Nejlepší domácí léčba pro poškozené nehty a suché nehtové kutikuly

Nejlepší domácí léčba pro poškozené nehty a suché nehtové kutikuly

Víte, jak pečovat o nehty a nehtové kutikuly, aby byly hladké, silné a vypadaly skvěle? Proč si nevyzkoušet náš přehled nejlepších domácích léčebných postupů pro poškozené nehty a suché nehtové kutikuly? Tyto postupy oživí i nejvíce poškozené nehty způsobené gelovými nehty. Krásné nehty a upravené ruce ukazují, že se skutečně staráte o svůj vzhled a přítomnost. Najděte nejlepší způsoby, jak je zlepšit.

JAK PEČOVAT O NEHTY - 10 PRAVIDEL PRO ZDRAVÉ A SILNÉ NEHTY

  1. JEZTE VÍCE BÍLKOVIN - to, co jíte, přímo ovlivňuje stav vaší pokožky, vlasů a nehtů. Chcete-li je vyživovat zevnitř, zvýšte příjem bílkovin konzumací libového masa, drůbeže, ryb a luštěnin. Nehty navíc potřebují více vápníku a vitaminů A, B a C. Další látky nezbytné pro silné nehty zahrnují biotin, kyselinu listovou, křemík, zinek a hořčík, stejně jako cenné nenasycené mastné kyseliny.
  2. VYHNĚTE SE ČISTÍCÍM PROSTŘEDKŮM. Většina čisticích prostředků značně zhoršuje stav nehtů. Obsahují syntetické toxické látky, které výrazně zhoršují vzhled a zdraví nehtů a rukou. Proto je při úklidu domácnosti nutné nosit gumové rukavice, abyste se vyhnuli přímému kontaktu s čistícími prostředky.
  3. NENECHTE NEHTY PŘERŮST - dlouhé nehty vypadají krásně a žensky, ale jsou rozhodně náchylnější k rychlejšímu poškození a lámání. Pokud jsou vaše nehtové ploténky slabé, nechoďte s nehty příliš dlouhými. Pravidelně si je stříhejte a zajistěte jim opravu.
  4. POUŽÍVEJTE CO NEJMÉNĚ ODLAKOVAČE NA NEHTY - odlakovače obsahují mnoho toxických látek, které pokožku vysušují a oslabují nehty, činí je křehkými. Omezte jejich používání ve prospěch svých nehtů. Po odlakovači na nehty sáhněte co nejméně, ideálně jednou týdně.
  5. NANÁŠEJTE OLEJE NA NEHTYnejlepší regenerační péče, kterou můžete svým nehtům nabídnout. Oleje (např. jojobový olej, ricinový olej nebo arganový olej) jsou plné esenciálních vitaminů a zdravých mastných kyselin, opravují nehty a zesilují je, zanechávají nehtovou ploténku pružnější a hladkou. Tyto přírodní látky zabraňují rozštěpování a lámání nehtů, pečují o kutikuly a jsou zcela přírodní - bez tristního formaldehydu obsaženého v mnoha kondicionérech na nehty.
  6. POŘIĎTE SI KVALITNÍ NEHTOVÝ PILNÍKminerální nebo skleněný pilník je nejlepší volbou, protože nehty netřepí a nezpůsobuje mikroškody ploténkám (tento druh poškození obvykle způsobuje rozštěpení nehtů, protože voda a čistící prostředky se dostávají do těchto zlomů; fyzické poškození navíc zhoršuje stav nehtů).
  7. OBOHAŤTE SVŮJ KRÉM NA RUCE - přidejte trochu kouzla tím, že ho před aplikací smícháte s několika kapkami přírodního rostlinného oleje. Hebká a hladká kůže a silnější nehty? To je jistá věc!
  8. POUŽIJTE PODKLAD POD LAK NA NEHTY - je to vynikající způsob, jak o nehty pečovat a chránit je. Většina laků obsahuje škodlivé látky a intenzivní pigmenty pronikají do nehtové ploténky, aby jí trvale změnily barvu. Chcete-li poškození předejít, použijte bezbarvý štít, který posiluje a opravuje nehty. Kvalitní průhledný podklad by měl obsahovat množství živin a být formulován bez formaldehydu.
  9. APLIKUJTE BEZBARVÝ VRCHNÍ LAK NA NEHTY - i když nepoužíváte žádné laky, udržujte své nehty hladké a upravené a zároveň je chráníte před poškozením. Průhledný kondicionér chrání před rozštěpením, poškozením a lámáním.
  10. PIJTE BYLINKOVÉ ČAJEpřeslička a kopřiva skvěle zlepšují vzhled, protože jsou bohaté na minerály nezbytné pro bezchybnou pleť, úžasné vlasy a zdravé nehty. Vypijte bylinkové čaje každý den po dobu tří týdnů.

 

TOP 15: Nejlepší domácí léčba pro poškozené nehty

Neztrácejte čas se salonovými termíny, bojující získat vhodný termín. Poškozené nehty můžete opravit sami. Stačí využít níže uvedené postupy. Před zahájením domácí terapie si nehty zkráťte a pilníkem na nehty s minerální vrstvou odstraňte ostré hrany.

1. Koupel z olivového oleje pro nehty

Ponořte láhev olivového oleje do horké vody, abyste ji zahřáli; k oleji přidejte 2-3 kapky vitaminů A a E (k dostání v lékárně). Namočte své nehty do směsi na několik minut. Opakujte teplou koupel v olivovém oleji pravidelně, ideálně dvakrát týdně.

2. Koupel na nehty z jablka a citronu

Tato lahodná terapie na nehty je jednoduchým způsobem, jak nehty udělat krásné a zbavit se žlutozelených skvrn. Stačí nastrouhat polovinu jablka a smíchat ji s čerstvou citronovou šťávou. Obohaťte směs jojobovým olejem a namočte do ní nehty. Tuto léčbu opakujte několikrát týdně, abyste za krátkou dobu měli silné a krásné nehty. Tato léčba vám pomůže zbavit se nechtěné žlutozelené barvy nehtů.

3. Zkrášlující oleje samotné!

Dvakrát denně vtírejte ricinový olej (první volba pro péči o nehty) nebo stejně účinný kapalný vosk, jako je jojobový olej, do nehtových plotének a kutikul. Arganový olej je také vhodný pro opravu nehtů, protože má silný omlazující a oživující účinek.

4. Koupel na nehty ze lněného semínka

Lněné semínko působí jako skvělý multifunkční kondicionér, který můžete smíchat s přírodními zkrášlujícími oleji a představit novou kvalitu svým kosmetickým produktům. Přírodní lněný gel bojuje proti lámavým nehtům.

Přelijte půl litru vody přes 2-3 lžíce lněného semínka a vařte, dokud nezískáte gel. Semínka sceďte a nechte nehty namočené v gelové směsi po dobu asi patnácti minut po vychladnutí.

5. Ošetření nehtů žloutkem a citronem

Smíchejte žloutek se lžičkou olivového (nebo jojobového) oleje a pár kapkami citronové šťávy. Aplikujte směs na nehty a opláchněte teplou vodou po patnácti minutách. Je to úžasný kondicionér pro křehké, extrémně suché, zbarvené nehty.

6. Žloutek jako základ pro zkrášlující oleje

Smíchejte žloutek, lžičku jojobového oleje, pár kapek vitaminu C a E, lžičku medu a ricinového oleje. Výsledná hmota je dostatečně hustá, aby zůstala na nehtech, netekla. Naneste na nehty a ruce, opláchněte po patnácti minutách nebo tak.

7. Sérum z aloe vera pro křehké, lámavé nehty

Tlusté listy této rostliny skrývají velkou sílu díky vyživujícím, oživujícím a hydratačním složkám. Aloe má také antifungální, antibakteriální a antivirotický účinek. Kondicionér na nehty z aloe je jedním z nejjednodušších: usekněte jeden list a vpravte jeho dužinu do popraskaných kutikul a nehtů.

8. Česneková péče o nehty

Smíchejte lžičku olivového oleje s prolisovaným stroužkem česneku. Kondicionér vmasírujte do nehtových plotének a nechte ho asi deset minut působit; opláchněte teplou vodou. Tato léčba má za cíl posílit lámavé nehty a bojovat proti houbám.

9. Noční ošetření nehtů s arganovým olejem

Smíchejte arganový olej s 2-3 kapkami esenciálního oleje z citronu. Vmasírujte ho do rukou a nehtů před spaním a oblékněte si rukavice. Je to silná a účinná léčba na opravu poškozených, suchých a lámavých nehtů a prasklých kutikul. Kondicionér zvlhčuje, zvyšuje pružnost a zjasňuje žlutý odstín na nehtové ploténce.

10. Kondicionér z lanolínu na lámavé nehty

Precizně promíchejte lžíci lanolínu s žloutkem a lžičkou [mandlového oleje]. Naneste svůj domácí nehtový kondicionér na nehty a ruce. Opláchněte po patnácti minutách nebo nechte celou noc, stejně jako u léčby arganovým olejem. Je to zásadní pomocník při lámavých, křehkých nehtech způsobených gelovými nehty.

11. Ošetření k vybělení nehtů

Citronová léčba je nejrychlejší způsob, jak se zbavit skvrn od nehtového laku a zbarvení. Jednoduše třete plátek citronu po nehtových ploténkách a poté si ruce opláchněte teplou vodou a naneste vyživující krém nebo přírodní olej. Opakujte denně.

12. Léčba na posílení nehtů s esenciálními oleji

10 lžic arganového oleje, 3 kapky každého esenciálního oleje levandule, citronu a eukalyptu. Všechny ingredience smíchejte a nalijte do tmavé skleněné láhve. Směs vtírejte do nehtové ploténky třikrát denně. Tento kondicionér účinně posiluje nehty, chrání před infekcemi a houbami, takže je dobrý nápad používat ho také na nehty na nohou. Arganový olej vyživuje, hydratuje a podporuje růst nehtů, zároveň změkčuje kutikuly.

13. Medová péče na nehty

Zahřátý med a citronová šťáva zjemňují hrubou pokožku na rukou, opravují a zlepšují nehty a zabraňují ztrátě vlhkosti pokožky. Složky zjemňují a zvlhčují.

14. Koupel na nehty s želatinou

Připravte potravinovou želatinu podle návodu na obalu. Když je stále teplá, namočte do ní nehty na tři minuty nebo tak. Poté si umyjte a osušte ruce a naneste oblíbený krém na ruce nebo přírodní olej.

Želatina vám umožní plně opravit nehty, protože je směsí bílkovin a peptidů, posiluje pojivovou tkáň a dodává pružnost pokožce, nehtům a vlasům.

Navíc je želatina bohatá na biotin a minerální soli, které jsou nezbytné pro výživu nehtů. Použijte ji dokonce i každý den a uvidíte rozdíl okamžitě!

15. Mléko, olivy a... brambory pro úchvatné nehty

Stav pokožky na rukou a suchých, poškozených nehtů můžete zlepšit smícháním dvou brambor, dvou lžic olivového oleje a lžičky mléka. Aplikujte ošetření a po patnácti minutách se opláchněte teplou vodou. Opakujte několikrát a uvidíte mnohem zdravější a hladší pokožku a nehty.

Jak pečovat o nehtové kutikuly?

Jsou stejně důležité, ale často je přeskakujeme. Pokud kutikuly nevypadají hezky, nebudou vypadat dobře ani vaše nehty a ruce. Upravené a pěkné kutikuly jsou klíčem ke krásné manikúře.

Proč se kutikuly poškozují?

Jsou křehké a neustále vystavené praskání. Čisticí prostředky a fyzické poškození je zhoršují a způsobují, že vypadají nevzhledně a strhaně. Špatně provedená manikúra (například přílišný střih) je další věc, která kutikuly zhoršuje. Potíže spojené s kutikulami často vznikají v důsledku atopické dermatitidy nebo ekzému. Suché kutikuly kolem nehtů mohou být také způsobeny povětrnostními podmínkami (minusové teploty, chladný vzduch, vítr, teplo). Často jsme sami viníky, že je vysušujeme, a zapomeneme na krém po mytí rukou.

Způsoby opravy suchých nehtových kutikul

Jaký je nejlepší lék na suché kutikuly? Přírodní zkrášlující oleje samozřejmě. Nejenže hydratují, předcházejí vysychání, opravují a vyznačují se silou vitaminů, rostlinných sterolů a flavonoidů, ale také (díky nenasyceným mastným kyselinám) chrání před dalším poškozením. Zároveň pečují o nehty a jsou běžnou složkou nejkvalitnějších nehtových kondicionérů.

Výživný krém na ruce je váš spojenec při péči o kutikuly - použijte ho jako intenzivní léčebnou terapii; před spaním naneste tlustou vrstvu produktu na ruce a kutikuly.

Vzdělejte se v odkládání stříhání kutikul nůžkami. Použijte raději dřevěný pomeranč nebo pazourkový posunovač; je mnohem jemnější. Vždy nezapomeňte nejprve nanést změkčovač na kutikuly. Abyste zabránili vysychání kutikul, vyživujte nehty: použijte jeden rostlinný olej nebo smíchejte několik olejů, abyste získali nejúčinnější směsi pro opravu, které navíc zesilí nehty.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů