brunetky.
  • Suchý šampon – je praktický a umožňuje vám převzít kontrolu nad vlasy, které mají v létě tendenci se rychleji mastit. Chcete-li vlasy rychle osvěžit, použijte suchý šampon a přebytek rozpracujte prsty. Navíc tato technika dodá festivalovému účesu požadovaný objem.

LETNÍ HUDEBNÍ FESTIVALY

Kde využít nápad na účes na festival?

Jedním z nejpopulárnějších je The Coachella Valley Music and Arts Festival - každoroční hudební a umělecký festival, který se koná v Empire Polo Club v Indio v Kalifornii, který se nachází v Coachella Valley v Coloradské poušti Inland Empire již více než 20 let! Jedná se o největší hudební festival svého druhu ve Spojených Státech. Není divu, že se akce zúčastní zástupy celebrit a blogerů z celého světa. Festival Coachella vám dává příležitost ukázat se a stát se novými trendy.

Naštěstí je mnohem víc příležitostí se ukázat. Mezi hudební festivaly v podobném klimatu patří například Lollapalooza v Chicagu, Bottlerock Napa Valley v Kalifornii, Hangout Music Festival na pláži Gulf Shore v Alabamě. Evropané mohou navštívit bližší hudební festivaly, jako je Bonnaroo Music & Arts Festival v Manchesteru, Primavera Sound v Barceloně, Tomorrowland v Belgii nebo Open'er Festival, Orange Warsaw Festival nebo OFF Festival v Polsku.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů