Udělej si sám: Nejlepší domácí masky na vlasy

Udělej si sám: Nejlepší domácí masky na vlasy

Potřebujete vlasovou masku, ale nemáte čas na nákupy? Řešení naleznete právě ve vaší kuchyni. Je to skutečná laboratoř krásy, věděli jste o tom? Použitím medu, žloutku nebo Aloe můžete vytvořit extrémně účinnou, bohatou na živiny, regenerující vlasovou péči. Co jsou domácí vlasové masky? Jsou lepší než produkty z drogerie? Jak připravit dobrou domácí masku na vlasy pomocí potravinových ingrediencí?

Co jsou přírodní vlasové masky a jsou ty nejlepší?

Přírodní vlasové masky jsou bez syntetik, ale jsou nabitými přírodními účinnými látkami, které oživují vlasy. Domácí masky jsou zcela přírodní, zatímco hotové produkty obsahují alkoholy, stabilizátory a emulgátory, které mírně prodlužují trvanlivost kosmetiky. Hotové masky můžete obvykle skladovat po otevření asi tři měsíce. Bohužel jsou obvykle nevhodné pro použití na pokožce hlavy.

Domácí maska má mnohem kratší dobu použitelnosti - měli byste ji použít hned. Příště si jednoduše vezměte čerstvé ingredience z kuchyně a vytvořte novou masku. Domácí vlasové masky přinášejí prospěch jak vlasům, tak pokožce hlavy. Protože se mohou aplikovat i na pokožku hlavy, efekt je zesílen.

Vlasové masky - domácí nebo profesionální (z drogerie)?

Domácí maska je zcela odlišná. Především jste to vy, kdo kontroluje proces výroby, takže přesně víte, jaké ingredience a jakou kvalitu obsahuje.

Za druhé, domácí vlasovou masku lze ideálně přizpůsobit typu a stavu vlasů. Nečelíte situaci, že si koupíte velký kelímek masky, který se ukáže jako nevhodný pro váš typ vlasů a jen se zbírá prach na vašich koupelnových poličkách. Skvělé je, že si můžete vždy udělat jinou masku, vybrat různé ingredience a zjistit, které z nich na vaše vlasy nejlépe fungují. Maska s žloutkem nebo ta obsahující kvasnice? Neexistují žádná omezení.

Další rozdíl se zaměřuje na bezpečnost - domácí masky jsou bezpečné a zcela přírodní. Hotové masky často obsahují parabeny, silikony a - běžné v kosmetice - krátkořetězcové alkoholy, které vysušují vlasy a způsobují podráždění pokožky hlavy. Pokud nejste zkušení v čtení a analýze složení (INCI), domácí maska je lepší volbou, protože si uvědomujete látky ve vaší vlasové péči, bezpečnost a přirozenost ingrediencí.

NEJLEPŠÍ INGREDIENCE PRO DOMÁCÍ VLASOVÉ MASKY - CO SI VYBRAT?

  • KVASNICE - zdroj biotinu, vitaminů B, zinku, selenu, mědi, draslíku, vápníku, chromu a fosforu. Zpevňuje vlasy, zabraňuje vypadávání vlasů, urychluje růst vlasů.
  • ŽLOUTEK - žloutek skvěle zlepšuje stav vlasů, protože obsahuje lecitin, zpevňuje a hydratuje vlasy. Na druhou stranu bílek vlasům brání v lámání a zvyšuje objem. Kromě toho je žloutek přirozeným emulgátorem, který váže ingredience masky, a také obsahuje sírany, které se nacházejí v keratinu - přirozeném stavebním kameni vlasů.
  • OLEJE - tvoří zdroj mastných kyselin, fytosterolů a flavonoidů pro zlepšení stavu vlasů, zásobuje vlasy výživnými látkami, brání vypadávání vlasů, urychluje růst vlasů. Nejcennější oleje v maskách zahrnují kokosový olej, ricinový olej, arganový olej a olivový olej, ale neexistují pevná pravidla: můžete volně mixovat různé oleje a zjistit, který z nich je nejlepší ingrediencí v maskách na vlasy. Vlasová olejová léčba je pro mnoho lidí jako maska. Rádi používají dobře složenou směs olejů, která se podobně jako maska omyje po delší době.
  • AVOKÁDO - obsahuje více než 20 vitaminů a minerálů, včetně vitaminů A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E a draslíku, kyseliny listové, hořčíku, mědi, železa, zinku a fosforu. Avokádo je neuvěřitelně výživnou péčí o vlasy, která zpevňuje, zabraňuje vypadávání vlasů, léčí lámání a přidává hustotu. Navíc studeně lisovaný avokádový olej uchovává všechny vlastnosti ovoce.
  • ALOE VERA - hydratační složka, která zvlhčuje vlasy, přitahuje vodu a zadržuje ji vlasům. Aloe zjemňuje vlasy a zavírá stěrky kutikuly, usnadňuje česání, zpevňuje poškozené vlasy a přidává úžasný lesk, a také brání statické elektřině. Navíc zlepšuje léčbu proti lupům. Je zdrojem polysacharidů, vitaminů A, B, C, karotenů a minerálů (chrom, hořčík, mangan, vápník, sodík, železo, měď, fosfor, zinek).
  • SEZAMOVÉ SEMÍNKA - obsahují spoustu vitaminů (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), bílkovin, vlákniny, minerálů, jako je železo, hořčík, vápník a zinek. Díky bohaté výživě semínek se vlasy zlepšují, zvlhčují, získávají objem a lesk. Vlasy rychleji rostou a získávají přirozený lesk, barva nebledne.
  • MED - silný antioxidant, který posiluje a regeneruje poškozené vlasy. Podporuje růst vlasů, snižuje lámání, zabraňuje infekcím pokožky hlavy, má antiseptický účinek, fixuje barvené, přepracované a velmi suché vlasy.
  • KYSELINA HYALURONOVÁ - klíčová složka péče o pleť a vlasy. Zvlhčuje a váže molekuly vody, takže chrání před poškozením a dehydratací. Kyselina hyaluronová je přirozenou složkou ve všech tkáních v lidském těle. Ideální pro suché vlasy, chrání je před poškozením. Přidávání kyseliny hyaluronové do hotových výrobků snižuje vysušující účinek čisticích látek.
  • BANÁN - zdroj vitaminů A, B, C a spousty vitaminu E, který opravuje vlasy, stimuluje folikuly a udržuje zdravou pokožku hlavy. Banány obsahují docela hodně minerálů - zinek, železo, vápník a draslík - které bojují proti vysychání a vypadávání vlasů. Jsou silnými antioxidanty a účinně regenerují poškozené prameny.
  • KAPALNÝ PARAFÍN - okamžitě zlepšuje vzhled vlasů, dodává hladkost a lesk, činí vlasy snadno upravitelnými. Zanechává mikroskopickou vrstvu, která se ukládá na vlasy a mírně zahušťuje strukturu vlasů, zvyšuje objem a snižuje zamotávání. Kapalný parafín také brání statické elektřině. Bohužel může vlasy zatížit a dráždit pokožku hlavy.
  • ŽELATINA - revoluční přírodní laminát, který zvyšuje lesk, zjemňuje vlasy a okamžitě je zlepšuje. Želatina je zdrojem kolagenu - bílkoviny nezbytné pro silné vlasové folikuly, snižující lámání a zabraňující vypadávání vlasů.

UDĚLEJ SI SÁM - NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ MASKY NA VLASY

Domácí maska na vlasy z kvasnic

  • půl balení suchého droždí
  • 1 lžíce běžného jogurtu nebo teplého mléka
  • 1 lžička přírodního medu)Ú§

Důklasně smíchejte všechny ingredience, dokud nedostanete hladkou směs podobnou máslu. Rozetřete masku po celé délce vlasů a nezapomeňte na pokožku hlavy. Naneste ji buď na suché nebo vlhké vlasy, záleží na vás. Jemně masírujte pokožku hlavy, aby se zvýšil průtok krve - je to relaxační a urychluje pronikání živin. Nakonec si dejte na hlavu ručník nebo sprchovou čepici a nechte masku působit asi hodinu. Nakonec si umyjte vlasy.

Domácí maska na vlasy z olejů

Jedná se o celosvětově známou olejovou vlasovou léčbu. Při aplikaci olejů na vlasy a pokožku hlavy pamatujte, že musí odpovídat vašemu typu vlasů nebo poréznosti. Můžete si smíchat přírodní oleje sami nebo zvolit profesionálně připravenou směs olejů, například jednu z tří verzí Nanoil vlasového oleje.

Domácí maska na vlasy z vajec

Smíchejte bílek a žloutek (1 nebo 2 vejce, delší vlasy potřebují více produktu), abyste získali hladkou pastu. Naneste ji na vlasy a pokožku hlavy a nechte působit asi 20-30 minut. Poté ji důkladně opláchněte studenou vodou a umyjte vlasy šamponem. Na závěr si můžete aplikovat oblíbený kondicionér nebo použít domácí oplach na vlasy.

Můžete smíchat vaječnou masku s dalšími přírodními ingrediencemi pro zesílení účinku, například s přírodním olejem, gelem z lněných semínek, běžným jogurtem nebo Aloe. Kombinujte je správnými poměry, aby směs nebyla příliš tekutá.

Domácí maska na vlasy z medu

  • 1 lžíce medu
  • 50 ml citronové šťávy

Smíchejte ingredience a naneste je na vlasy (pokud vám směs nestačí na všechny vlasy, smíchejte med s citronovou šťávou znovu ve stejném poměru). Naneste tuto směs na vlhké vlasy a pokožku hlavy - tato domácí maska účinně zahřeje pokožku hlavy a udržuje pH rovnováhu, takže vlasy nejsou mastné a pokožka zůstává čistá a svěží. Masku opláchněte po asi 15-20 minutách.

Obohatte svou medovou masku přidáním dalších produktů, například rozmačkaného banánu nebo olivového oleje (olej zahřejte na asi 40 stupňů Celsia) a kyseliny hyaluronové, která zvyšuje úroveň hydratace.

Domácí maska na vlasy z avokáda

Léčba avokádem je revoluční terapie pro výživu vlasů, která navíc zlepšuje lesk a zanechá vlasy hedvábně hladké. Připravte si:

  • středně velké avokádo
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • (volitelně) 1-2 lžíce ricinového oleje

Smíchejte ingredience: rozmačkejte avokádo vidličkou nebo jej mixujte v mixéru na hladkou pastu. Naneste masku na vlasy a pokožku hlavy, opláchněte ji po 20-30 minutách a použijte jemný šampon.

Domácí maska na vlasy z Aloe

  • 2 lžíce Aloe šťávy nebo gelu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu (volitelně)

Smíchejte všechny ingredience (kokosový olej je poměrně tuhý, takže ho trochu zahřejte, aby se stal tekutějším). Nechte masku působit na vlasech asi 30 minut, poté ji opláchněte a vlasy důkladně umyjte.

Domácí maska na vlasy ze lněných semínek (gel z lněných semínek)

Gel z lněných semínek je nejjednodušší domácí maskou na vlasy. Na 4 lžíce lněných semínek nalijte trochu teplé vody. Čím delší jsou vlasy, tím více gelu a semen budete potřebovat, aby byly vlasy a pokožka hlavy rovnoměrně pokryty. Směs nechte na noc odstát. Když se ráno probudíte, váš gel z lněných semínek je připraven k použití. Semínka sceďte (můžete je použít na odlupování pokožky) a naneste gel na délku vlasů a pokožku hlavy. Maska ze lněných semínek funguje trochu jako laminace vlasů. Účinek můžete zvýšit smícháním gelu s medem, studeně lisovaným olejem, kyselinou hyaluronovou nebo citronovou šťávou.

Domácí vlasové masky - co můžete přidat, abyste je ještě více obohatili?

Existuje spousta receptů na domácí vlasové masky a ošetření. Vše závisí na nápaditosti a představivosti osoby, která je vytváří. Mnoho lidí obohacuje své vlasové masky esenciálními oleji, rostlinnými hydrosoly, bylinkovými výluhy, přírodními jíly nebo kapalnými vitamíny. Nicméně, pokud jste začátečník v používání vlasových masek, začněte používat jen pár ingrediencí, abyste zjistili, zda vaše vlasy reagují na danou léčbu, a snadno vyloučili nepřátelské látky.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů