Nejlepší oplachy na vlasy po olejování - Receptury, Účinky

Nejlepší oplachy na vlasy po olejování - Receptury, Účinky

Využíváte olejovou vlasovou kúru? Pokud ano, obohaťte tento rituál krásy o oplachování vlasů. Zanedlouho se může ukázat, že to bude vaše oblíbená "závěrečná tečka" celé procedury úpravy vlasů - je to jako poslední kapitola výjimečné knihy. Přestože oplachování vlasů nevypadá nijak efektně, jeho účinek je skutečně neuvěřitelný. Dosažené výsledky jsou viditelné takřka za noc: prameny získají zdravý lesk, pružnost a jsou opět hladké. Přitom stojí za to si uvědomit, že vlasy nejsou jediné, co dokáže oplachování využít. Ukazuje se, že při pravidelném ošetřování oplachem na vlasy se zklidňuje a uzdravuje i pokožka hlavy. Nejlepší na vlasových oplachách je, že se dají připravit během chvilky, a to pouze za použití snadno dostupných produktů, které se ve většině případů již nacházejí v našich kredencích.

Co jsou oplachy vlasů?

Oplachy na vlasy jsou vlastně nálevy a směsi na bázi vody, které se používají k oplachování vlasů po jejich umytí (aplikují se jako poslední fáze po odstranění šamponové pěny). Stručně řečeno, oplachovač vlasů je třeba nalít na čisté vlasy a nechat působit do dalšího mytí vlasů. Jedná se o lehký roztok podobný vodě, který nezanechává vlasy nadměrně zatížené a funguje podobně jako kondicionér na vlasy. V neposlední řadě mohou být oplachy vlasů tvořeny jednou nebo několika složkami.

Proč se vyplatí používat oplachy na vlasy?

Při pravidelném používání oplachovače vlasů propůjčují pramenům lesk, pružnost a lehkost. Navíc vlasy uhladí, zkrotí a výrazně zintenzivní jejich barvu. Oplachy na vlasy také urychlují růst vlasů, poradí si s lupy a zklidňují podráždění pokožky hlavy. Navíc jsou považovány za vynikající doplněk olejování vlasů. Proč tomu tak je? Ve většině případů se látky používané k výrobě vlasových oplachů liší od látek přirozeně se vyskytujících v přírodních olejích. V důsledku toho je složení vlasových oplachů zcela odlišné od olejových směsí, neboť jeho složky jsou různorodé. Jinak řečeno, díky použití vlasových oplachů dodáváme pramenům všechny prospěšné látky, které oleje běžně postrádají.

Kdy používat oplachy na vlasy?

Oplachy na vlasy lze použít po důkladném umytí vlasů, přesto je však nejlepší je aplikovat hned po olejové kúře na vlasy, protože doprovázejí účinky přírodních olejů a zvyšují efektivitu tohoto zkrášlovacího rituálu. Používání oplachů na vlasy je v podstatě zakončením rituálu péče o vlasy. Pomáhají vlasům získat zpět ztracenou lehkost. Výsledkem je, že vlasy jsou u kořínků nadzvednuté, a to zabraňuje jejich přetěžování při běžných procedurách v péči o vlasy. Další výhodou, kterou je třeba zmínit, je fakt, že oplachování vlasů je uznáváno jako účinný prostředek pro odstranění statické elektřiny a krepatění vlasů. Tudíž by měly být zařazeny a považovány za nedílnou součást každodenní péče o vlasy, zejména v zimním období.

Jak používat oplachy na vlasy?

Oplachy na vlasy lze aplikovat dvěma způsoby:

  1. Hned po umytí vlasů šamponem je třeba na vlhké vlasy a pokožku hlavy nalít oplachovací přípravek a následně provést jemnou masáž hlavy. Tato metoda je nepochybně rychlá, ale méně důkladná. Zkrátka většina oplachu po vlasech stéká, takže je ošetření méně účinné.
  2. Nalijte oplach na vlasy buď do umyvadla, nebo do misky a ponořte do něj vlasy na 2-3 minuty, současně masírujte hlavu tak, aby se léčivá tekutina dostala i do pokožky hlavy.

Než vlasové prameny vystavíte proceduře oplachování, měly by být vlhké, nikoli však mokré. Proto nezapomeňte vlasy před procedurou jemně utřít ručníkem. Mějte na paměti, že vstřebatelnost suchých vlasů je rozhodně nižší. Jinými slovy, vlasy "vypijí" méně výživných látek obsažených ve vlasovém oplachu, pokud nejsou mírně vlhké.

Nejlepší oplachovače vlasů používané po ošetření vlasů olejem - Domácí receptury

KÁVOVÝ VLASOVÝ OPLACH PRO TMAVÉ A HNĚDÉ VLASY

Je to oplach, který s vlasy i pokožkou hlavy dělá zázraky, jelikož stimuluje mikrocirkulaci krve. Díky této vlastnosti oplachu se urychluje růst vlasů. Kromě toho kávová oplachovací voda na vlasy přispívá k dodání lesku vlasům, vyživuje je a činí prameny znatelně jemnějšími. Kávová vůně je intenzivní a na vlasech vydrží opravdu dlouho. Na závěr je třeba zmínit, že tento domácí oplach na vlasy je určen pro hnědé a černé vlasy, protože díky němu prameny ještě více ztmavnou a zesílí jejich přirozenou barvu.

  1. Nechte několik minut louhovat 3 lžíce mleté kávy. Přiklopte víčkem.
  2. Použitou mletou kávu sceďte a nálev přelijte buď do misky, nebo do umyvadla. Smíchejte s přibližně 500 ml předvařené vody.
  3. Vlasy ponořte do kávového oplachu. Přípravek poté neoplachujte.

OPLACH PRO VŠECHNY TYPY VLASŮ S JABLEČNÝM OCTEM

Tento domácí oplach vlasů je ideální metodou pro uhlazení vlasů na rozdíl od použití žehličky na vlasy nebo séra s vysokým obsahem silikonu. Ocet okyseluje, což se projevuje uzavřením vlasových kutikul. Výsledkem jsou lesklé a vyhlazené vlasy, které jsou opravdu příjemné na dotek.

Je třeba si uvědomit, že octové oplachování vlasů je ideální pro lidi, kteří si často barví vlasy. Díky pravidelnému uzavírání vlasových kutikul, které se vyznačuje vyhlazením struktury vlasů, zůstává barva věrná podstatně déle a snižuje se úroveň pórovitosti vlasů.

  1. Smíchejte lžíci jablečného nebo hroznového octa se 2 sklenicemi vlažné vody.
  2. Oplach na vlasy nalijte do misky nebo umyvadla, nebo si jím vlasy jednoduše polévejte jakožto závěrečný krok vašeho pravidelného mytí vlasů.

Pozor, pro octový oplach vlasů je typické, že zanechává vlasy mírně matné, proto je třeba pamatovat na to, abyste oplach vlasů příliš nepřekyselovali. Jinými slovy, nepoužívejte více octa, než je nutné.

PIVNÍ OPLACH PRO VLASY ZBAVENÉ OBJEMU A HEBKOSTI

Chmel je již odedávna známý a uznávaný jako přírodní kondicionér. Dodává vlasům hebkost, udržuje je v dobré kondici, pomáhá jim zůstat pružné a plné objemu. Pivo navíc obsahuje alkohol, který zvyšuje prokrvení vlasové pokožky, a tak podněcuje vlasové cibulky k efektivnější práci. Pivo zároveň dokáže zbavit pokožku hlavy přebytečných toxinů a seborey. Po zředění vodou se stává jemným, ale účinným prostředkem v péči o vlasy.

  1. Otevřete láhev piva a počkejte, až z ní unikne většina plynu. Aby se CO2 rychleji vytratil, můžete pivo zahřát.
  2. Smíchejte sklenici piva se sklenicí vody. Vlhké vlasy polijte oplachem nebo je ponořte do misky naplněné pivním oplachem.

Pivní oplach vlasů pozitivně působí na unavené vlasy bez objemu se sklonem k tvorbě mastnoty. Pivo totiž obsahuje obrovské množství vitaminů skupiny B.

OPLACH NA VLASY S LNĚNÝM SEMÍNKEM A CITRONEM PRO NEPODDAJNÉ VLASY ZBAVENÉ LESKU

Lněné semínko je kosmetickým hitem, který dobře poslouží při péči o vlasy, obličej, nehty i tělo. Jeho přednosti v oblasti regenerace, výživy a hydratace jsou k nezaplacení. Ukazuje se, že lněný gel lze úspěšně použít k přípravě oplachu na vlasy, jehož cílem je vyživovat a zanechat matné vlasy lesklými. Pečuje také o krepaté a nepoddajné vlasy.

  1. Do hrnce naplněného vroucí vodou dejte 2-3 lžíce lněného semínka. Míchejte přibližně minutu, dokud nezískáte mírně hustou konzistenci.
  2. Gel nechte vychladnout, poté oddělte od semínek. Přidejte lžíci citronové šťávy a sklenici předem převařené vody.
  3. Směs nalijte do umyvadla a přibližně 2-3 minuty si s ní oplachujte vlasy.

HEŘMÁNKOVÝ OPLACH PRO SVĚTLÉ VLASY

Jedná se o jemný oplach na vlasy, který zmírňuje podráždění pokožky a zároveň zvyšuje lesk vlasů a světlé odstíny na blond vlasech. Heřmánek navíc vykazuje zesvětlující vlastnosti a to z něj činí silný prostředek zabraňující žloutnutí blond vlasů.

  1. Tři lžíce sušeného heřmánku zalijte vroucí vodou a nechte přikryté louhovat, dokud nálev sám nevychladne.
  2. Nálev sceďte a polijte jím umyté vlasy.

MÁTOVÝ OPLACH PRO MASTNÉ A TĚŽKÉ VLASY

Máta je známá svými čisticími účinky na pokožku hlavy. Stručně řečeno, odstraňuje toxiny a nadbytek kožního mazu. Máta navíc dokáže nadzvednout vlasy u kořínků a obdařit tak prameny větším objemem. Pokud je vaše pokožka hlavy náchylná k podráždění, měli byste se obrátit na silný prostředek zmírňující podráždění a uklidňující svědění, jakým je máta.

  1. Vylouhujte přibližně 3 lžíce sušených mátových lístků nebo 3 sáčky mátového čaje.
  2. Nechte jej vychladnout a smíchejte s litrem vody. Domácí mátový oplach nalévejte na vlasy po celé jejich délce. Vlasy můžete samozřejmě také ponořit do misky naplněné mátovým oplachem na vlasy.

OPLACH NA VLASY Z ČAJE ROOIBOS PRO ZRZAVÉ VLASY

Udržet sytost zrzavě zbarvených vlasů je opravdu těžké. Neboť se zkrátka rychle vytrácí. Následkem toho se místo sytě měděné barvy přemění na kazivý oranžový odstín. Jak zintenzivnit zrzavou barvu vlasů?

  1. Vylouhujte 3-4 čajové sáčky čaje Rooibos v litru vody.
  2. Nálev nechte vychladnout a po každém mytí si jím polévejte vlasy.

OPLACH NA VLASY Z ČERNÉHO ČAJE PRO TMAVÉ VLASY

Tento oplach na vlasy, podobně jako kávový oplach, zesiluje barvu tmavých vlasů. Při pravidelném používání nejenže zvýrazňuje barvu, ale také pečuje o barvené vlasy. Pro upřesnění, zabraňuje rychlému vyblednutí barvy.

  1. Vylouhujte 3-4 sáčky černého čaje v litru vody. Můžete také použít 3 lžíce sypaného čaje a povařit ho v litru vody.
  2. Chvíli počkejte, až nálev vychladne, čaj sceďte a polévejte si jím vlasy a pokožku hlavy.

OPLACH NA VLASY Z BŘEZOVÉ ŠŤÁVY PRO PROBLÉMOVÉ VLASY

Jedná se o dvousložkový oplach vlasů, který je mimořádně snadný na přípravu, nemusíte louhovat žádné bylinky. Místo toho postačí smíchat březovou mízu (můžete ji koupit v obchodě) s destilovanou vodou. Březová míza obsahuje řadu vitaminů, aminokyselin a minerálních solí, které posilují vlasové cibulky, zanechávají pokožku hlavy svěží, bojují proti lupům a také regenerují a zesilují lesk vlasů. Oplachování vlasů březovou šťávou dobře poslouží jako kúra proti vypadávání vlasů. Po běžném umytí vlasů použijte oplach z březové šťávy a poté nechte pramínky přirozeně oschnout na vzduchu.

Oplachy na vlasy - jaký typ vody použít?

Abyste zvýšili účinek, který dodávají domácí vlasové oplachy, vždy používejte předvařenou vodu. Není tak tvrdá jako voda z vodovodu, proto jsou vlasy vystavené působení destilované vody mnohem jemnější a pružnější. Takové vlasy se navíc budou snáze upravovat, jelikož se stávají krotšími a příjemnějšími na dotek.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů