Jak si zajistit krásné lokny a kudrliny bez užívání tepelného stylingu? Máme pro vás přírodní stylingové metody!

Jak si zajistit krásné lokny a kudrliny bez užívání tepelného stylingu? Máme pro vás přírodní stylingové metody!

Slyšeli jste někdy, že vám mohou dětské ubrousky, nebo čelenka, zajistit lepší výsledky, než nejmodernější kulma? Dle účinku, po kterém prahnete, můžete použít velkou spoustu metod. Pojďme se podívat na ty nejlepší způsoby, jak získat lokny bez termického poškození vlasů!

Kadeřníci nás varují, že přílišné užívání tepelného stylingu může na našich vlasech napáchat pěknou paseku. Žehličky na vlasy, kulmy, horké natáčky, atd. poskytují na první pohled impozantní výsledky, ale výměnou za značné poškození vlasů, které postupně ztrácejí svou vitalitu, hydrataci a lesk.

Znamená to, že je konec krásných kudrlin? Vůbec ne!

Řešením jsou lokny bez tepelné úpravy. To znamená, že kudrnaté nebo vlnité vlasy získáte bez nutnosti tepelného stylingu (natáčky, fén). Díky tomu se vlasy nepoškodí. Existuje velká spousta přirozených způsobů, jak si kudrlinky na vlasech efektivně vytvořit. Zde jsou naše nejoblíbenější.

Ohebné natáčky

Naše babičky natáčky přímo milovaly. Jednalo se o ten nejjednodušší a nejoblíbenější způsob, jak si natáčet vlasy bez kulmy. Mnoho z nás má doma stále natáčky pohozené po šuplících. Co bychom o nich měli vědět?

Natáčky jsou dlouhé trubičky s malým kovovým drátkem. Existují dva hlavní typy:

  • pěnové natáčky, měkké, lehké a dostupné v mnohých velikostech
  • neoprénové natáčky, odolné vůči stylingovým produktům a užívané např. pro styling trvalé.

Hlavní výhodou natáček je jejich snadné užití a šetrnost k našim vlasům. Omotat část vlasů kolem natáček není vůbec složité. Pak stačí natáčku zajistit a jít spát.

Jak natáčky užívat?

  1. Večer si umyjte vlasy či je navlhčete bylinnou infuzí či termální vodou.
  2. Rozdělte vlasy na jednotlivé části a vložte je do natáček.
  3. Zafixujte vlasy v natáčkách, aby držely na místě.
  4. Ráno vlasy z natáček šetrně vyjměte.
  5. Vlasy prohrábněte prsty, či je pročešte hřebenem se širokými zuby.

Pamatujte! Velikost natáček určuje šírku vašich loken a objem vlasů. Tenké natáčky znamenají krátké lokny.

TYPY VÁLEČKŮ

Další populární způsob tvorby loken je užívání válečků či rollerů. Nejsou tak komfortní, jako měkké natáčky, ale nabízejí širokou funkčnost. Používejte je k vykouzlení opravdu úchvatných účesů na dlouhých i krátkých vlasech.

Můžete si vybrat z těchto typů válečků na vlasy:

  • Samolepicí válečky - velké i malé (3-6 palců široké), vyrobené z umělého materiálu a se zapínáním na háčky a smyčky, takže k upevnění válečku nepotřebujete žádné další příslušenství ani kolíčky. Lehké příslušenství, které pěkně nadzvedne kořínky, ale při jeho sundávání si můžete vytrhnout pár vlasů.
  • Válečky ve tvaru kužele připomínají počítadla; vlasy namotáváte od tenčího konce kužele a končíte na nejširším konci s háčkem a smyčkou. Dodávají se s kolíčky, které vlasy dodatečně zajistí a udrží na místě.
  • Plastové válečky na vlasy různých velikostí, které se používají stejně jako samonavíjecí válečky, ale místo háčku a smyčky dostanete zacvakávací kryt, díky němuž váleček zůstane na místě.
  • Válečky na trvalou jsou obvykle vyrobeny ze dřeva nebo plastu. Jsou speciálně navrženy pro trvalé vlny nebo afro lokny. Používají se na mokré nebo vlhké vlasy, natočené těsně u pokožky hlavy.
  • Spirálové válečky - nejméně oblíbené, pravděpodobně kvůli poměrně náročnému použití. Každý spirálový váleček má háček, díky kterému váleček přilne k pokožce hlavy, a plastovou špičku. Spirálové válečky umožňují vytvořit přirozeně vypadající pevné lokny.

DALŠÍ POMŮCKY

Zatímco se bavíme o válečcích a dalších nástrojích, máme skvělou příležitost podívat se na novinky, jako např. na curl formers. Jsou známé také jako magic leverag a magic rollers.

Spirály jsou vyrobené z měkkého pružného materiálu. Jednotlivé části vlasů se dostanou do válečku, kde získají požadovaný tvar. Je těžké zařadit je mezi válečky, jelikož se užívají odlišně. Curl formers jsou dostupné s háčky, čímž se užívají opravdu snadno.

Magic leverag mají rozdílné délky, takže si můžete vybrat takový produkt, který se bude hodit právě k vašim vlasům. Jejich užívání je extrémně snadno, takže stačí jen pohodlně ulehnout do postele a počkat si na ranní výsledky vaší práce.

VLNĚNÉ VLASY

Co se týče domácích způsobů natáčení vlasů, obrovské oblibě se těší copánky z vlnitých vlasů přes noc. Asi nejraději mají tento účes holčičky, jejichž mámy jim splétají k večeru krásné copy z jejich vlnitých vlásků.

Jak si vytvořit vlnité vlasy s copánky?

Nic není snazší! Večer si stačí umýt vlasy a nechat je uschnout! Musejí být vlhké, ne plné vody. Můžete je také navlhčit termální vodou či speciálním sprejem pro tvorbu loken a vln. Následně vytvořte cop (anglický, kdy dva copy budou nejvhodnější) a jděte spát. Po rozmotání copů budou vlasy krásně vlnité!

PŘÍRODNÍ LOKNY S DRDOLY

Věděli jste, že krásný drdol může být skvělý způsob, jak si zajistit přírodní a krásné vlnité vlasy? Účinek se samozřejmě může lišit od výše zmíněných copánků přes noc, ale jistě stojí za to.

Jaký typ drdolu je pro natáčení nejvhodnější? Anglický, ani francouzský stačit nebudou. Mini drdoly budou nejefektivnější metodou.

Natáčení vlasů pomocí drdolů vám zajistí nejrůznější účinky:

  • malé drdoly vytvoří krásné lokny
  • těsné drdoly zajistí loknám lepší definici

KUDRLINKY DÍKY SPONKÁM 

Co může ženám toužícím po kudrlinách, když nemají kulmu? Sáhnout po sponkách! Jedná se o skvělou metodu, která oproti ostatním nefunguje přes noc. Sponky mohou dráždit pokožku, což není zcela optimální. Rozhodně se hodí např. 2 hodinky před plánovanou party.

Jak natočit vlasy pomocí sponek?

  1. Umyjte si vlasy, navlhčete je vodou nebo použijte pěnu a dobře je rozčešte.
  2. Rozdělte vlasy na 3 části, abyste snadno vybrali tenčí prameny.
  3. Začněte u kořínků vlasů, vezměte tenký pramen a omotejte jej kolem prstu a vytvořte smyčku.
  4. Smyčku zajistěte sponkou.
  5. Opakujte s ostatními prameny.
  6. Jakmile jsou všechny prameny vlasů zajištěny sponkami, nechte vlasy přirozeně uschnout nebo je vysušte studeným fénem.
  7. Po rozpletení vlasů projeďte vlasy prsty a zapomeňte na kartáč.

Čelenkové lokny

Čelenkové lokny? Jsou romantické a vypadají nádherně. Nejlepší na této metodě je možnost získat úžasnou ofinu rozhozenou do stran.

Pro natočení vlasů samozřejmě potřebujete měkkou čelenku - čím širší čelenka, tím větší lokny. Můžete si také pořídit The Aurora Band Night Roller.

Jak vytvořit čelenkové lokny krok za krokem?

  1. Umyjte nebo navlhčete vlasy; poté je přesně vyčešte.
  2. Natáhněte čelenku kolem hlavy.
  3. Vezměte část vlasů, omotejte ji kolem čelenky a opakujte, dokud není omotána celá část vlasů.
  4. Opakujte s dalšími úseky.
  5. Jděte spát nebo počkejte, až vlasy uschnou.
  6. Po rozbalení vlasy rozčešte a použijte silně tužící přípravek, abyste zabránili krepatění.

Šálové/šátkové lokny

Pro vytvoření loken bez zahřívání můžete také použít šálu na hlavu nebo obyčejný šátek. Kudrny nebo vlny můžete vytvářet od středních délek vlasů. Efekt je krásný a stačí vám k tomu tři šátky.

Šálové lokny krok za krokem:

  1. Jako vždy si vlasy umyjte nebo navlhčete, vyčešte je.
  2. Rozdělte vlasy na tři stejné části (levá, pravá, zadní).
  3. Každou sekci zauzlujte šátkem - přesně tam, kde chcete, aby lokny začínaly (v úrovni uší nebo níže).
  4. Vezměte jednu sekci a rozdělte ji na poloviny; prameny zapleťte.
  5. Konce zajistěte gumičkou.
  6. Totéž proveďte s ostatními zbylými částmi vlasů.
  7. Jděte spát nebo počkejte, až vlasy uschnou.
  8. Po sundání šátků projeďte vlasy prsty.

Kudrlinky s dětskými ubrouskami

Použití vlhčených ubrousků je dalším nápadem, který vám pomůže zajistit si lokny bez tepelné úpravy. I když to zní divně, metoda skutečně stojí za vyzkoušení. Účinek závisí na velikosti sekcí vlasů. Menší sekce znamenají větší objem a pevnější lokny.

Metoda je nesmírně snadná! Stačí rozdělit vlasy na několik sekcí a ty pak namotat na srolované dětské ubrousky. pro jejich zajištění svažte konce ubrousků k sobě nebo použijte sponky. Takový způsob, jak získat kudrny bez zahřívání, rozhodně patří k těm nejjednodušším.

Jaké jsou výhody loken z dětských ubrousků?

  1. Jedná se o přirozenou techniku natáčení bez poškození.
  2. Látky obsažené v ubrouscích mají účinek na úpravu vlasů.
  3. Je vhodné je používat přes noc (pohodlně).
  4. Poskytuje možnosti přizpůsobit účinek, velikost a objem kadeří vašim představám.

JAK JINAK SI MŮŽETE ZAJISTIT LOKNY BEZ ZAHŘÍVÁNÍ

Ve skutečnosti může spousta věcí, které používáte denně, fungovat jako natáčky na vlasy. Získejte své nepoškozené lokny natáčením vlasů na:

  • kousky starého bavlněného trička
  • proužky papírového ručníku
  • tužky, pastelky, pera (nejsou pohodlné na nošení, ale poskytují efekt).
  • ponožky nebo punčochy
  • dlouhé proužky vystřižené z novin

Vaše kreativita je vlastně jediným omezením!

AFRO-KUDRLINKY S BRČKY

Většina domácích způsobů vytváří efekt tenkých nebo hustých vln a romantických loken. Co když máte chuť na opravdu pevné afro lokny? Nepotřebujete přípravky na trvalé vlny ani tepelný styling.

Afro lokny můžete získat pomocí... obyčejných nápojových brček. Využijte brčka od mléčných koktejlů, která leží někde na dně zásuvky, a získejte nádherné pevné lokny.

Jak si natočit vlasy pomocí brček?

Je to hračka! Nejprve standardní postup - navlhčete si vlasy. Ujistěte se, že jsou vlasy mírně vlhké, protože vlasy namotané na brčka budou schnout hodiny. Druhý krok spočívá v tom, že si vyberete opravdu tenké úseky a pevně je omotáte kolem brček po celé délce brček; konce brček ohněte a svažte k sobě. Nejlepší je, když s nimi můžete jít spát, ale upřímně řečeno, hodina nebo dvě by měly stačit k tomu, abyste získali pěkné lokny.

Časově náročný postup zajistí nádherné afrokudrliny. Efekt samozřejmě mírně závisí na velikosti pramenů vlasů, které na slámky namotáte, a na tom, zda máte kudrnaté vlasy (nebo snadno natočitelné). Pokud se budete snažit více, získáte hlavu plnou okouzlujících loken.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů