Olejová manikúra: Přirozený způsob, jak získat silné a zdravé nehty!

Olejová manikúra: Přirozený způsob, jak získat silné a zdravé nehty!

Tenké, slabé nebo křehké nehty se zdají být problémem mnoha lidí. Jak regenerovat nehty a obnovit jejich ztracenou krásu? Nejlepší nápad je využít olejovou manikúru - dlouhodobě známou přírodní metodu péče o nehty. Zjistěte, jak tato olejová léčba skutečně funguje a které oleje byste měli vybrat, abyste z ní získali to nejlepší!

Použití přírodních olejů je neomezené a o tom nejsou žádné pochybnosti. Nejsou však jen víceúčelové, ale také účinné z hlediska péče. Jejich použití není omezeno jen na vlasy, tělo a obličej, protože přírodní oleje mohou být úspěšně použity i k péči o nehty. Pokud jsou tedy vaše nehty poškozené a křehké, vyzkoušejte olejovou manikúru!

OLEJOVÁ MANIKÚRA - péče o krásu, regeneraci a posílení nehtů. Zabývá se různými problémy spojenými s nehty a nehtovými kůžičkami pomocí přírodních olejů. Lze ji provádět doma i v některých kosmetických salónech, včetně speciálních zón SPA.

Jaké jsou výhody olejové manikúry?

Největší výhodou olejové manikúry je skutečnost, že tato metoda je zcela přírodní. Díky tomuto ošetření vystavujeme nehty pouze přírodním látkám, aby se regenerovaly, posílily a zkrášlily jednoduchým způsobem. Stojí za to upozornit na to, že olejovou manikúru lze provádět doma pomocí snadno dostupných produktů - tím se stává léčba určitě levnější variantou než profesionální nehtové ošetření. Další obrovskou výhodou použití přírodních olejů na nehty je možnost přizpůsobení se aktuálním potřebám našich nehtů. Díky této přizpůsobené olejové léčbě lze účinně vyléčit všechny problémy s nehty.

Ale... stojí za to používat přírodní oleje na záchranu nehtů, když v každé lékárně můžeme najít hotové kondicionéry, které regenerují nehtové ploténky?

Nehtový olej vs. Nehtový kondicionér

Když si všimnete, že se vaše nehty začaly nedávno lámat, třepit a zdají se méně elastické, většinou sáhnete po nehtových kondicionérech.

Málokdo pečlivě analyzuje SLOŽENÍ INGREDIENCÍ nehtového kondicionéru. To je škoda, protože většina těchto produktů obsahuje formaldehyd. Je to látka, která může způsobit alergické reakce a zhoršit problém lámání nehtů. Zřejmě je nevhodné používat kondicionér, který poškozuje nehty namísto jejich regenerace. V tomto ohledu mají přírodní oleje navrch před nehtovými kondicionéry, protože jejich složení je vyrobeno z 100% studeně lisovaného oleje.

Dalším důležitým problémem je CENA nehtových kondicionérů. Některé kosmetické produkty určené k obnově dobrého stavu poškozených nehtů mohou stát několikrát více než přírodní zkrášlující oleje. S tím na mysli je zřejmé, že lepší volbou je investovat do přírodního oleje, protože jeho velikost je větší a účinnost je lepší.

Může se zdát, že APLIKACE nehtového kondicionéru je oblast, kde přírodní oleje ztrácejí proti těmto hotovým krásným produktům. Pohodlné balení, praktické štětce, rychle se vstřebávající formule - to jsou výhody nehtových kondicionérů. Přesto se tvrdí, že přírodní oleje jsou lepší, protože je lze aplikovat různými způsoby - nejen jako běžný nehtový kondicionér, ale také jako přísadu do obohacujících koupelí, například.

Jak přírodní oleje působí na nehty?

Je čas podívat se podrobněji na výhody olejové manikúry. Zdá se, že ošetřování nehtů přírodními oleji přináší mnoho příznivých výsledků, pokud je ošetření prováděno pravidelně. Stručně řečeno, přírodní oleje zajišťují:

  • posílení nehtové ploténky
  • prevenci lámání nehtů
  • urychlení růstu nehtů
  • intenzivní regeneraci
  • snížení zbarvení
  • tvrdší nehty
  • hladkost a přirozený lesk
  • jemné a zdravé nehtové kůžičky

Výsledky, kterých dosáhnete díky tomuto ošetření, jsou úzce spojeny s olejem, který použijete k proceduře. Vzhledem k tomu, že každý z nich má různé vlastnosti, může být jejich účinek mírně odlišný. Nepochybně však bez ohledu na použité oleje budou výsledky vždy pozitivní, protože přírodní oleje vždy pracují ve prospěch zdraví našich nehtů.

Nejlepší oleje pro použití na nehtech (Mini hodnocení)

  1. RICINOVÝ OLEJ - je považován za nenahraditelný nehtový olej, zejména pokud chceme posílit nehty a urychlit jejich růst. Při pravidelném používání nejen zpevňuje nehty, ale také zjemňuje a vyhlazuje nehtové kůžičky. Zanechává nehty zdravě lesklé. Ricinový olej také skvěle regeneruje nehtovou ploténku.
  2. ARGANOVÝ OLEJ - obsahuje vysokou koncentraci vitamínu E a mastných kyselin, díky kterým rychle regeneruje a posiluje nehty. Je to olej, který chrání nehtovou ploténku před ztrátou vody, sluncem a jiným druhem poškození. Arganový olej vyhlazuje a zkrášluje nehty.
  3. JOJOBOVÝ OLEJ - patří mezi nejúčinnější oleje používané k ošetření nehtů. Vyživuje a posiluje nehty a zároveň dokáže změkčit suché nehtové kůžičky. Je opravdu lehký, takže se rychle vstřebává. Jojobový olej pomáhá obnovit hladkost a krásný lesk nehtů.
  4. MANDLOVÝ OLEJ - toto je další lehký olej, který se perfektně hodí pro olejovou manikúru. Jeho lehká konzistence usnadňuje aplikaci a jeho hydratační vlastnosti zajišťují rychlou eliminaci suchých nehtových kůžiček. Mandlový olej vyhlazuje nehty a udržuje odpovídající úroveň hydratace.
  5. TEA TREE OLEJ - má silné antioxidantní, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, proto je vhodný k ošetření problémových nehtů (např. postižených mykózou). Uklidňuje podráždění, pomáhá při léčbě infekcí a regeneruje nehty. Navíc nechává nehty dobře vyživené.
  6. OLIVOVÝ OLEJ - díky své síle jako mazivo se často doporučuje na koupele rukou a nehtů. Domácí nehtový kondicionér ve formě olivového oleje je způsob, jak získat silnější nehtové ploténky a vyhlazené nehtové kůžičky. Je známý pro prevenci oslabeného stavu nehtů, který souvisí s procesem stárnutí.
  7. BAMBUCKÉ MÁSLO - skvělá volba pro ty, kdo nemají rádi tekuté oleje a dávají přednost produktům ve formě másla. Přírodní bambucké máslo (také známé jako máslo z karité) je nesmírně hustý olej, který se rozpouští při styku se kůží. Když se aplikuje na nehty, vyživuje, posiluje a zjemňuje nehtové kůžičky.
  8. PUPALKOVÝ OLEJ - je jedním z méně populárních olejů, ale pro olejovou manikúru je zcela vhodný. Může být zakoupen v kapslích: pupalkový olej z jedné kapsle stačí na pokrytí všech nehtů. Zanechává nehty silnější, brání jejich křehkosti a vyživuje je.

Co říkáte na nějaký domácí nehtové sérum?

Samozřejmě se nemusíte omezovat pouze na jeden olej, protože můžete vytvořit své vlastní směsi. Příprava vlastního nehtového séra je hračkou!

Pro vytvoření domácího nehtového séra budete potřebovat základní nosný olej (např. arganový, jojobový, mandlový, slunečnicový, olivový) a některé olejové zesilovače (např. vitamín A a E z kapslí, citronová šťáva, šťáva z aloe vera, kyselina hyaluronová, esenciální oleje, včelí vosk). Tento nehtový zákrok nabízí mnoho možností, stejně jako péče o vlasy a tělo oleji - to vám umožňuje přizpůsobit ošetření vašim potřebám. Tato univerzálnost také dělá domácí nehtové sérum lepší kosmetikou než produkty dostupné v lékárně.

Která domácí nehtová séra stojí za vyzkoušení?

  • Nehtové sérum s vitamíny - je skvělé pro křehké lámavé nehty, stejně jako pro dehydrovanou a vysušenou pokožku rukou. K přípravě budete potřebovat nosný olej (nejlépe jojobový nebo arganový) a ampulky s vitamínem A+E. Ohřejte olej, přidejte obsah ampulí a začněte vtírat vitamínové sérum do nehtů a nehtových kůžiček.
  • Olivové nehtové sérum - slouží ke dvěma účelům: skvěle vyživuje nehty a zjemňuje nehtové kůžičky. Pro vytvoření tohoto séra budete potřebovat teplý olivový olej, pár kapek citronové šťávy a pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Smíchejte ingredience a poté směs vtřete do nehtů (alespoň 2-3krát týdně).
  • Nehtové sérum pro urychlení růstu - je vhodné, pokud se staráte o posílení nehtů a urychlení růstu. Základní složkou je zde ricinový olej, který je třeba obohatit směsí esenciálních olejů: rozmarýn, eukalyptus, citron a čajovník. Pravidelné použití séra spolu s několikaminutovou masáží bude stačit.
  • Nehtové omlazující sérum - mělo by být užitečné pro ty, jejichž nehty oslabují a ztrácejí lesk se stárnutím. V tomto případě je nosným olejem směs mandlového a jojobového oleje (1:1). Přídavky jsou následující esenciální oleje: levandule, citron a myrha. Doporučuje se smíchat oleje den před tím, než se vtřou do nehtů každý večer.

Olejová manikúra: Metody

Studená olejová manikúra

Určitě je to nejběžnější typ olejové manikúry, která spočívá ve vtírání malého množství zvoleného oleje do nehtové ploténky a nehtových kůžiček. Je to opravdu jednoduchý zákrok, který nevyžaduje žádné speciální přípravy. Stačí pár kapek oleje a volný čas (ráno a večer), abyste provedli tuto proceduru. Zkrátka olej musí být vtírán do nehtů několik minut. Účinky jsou ještě lepší, pokud ho necháte plně vstřebat a neumyjete si ruce hned po aplikaci oleje.

Horká olejová manikúra

Další způsob, jak zlepšit stav nehtů, nabízí horká olejová manikúra, která vyžaduje trochu více času než její studená verze. Nejprve musíte nehty připravit na proceduru tím, že odstraníte nehtový lak. Za druhé musíte ohřát buď olej nebo směs - nemělo by to být příliš horké, aby nedošlo k popáleninám rukou. Nejlepší je tedy zahřát olej ve vodní lázni. Jakmile dosáhne správné teploty, můžete olej nanést na nehty, vetřít ho, masírovat a dokonce nehty ponořit do směsi na pár minut. Vyšší teplota oleje zvyšuje rychlost absorpce, což vede k lepším výsledkům. Jakmile je procedura dokončena, doporučuje se nechat zbytky oleje plně vstřebat. Po chvíli můžete odstranit případný přebytek oleje z rukou měkkým ručníkem.

Koupel pro nehty a ruce

Při výčtu zákroků na zlepšení stavu nehtů je vhodné zmínit třetí metodu, a to je lázeň na nehty a ruce. Jak připravit tuto krásnou proceduru? Budete potřebovat malou misku, teplou vodu a buď svůj oblíbený olej nebo směs olejů. Jakmile do vody nalijete pár kapek oleje, ruce ponořte do lázně a ponechte je v ní několik desítek minut. Očekávejte, že pozitivní účinky budou patrné již po první sérii, ale samozřejmě je lepší pravidelně vystavovat své ruce a nehty této proceduře.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů