Jak pečovat o ruce? Domácí olejová manikúra, přírodní ošetření a koupele

Jak pečovat o ruce? Domácí olejová manikúra, přírodní ošetření a koupele

Vaše ruce jsou výkladní skříní vašeho vzhledu. Váš vzhled a dojem, kterým působíte, závisí na tom, jak vypadají vaše ruce. Věnujte jim trochu více času a vyzkoušejte nejlepší způsoby, jak je zlepšit. Udržujte je zdravé pomocí přírodní olejové manikúry, připravte si koupel pro ruce nebo si udělejte domácí masku!

Jsem si jistý, že každý den věnujete spoustu času péči o obličej. Trpělivě přidáváte hebkost, hladkost a záři do své tváře různými nočními zkrášlujícími rituály. Teď si představte, že věnujete takovou péči svým rukám?

Většina lidí svým rukám nevěnuje tolik pozornosti jako svým účesům nebo pleti. To je chyba. Nakonec jsme schopnost chytit již vyvinuli během fetálního období a naše ruce od té doby hodně pracují. Proto jsou neustále vystaveny intenzivním účinkům mnoha faktorů a škodlivých látek. Nedostatečná péče o pokožku rukou zanechává ruce drsné, popraskané a suché.

Všechno, co poškozuje vaši pokožku na rukou

Existuje spousta věcí, které ruce poškozují a způsobují, že jsou extrémně suché - nejen čistící prostředky. Za poškození rukou můžeme obviňovat také sluneční záření a naši nedbalost. Nedostatečná péče o ruce je nejběžnější příčinou horšího stavu pokožky. Málokdo si uvědomuje, že pokožka na rukou má zcela odlišné potřeby než jiné části těla.

Poznámka!

Kvůli malému množství tkáně a mazových žláz je přirozená hydro-lipidová vrstva příliš tenká na to, aby udržela pokožku rukou před vysycháním.

To je důvod, proč je péče o ruce důležitá. Musíte podporovat pokožku, která je vystavena tolika škodlivým prvkům. Podívejte se na věci, kterým se musíte vyhnout, abyste udrželi své ruce v bezpečí.

  • Příliš časté mytí mýdlem, které odebírá vlhkost a mění pH.
  • Mytí rukou ve velmi teplé vodě, což způsobuje ztrátu vody.
  • Vystavení rukou kontaktu s čistícími prostředky (bez rukavic).
  • Vystavení mrazu v zimě nebo intenzivnímu slunečnímu záření v létě.
  • Pravidelné používání vysoušečů na ruce, které způsobují vysušení pokožky.
  • Drsné utírání ručníkem.
  • Kontakt s chlorem ve vodě, například v bazénu.
  • Zapomínání na pravidelnou hydrataci pokožky rukou.
  • Různé druhy fyzického poškození.

Jak se starat o ruce, aby nebyly hrubé a suché?

Jelikož už víme, co může rukám ublížit a čemu se vyhnout, aby zůstaly krásné, hydratované a hladké, je čas přejít k hlavním pravidlům péče o ruce.

  1. PRAVIDELNOST. Nejdůležitějším a předním pravidlem je, že pokožku rukou musíte každý den ošetřovat. Jednorázové použití krému na ruce nezmění nic (nebo dokonce méně...). Pouze systematická péče přináší dlouhodobý efekt, takže před spaním věnujte nějaký čas péči o ruce.
  2. KOMPLETNÍ PÉČE. Péče o ruce neznamená pouze nanášení krému. Musíte pečovat o svou pokožku komplexně, tedy chránit před škodlivými prvky (již zmíněnými), zajistit dostatečnou hydrataci, kondicionovat a také se vyživovat zevnitř zdravou stravou. Pouze ruce, kterým věnujete plnou péči a pozornost, mají šanci vypadat zdravě a krásně.
  3. PŘÍRODNOST. Kůže na rukou trpí nejvíce, když je často v kontaktu s chemickými látkami. Nemyslím tím pouze čistící prostředky, ale také chemikálie skryté v mnoha kosmetických produktech. Kůže na rukou vypadá lépe, když jí poskytnete přirozenou péči, například nahradíte krém 100% organickým krásným olejem.

Způsoby, jak získat krásné ruce. Který zvolit?

Chcete mít krásné, udržované ruce? Není to problém. Pravidelně se o ně starajte pomocí správných kosmetických produktů. Vyberte si mezi třemi možnostmi: krém na ruce, profesionální ošetření v salonu nebo domácí terapie s použitím olejů a výživných produktů bohatých na vitamíny. Při výběru myslete na své potřeby a možnosti.

Klíčové je, že rukám poskytnete:

  • hloubkovou hydrataci a výživu
  • ochranu proti ztrátě vody
  • ochranu proti škodlivým faktorům
  • čištění a exfoliaci

TOP 5 Domácích ošetření o pokožku rukou

Ošetření rukou doma je levnější a přírodní, můžete je přizpůsobit potřebám vaší pokožky a volně je modifikovat. Jsou trochu časově náročnější. Přesto stojí za to vyzkoušet několik spolehlivých postupů, protože efekty vyváží veškerou námahu, kterou vynaložíte při přípravě domácí terapie pro ruce. Jak se postarat o ruce doma?

DOMÁCÍ RUČNÍ PEELING

Nejprve udělejte peeling - exfoliace epidermis je jednou z nejdůležitějších úkolů. Jemný peeling odstraní mrtvé buňky a jiné nečistoty, zanechává ruce hladké a jemné jako samet. Také stimuluje průtok krve, takže jsou ruce zevnitř vyživovány. Proto byste měli peeling používat pravidelně.

Jak na to? Získejte hotový peeling nebo vyzkoušejte snadné recepty na domácí peelingy.

Peeling na bázi cukru

Nejjednodušší k vytvoření. Smíchejte lžíci nebo dvě jemnozrnného cukru se stejným množstvím přírodního oleje, například mandlového oleje nebo arganového oleje. Obohaťte ho hydratačním medem a citronovou šťávou, aby zesvětlil zbarvenou pokožku.

Peeling s ovesnými vločkami

Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem živin, takže je využijte ve svém peelingu - mají také úžasnou exfoliační sílu. Rozdrtěte lžíci ovesných vloček a smíchejte je s nosným olejem, medem nebo aloe gelem (nebo zkombinujte všechny tyto složky).

Peeling na bázi kávy

Peelingy na bázi kávy jsou známé především pro svůj proticelulitidní účinek, ale můžete je použít také k čištění pokožky na rukou. Udělejte si kávu a nechte kávovou sedlinu vychladnout. Přidejte olivový olej (nebo jiný přírodní olej), trochu medu a skořice.

Peeling provádějte alespoň jednou týdně.

OLEJOVÁ MANIKÚRA

Po exfoliaci je čas na vyživování. Protože je pokožka po peelingu odhalená a stimulovaná, okamžitě absorbuje živiny. Je to nejlepší okamžik pro olejovou léčbu. Olejová manikúra poskytuje regeneraci, zvýšení hydratace, živiny a hebkost.

Které oleje jsou nejlepší pro pokožku rukou?

Podívejte se na nejlepší oleje pro suchou pokožku, které byste měli použít. Co je důležité, můžete je použít samostatně nebo jako základ pro domácí peeling, koupel pro ruce nebo masku.

  • Olivový olej je proti stárnutí pokožky a zanechává pokožku hebkou, hladkou a zářivou. Má silnější účinek kondicionéru než mnoho krémů na ruce a chrání ruce před ztrátou vody a slunečním zářením.
  • Kokosový olej - jeho úžasná vůně není jediná věc, která z něj dělá dobrý výběr. Použijte ho pro olejovou manikúru, protože posiluje přirozenou hydro-lipidovou bariéru, takže pokožka zůstává hydratovaná.
  • Arganový olej je skvělý pro olejovou manikúru, plní mnoho rolí: chrání proti slunečnímu záření a teplu, zlepšuje opravu a buněčnou obnovu, hydratuje, vyživuje a má silné účinky proti stárnutí a tím zpomaluje stárnutí pokožky rukou.

VÝŽIVNÁ KOUPEL PRO RUCE

Existuje další možnost pro výživu a kondicionování pokožky rukou, která je zároveň relaxační. Jak připravit domácí koupel pro ruce? Využijte různé ingredience (jako jsou oleje, bylinky, semena), aby se koupel přizpůsobila vašim potřebám.

Bylinková koupel pro ruce

Bylinky, jako je měsíček lékařský, pomáhají s regenerací pokožky, mají ochranný účinek a uklidňují podráždění. Přelijte vroucí vodou přes 4 lžíce květů měsíčku, nechte louhovat, nechte vychladnout a ponořte ruce do nálevu po dobu asi 10 minut.

Olivová olejová koupel pro ruce

Olivová olejová koupel pro zvýšení hydratace je určitě nejoblíbenější. Olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a vitamin E. Léčba je velmi snadná na přípravu: mírně zahřejte dva šálky olivového oleje, přidejte šťávu vymačkanou z poloviny citronu, lžíci ricinového oleje a medu. Ponoření rukou do této teplé směsi vám umožní hluboce hydratovat, vyživovat a... omladit je!

Lněná koupel pro ruce

Len je pokladnicí cenných složek a měli byste využít jeho potenciál. Přiveďte 2 lžíce lněných semínek v čisté vodě k varu po dobu asi 5 minut. Pak nechte směs vychladnout, ponořte do ní ruce a ponechte po dobu 15-20 minut, abyste pokožce poskytli jemnost a zachovali vlhkost.

DOMÁCÍ MASKY PRO RUCE

Domácí maska je další skvělý nápad, jak udržet ruce pěkné a udržované. Využijte vše, co máte po ruce - tímto způsobem dodáte úplně odlišnou sadu živin každý den. Zde jsou nejoblíbenější ošetření pokožky rukou a masky.

Maska pro ruce z brambor

Má velmi snadné použití, zesvětluje, vyživuje a zjemňuje pokožku. Potřebujete uvařit 2 brambory, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte se dvěma žloutky a dvěma lžícemi teplého mléka. Nanesete tuto hmotu na ruce, zabezpečte fólií nebo rukavicemi, nechte působit 15 minut a dobře opláchněte.

Horká parafínová léčba

Když mluvíme o péči o pokožku rukou, parafínové masky jsou velmi diskutované. Kupte parafínový vosk v lékárně, rozehřejte ho, naneste na ruce krém a namočte je do parafínu. Když trochu ztuhne, vyjměte ruce. Takové parafínové rukavice fungují jako komprese, která zesiluje rukavice, zvyšuje úroveň vlhkosti, dodává maximální hebkost a výživu. Po zhruba 15 minutách odstraňte zbytky parafínu.

Maska pro ruce z avokáda

Pokud si lámete hlavu tím, jak se postarat o ruce, využijte věci, které máte po ruce, například avokádo. Tento jednoduchý plod je nekonečným zdrojem esenciálních mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Rozmačkejte jedno avokádo a naneste dužinu na ruce. Můžete si také vybrat jeho substitut, kterým je přírodní avokádový olej, a užívat si krásnou, zdravou pokožku na rukou.

DOMÁCÍ MASÁŽ RUKOU

Masáž je poslední (ale ne nejméně důležitá) cesta, jak zlepšit stav pokožky na rukou doma. Můžete také použít přírodní oleje pro krásu. Mimo arganový olej zkuste také mandlový, hroznový, olivový nebo makadamiový olej. Masírování pokožky kruhovými pohyby po několik minut ji činí hebkou, hladší a elastickou. Proto to můžete provádět během olejové manikúry nebo hned poté, protože to je nejlepší způsob, jak zesílit účinek ostatních ošetření pokožky rukou doma.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů