Boj proti celulitidě pomocí přírodních olejů. Nejlepší léčba pro dokonalé tělo

Boj proti celulitidě pomocí přírodních olejů. Nejlepší léčba pro dokonalé tělo

Pro odstranění celulitidy můžete buď pokrýt své tělo speciálními krémy nebo se obrátit k několika tradičním a dlouho známým metodám. Ve skutečnosti je zde také široký výběr přírodních olejů dostatečně silných k boji proti celulitidě. S jejich pomocí můžete své tělo udělat ohromujícím beze stop takzvané pomerančové kůře. Chcete se zbavit celulitidy? Zkuste olejovou masáž!

Co je celulitida?

Jednoduše řečeno, jedná se o nerovnoměrně rostoucí tukovou tkáň pod kůží. Je to docela daleko od pěkného pohledu a někdy to může být dokonce bolestivé, zejména v pokročilé formě. Většinou postihuje stehna, hýždě, boky a břicho. Někdy se může objevit i na ramenou a prsou.

Odborníci definují celulitidu jako degenerativní poruchu podkožní vrstvy, která se projevuje topograficky zhuštěným tukovým tkáním na stehnech, hýždích a bocích.

Příčina celulitidy

Existuje mnoho důvodů, proč se na těle objevuje celulitida. Hlavní příčiny jsou geny a specifické rozložení tukové tkáně v těle. Druhými nejběžnějšími důvody jsou: špatné stravovací návyky, pasivní (sedavý) životní styl, nošení těsného oblečení, které brání volné cirkulaci krve a lymfy. Pomerančová kůže není lhostejná ani k lékům, mastem a hormonálním změnám, které se vyskytují v našem těle (včetně antikoncepce). Navíc jedním z největších spojenců celulitidy, kteří zároveň jsou nepřáteli štíhlého těla, jsou cukr a smažená a tučná jídla. Docela důležitou roli při vzniku celulitidy hrají i škodlivé toxiny, které se hromadí v tukové tkáni.

 

Jak se zbavit celulitidy?

Tento běžný nedostatek kůže nesnáší chlad, masáž a fyzickou aktivitu. Jak se zbavit celulitidy? Nejlepší způsob, jak to udělat, je masáž! Tento způsob léčby stimuluje lymfatický systém, podporuje krevní oběh a hlavně pomáhá rozkládat tukové útvary a odstraňovat toxiny, které se hromadí v buňkách. [Masáž pokožky] může být prováděna buď pomocí rukou nebo speciálního masážního nástroje. Nejdůležitější však je zvýšit účinnost masáže a vylepšit ji: k tomu použijte přírodní olej.

Jak nanášet proticelulitidový olej pro zvýšení jeho účinnosti?

Domácí olej používaný k boji proti celulitidě musí být nanášen na vlhkou pokožku hned po koupání - pak je kůže stimulována, zahřátá a rychlost její absorpce je zvýšena. Bylo by ještě lepší, kdybyste dopřáli svému tělu peeling, s mimořádnou pozorností na oblasti postižené celulitidou.

Aby se zvýšily léčebné vlastnosti masáže a pozitivně ovlivnilo tělo, je třeba začít s masáží od nohou a postupovat nahoru směrem k srdci. Samozřejmě byste se měli zaměřit především na nohy, stehna a hýždě. Podobně olej by měl být vtírán i do břišní oblasti. V podstatě nejlepší čas na masáž je hned po cvičení, kdy je krevní oběh v organismu stimulován díky fyzické aktivitě.

Věděli jste, že...

... masáž celého těla přírodními oleji urychluje proces redukce tukové tkáně, stimuluje průtok krve a snižuje vaskulární permeabilitu. Kromě toho tato léčba zajišťuje lymfatickou drenáž, což podporuje urychlený tok lymfy. To je nejlepší metoda, jak se bránit celulitidě. Pokud se provádí pravidelně, masáž rozkládá tuto nerovnoměrnou a důlkovanou tukovou tkáň.

Nejlepší proticelulitidové metody pro dosažení dokonalého těla

1. Masáž přírodními oleji

Kdyby nebyly přírodní oleje, nebyla by možná žádná masáž (nejen proti celulitidě). Oleje umožňují klouzání, které zabraňuje poškození tkáně. Zároveň oleje zlepšují kondici kůže a samozřejmě pomáhají bojovat proti celulitidě. Přírodní oleje jsou nejlepší zbraní v boji proti celulitidě a nejlepší součástí všech známých proticelulitidových metod.

Které oleje vám pomohou bojovat proti celulitidě?

  • Mandlový olej - je zdrojem minerálních solí, bílkovin, hořčíku a vitaminů. Je dobrý pro hydrataci kůže, obnovuje zářivost a zlepšuje mikrocirkulaci. Tento olej je nesmírně jemný, lehký a dobře se vstřebává. Mandlový olej uklidňuje podráždění a ulevuje pokožce. Nakonec může sloužit jako základový olej pro proticelulitidové ošetření s esenciálními oleji.
     
  • Arganový olej - je jedním z nejúčinnějších olejů na zpevnění kůže. Bojuje proti nedokonalostem kůže a zpomaluje stárnutí tím, že zlepšuje pružnost kůže. Také je zodpovědný za zvýšení metabolického tempa buněk, hladkost a utažení kůže. Pravidelné vtírání arganového oleje do oblastí pokožky postižených nerovnoměrnou a důlkovanou pokožkou stačí k tomu, aby bylo možné si všimnout významného zlepšení vzhledu těla.
     
  • Makadamiový olej - je vhodný pro léčebnou masáž a masáž tvarování těla. Jemný a lehký se snadno vstřebává do kůže a není komedogenní. Zároveň makadamiový olej stimuluje procesy, které probíhají v kůži. Když se používá systematicky, olej pomáhá v boji o štíhlé tělo a zanechává pokožku pružnou.
     
  • Břečťanový olej - Saponiny obsažené v břečťanu zvyšují metabolickou rychlost buněk a projevují neuvěřitelně silné detoxikační vlastnosti. Hederin, který olej také obsahuje, je známý jako silný prostředek zodpovědný za výrazné zpevnění pokožky. Olej dokáže proniknout hluboko do kůže a odvádí tekutiny z těla aktivací toku lymfy.
  • Kávový olej - kofein projevuje vysokou chemickou afinitu k epidermálním buňkám, snadno do nich proniká; polyfenoly jsou zodpovědné za aktivaci termogeneze. Díky obsahu kofeinu olej zesiluje odtok lymfy z tkání, podporuje spalování tukových tkání a usnadňuje rozklad tukových buněk. A konečně, olej z kávových zrn zlepšuje metabolismus buněk a pomáhá pokožce stát se pružnější a pevnější.

2. Masáž s přírodními oleji a esenciálními oleji

Přírodní rostlinné oleje hrají roli základových olejů pro esenciální oleje s koncentrovanou silou, které mají silný účinek na kůži. Mnoho příjemně vonících olejů používaných v aromaterapii se vypořádává s bojem proti celulitidě mimořádně dobře. Pokud tedy chcete odstranit pomerančovou kůži jednou provždy, musíte do své proticelulitidové metody zahrnout oleje.

Nepoužívejte esenciální oleje jako jednosložkovou kosmetiku, protože jsou silně koncentrované - mohou způsobit silné podráždění kůže.

Dobrou zprávou je, že si můžete vytvořit vlastní směsi olejů a uchovat je ve tmavé skleněné lahvi až několik týdnů. Aplikujte proticelulitidové oleje každý den po koupání na zahřátou pokožku pomocí jemné masáže. Tyto směsi jsou vždy složeny z takzvaných ZÁKLADOVÝCH OLEJŮ (např. arganový, makadamiový, mandlový, břečťanový a vybraných ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ.

 

POZNÁMKA!

Esenciální oleje získané z citrusového ovoce by neměly být aplikovány před vystavením kůže slunci - mohou způsobit fotodermatitidu.

Ve skutečnosti je dobré provést zkoušku na malém množství esenciálního oleje před pravidelným používáním. Aplikujte malé množství esenciálního oleje a základového oleje na kůži za uchem. Pokud nepozorujete žádné podráždění během 24 hodin, můžete olej začít používat bez obav.

3. Domácí proticelulitidové tělové a obličejové peelingy

Peeling je jedním z nejdůležitějších prvků péče o tělo, obličej a dokonce i pokožku hlavy. Účinky pravidelného používání peelingů jsou skutečně impozantní, protože se jedná o léčbu, která - stejně jako masáž - zvyšuje průtok krve, brání lymfostáze a stimuluje odstraňování všech toxinů, které se v těle hromadí. Výsledkem je hladká kůže bez celulitidy a důlků.

D.I.Y.: Domácí proticelulitidové peelingy

Proticelulitidový cukrový a olejový tělový peeling

Smíchejte cukr s medem a poté je promíchejte buď s arganovým olejem nebo makadamiovým olejem, abyste vytvořili hustou hmotu. Peeling nanášejte na vlhkou kůži a masírujte, dokud se hrudky cukru nerozpustí.

Proticelulitidový kávový a olejový peeling

  • 220 g mleté kávy
  • 110 g zahřátého kokosového oleje
  • 110 g zahřátého abambuckého másl
  • 60 ml arganového oleje
  • 5 kapek esenciálního oleje z grepu
  • 110 g hrubozrnné soli himálajské
  • volitelně lze přidat špetku skořice nebo zázvoru (ohřívá a stimuluje průtok krve)

Tento peeling můžete uchovávat opravdu kreativním způsobem, což znamená, že ho můžete mít ve formě kostek v podobě milých muffinovitých tvarů - stačí směs nalít do silikonových formiček na pečení, než kokosový olej a bambucké máslo stihnou vychladnout.

Nanášejte scrub pouze na vlhkou pokožku po koupání - oleje se rozpustí pod vlivem teploty těla, což vám umožní provádět dokonalou exfoliaci odumřelých kožních buněk.

Anti-celulitidový kávový a cukrový scrub

Zde je podobný scrub, avšak ve své jednodušší verzi: smíchejte 110 g mleté kávy, 55 g třtinového cukru a trochu přírodního oleje, např. arganového nebo mandlového oleje.

Pokračujte v nalévání, dokud nezískáte hustou pastu.

Tuto základní verzi tělového scrubu lze obohatit o vybrané esenciální oleje proti celulitidě (např. citrusový zázvor, jalovec). Přibližně 10 kapek stačí pro tento domácí tělový scrub.

Masáž cukrem perfektně vyhlazuje povrch kůže. Kávové zrno zjemňuje kůži a stimuluje krevní a lymfatický oběh. Jakmile s masáží skončíte, opláchněte scrub teplou vodou.

4. Tělové zábaly

Dalším neuvěřitelným způsobem, jak se vypořádat s celulitidou, je zábal těla. Ačkoli mnoho salonů krásy nabízí tuto proceduru, můžete ji provést i doma. Záleží na aplikaci speciální směsi na oblasti těla postižené "pomerančovou kůží" a následném zabalení do potravinové fólie.

Těsný tlak vytvořený fólií stimuluje krevní oběh. Kromě toho fólie generuje teplo, které otvírá póry kůže, což následně pomáhá aktivním látkám proniknout do nižších vrstev kůže a zvýšit tak jejich účinnost. Výsledky zábalu těla lze přirovnat k drenáži kůže: zlepšuje krevní a lymfatický oběh a zároveň zeštíhluje postavu. Celulitida se zmenšuje.

Domácí ošetření zábalu těla

Anti-celulitidový olejový zábal

  • 15 ml oleje z kávových zrn
  • 15 ml arganového oleje
  • 15 ml oleje z břečťanu
  • 10 kapek esenciálního oleje proti celulitidě (např. pomerančový, zázvorový, grepový)

Smíchejte ingredience, naneste na oblast pokožky postiženou celulitidou a zabalte potravinovou fólií. Fólii odstraňte po 20 minutách a směs opláchněte.

Anti-celulitidový kávový zábal

  • 125 ml kávového výluhu
  • 60 ml mandlového oleje
  • 60 ml oleje z kávových zrn

Ingredience smíchejte, abyste získali sérum s dosti hustou konzistencí. Naneste ho na oblasti kůže postižené celulitidou a zabalte do fólie. Fólii odstraňte po 15-20 minutách a tělo opláchněte teplou vodou.

5. Horká a studená sprcha

Nepochybně se jedná o nejlevnější a nejjednodušší domácí metodu, jak snížit celulitidu.

Studená voda stahuje, zatímco teplá voda rozšiřuje cévy. Po vystavení se tomuto druhu sprchy se kůže stává pevnou a hladkou. Stojí za to se takto sprchovat často, a pokud je to možné, dokonce zakončit každé koupání tímto způsobem. Zkrátka takové sprchování je pro celkový stav organismu nesmírně přínosné a zanechávají tělo temperované.

6. Anti-celulitidové koupele

Pokud rádi ležíte ve vaně, měli byste vědět, že během těchto příjemných chvil se také můžete vypořádat s celulitidou. Stačí přidat správný druh soli, která se postará o "pomerančovou kůži".

  • Koupelová sůl z jezera Baskunchak
    Koupele ve slaném jezeře Baskunchak stimulují kůži, bojují proti celulitidě a formují tělo. Tato sůl obsahuje extrakty rozmarýnu, šalvěje a břečťanu, které redukují "pomerančovou kůži", pomáhají spalovat nadbytečný tuk a posilují a tonizují kůži těla.
  • Sůl z koupele s bischofitem
    Bischofit je běžně uznávaný minerál k boji proti celulitidě. Pečuje o kůži, zásobuje tkáně hořčíkem, bromem, železem, jódem a chlórem. Když je pravidelně přidáván do koupelí, zanechává kůži hladkou a brání tukům před hromaděním v buňkách.
  • Sůl z koupele s guaranou a L-karnitinem
    L-karnitin patří mezi nejúčinnější látky, které lze kombinovat se solí proti celulitidě: pomáhá udržovat mladistvý vzhled kůže tím, že uvolňuje tělo od toxinů. Co se týče guarany, má antioxidační schopnost a antibakteriální vlastnosti. Také má podobný účinek jako káva - zvyšuje metabolismus buněk. V podstatě se jedná o nezbytnou složku pro zpevňující a vyhlazující ošetření pokožky.
  • Sůl z koupele Mrtvého moře
    Koupele ve slané vodě z Mrtvého moře pomáhají bojovat proti tukům, striím a celulitidě. Takové ošetření stimuluje krevní oběh a zlepšuje elasticitu a hladkost pokožky.
    Díky vysoké propustnosti minerálů, koupele ve slané vodě z Mrtvého moře pomáhají uvolnit svaly a poskytují lymfatickou drenáž, která oslabuje "pomerančovou kůži".
  • Esenciální oleje do koupele
    Můžete do své koupele přidat pár kapek esenciálních olejů - nalijte 10 kapek grepu, zázvoru, pomeranče nebo jiného esenciálního oleje, který bojuje proti celulitidě, do vany naplněné vodou o teplotě kolem 30 stupňů Celsia. Jedna koupel by neměla trvat déle než 15-20 minut.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů