5 kroků k bezchybné pleti - nejlepší péče o pleť

5 kroků k bezchybné pleti - nejlepší péče o pleť

Péče o pleť je výzvou, které se musíte postavit čelem, pokud opravdu chcete mít nádhernou zdravou pleť bez jakýchkoli nedostatků. Jak na to vhodným způsobem? Co se týče používání konkrétních kosmetických přípravků, známe teorii, přesto často nevíme, kterou možnost z velké nabídky zvolit a v jakém pořadí je na obličej nanášet. Mnoho z vás nesprávně považuje micelární vodu za jediný přípravek v péči o pleť, který nahrazuje tonikum, krém a sérum. Přitom pleť potřebuje k tomu, aby byla zdravá, krásná a mladá, vždy ještě něco navíc. Objevte dokonalou péči o vaši pokožku tváře. Od bezchybné pleti vás dělí jen pět kroků.

Jak si zachovat zdravou a hezkou pokožku tváře? 5 kroků k získání bezchybné pleti

Krok 1 Čištění

Většina z nás si myslí, že hydratační krém je nejdůležitějším prvkem péče o pleť. Není tomu tak. Ve skutečnosti je mnohem důležitější důkladné čištění obličeje. Je základem zdravé pleti a klíčovým aspektem v péči o pokožku, díky kterému je schopna správně fungovat. Špatně vyčištěná pokožka má horší vstřebávání, takže ani ten nejkvalitnější krém nebude sloužit svému účelu. Navíc nahromaděné toxiny, které nejsou účinně odstraněny, zbytky make-upu a částečky odumřelých buněk blokují (ucpávají) vývody mazových žláz, což také znemožňuje pleti volně dýchat. V důsledku toho se vám objevují pupínky, černé tečky a dochází k narušení funkce pleti. Hydro-lipidová rovnováha je rovněž narušena, takže vaše pleť je buď mastná, nebo extrémně suchá. Již v této první fázi o ni řádně pečujte a zvolte si čisticí rutinu té nejvyšší úrovně. Zde jsou nejlepší metody čištění pleti:

  • OCM ("olejové čištění pleti") - nejúčinnější metoda čištění pleti, která je založena na principu "olej rozpouští olej". Právě proto jsou oleje nepřekonatelné při odličování i voděodolného make-upu, přebytečného kožního mazu a dalších nečistot a zanechávají pleť hedvábně hladkou, svěží, čistou a připravenou k dalšímu ošetření. Ricinový olej je nejlepší volbou pro OCM. Bez obav jej můžete míchat s dalšími přírodními oleji a vytvořit si tak dokonalou směs OCM. Vyberte si arganový, avokádový nebo jojobový olej nebo je všechny smíchejte dohromady podle svých preferencí a potřeb vaší pokožky.
  • micelární voda + čisticí pěna (nebo gel) - pokud se přikláníte k tradičnějším metodám čištění a je pro vás těžké vzdát se micelární vody, budete k preciznímu vyčištění pleti potřebovat ještě nějakou podporu. Jemné, ale silně působící pěny na obličej jsou jedničkou mezi ostatními produkty. Samozřejmě je musíte přizpůsobit svému typu pleti a používat je po odlíčení micelární vodou.

Krok 2 Tonikum

Častou chybou v péči o pleť je vynechání tonika. Nepovažujte ho za přežitek minulosti, je to zásadní složka v péči o pleť. Jeho účinek je však bohužel podceňován. Ve skutečnosti je to právě tonikum, které obnovuje pH, okyseluje, jemně zjemňuje epidermis a zvyšuje absorpční schopnosti pleti, což funguje jako skvělý podklad pro aplikaci dalších produktů. Dobré pleťové tonikum má díky rostlinným výtažkům a dalším složkám nezbytným pro udržení pleti v kondici také pečující účinek.

Vodnaté a lehké složení umožňuje částečkám kosmetického přípravku proniknout do hlubších vrstev epidermis, což z tonika činí vysoce účinný produkt.

Jaké tonikum si zvolit?

Ideální je vybrat si přírodní tonikum bez silikonů a alkoholů s krátkým řetězcem, dále bez PEG a ropných derivátů. Podívejte se na hydrosoly - zcela přírodní květinové vody získané pomocí parní destilace; v péči o pleť jsou nenahraditelné.

Dalším účinným pleťovým tonikem je termální voda - díky obrovskému množství mnoha klíčových prvků je jedním z nejlepších přírodních tonik. Termální voda obsahuje železo, sodík, selen, lithium, křemík, draslík a hořčík.

Termální voda má navíc zklidňující účinky na pleť, posiluje, regeneruje a zmírňuje všechny druhy zánětů, blokuje činnost volných radikálů a zpomaluje proces stárnutí.

Krok 3 Pleťové sérum

Pleťové sérum je jedním z nejsilněji působících produktů na ošetření pleti. Jeho smyslem je poskytnout pleti intenzivní revitalizaci.

Vodová, lehká konzistence je celým tajemstvím efektivity séra: účinné látky proniknou až do nejhlubších vrstev pleti, kam se hydratační krém nemá šanci vůbec dostat. Díky séru máte možnost intenzivněji zapracovat na své pleti. Výsledek? Intenzivní obnova, posílení výživy, hydratace, omlazení a zesílená regenerace mnoha kožních onemocnění.

Sérum je vytvořeno bez látek působících na vnější vrstvy pokožky. Jeho složení tvoří převážně účinné látky, které mají působit do větší hloubky. Proto tyto přípravky obsahují vysoce hodnotné látky. Účinnost složek těch nejoblíbenějších sér je skutečně potrvzena a mimo jiné v nich najdete i přírodní oleje (především arganový olej a jojobový olej, které oplývají EFA, fytosteroly a flavonoidy, a rovněž nezbytné látky pro pleť - vitaminy A, C, E), kyselinu hyaluronovou (váže molekuly vody a udržuje pleť mladistvější), koenzym Q10 - silný bojovník proti volným radikálům, kmenové buňky (většinou získané ze vzácné odrůdy jabloní, ale také z arganovníku), kolagen - bílkovinu mládí, nezbytnou pro udržení pružnosti pleti.

Jak si vybrat dobré pleťové sérum?

Kvalitní pleťové sérum se rovná skvělým výsledkům a prvotřídním složkám, které udržují pleť každý den bezchybnou. Nekupujte si nějaké vznešené produkty přetížené látkami. Sáhněte po nejlepších účinných složkách, jejichž účinnost byla prokázána. Kyselina hyaluronová, retinol, vitamín C nebo bohatá šťáva na minerály z aloe vás přiblíží k nádherné pleti. Všechny tyto složky lze najít v sérech od značky Nanoil. Vyberte si své oblíbené sérum a zažijte nádherný efekt nejlepších složek na své pleti. Při nákupu vždy věnujte pozornost výběru účinných složek, protože ty zajistí, že produkt bude fungovat tak, jak slibuje výrobce.

Krok 4 Oční krém

Péče o oblast pod očima je zcela zásadní, protože tato partie obličeje je vráskami postihována nejrychleji. Lehký hydratační krém na pleť pod očima se doporučuje používat již po dvacítce.

Pleti pod očima jistě prospějí přírodní rostlinné oleje - na povrchu pleti vytvářejí mikroskopické okluze, které chrání citlivé a jemné oblasti obličeje před poškozením. Pokud začnete s přírodní péčí o pleť v oblasti očí již v mladém věku, vrásky se vám začnou objevovat na tváři mnohem později. Dobrý olej smíchaný s kyselinou hyaluronovou lze považovat za něco jako investici, která se dlouhodobě promítne do pružnosti a mladistvého vzhledu vaší pleti.

Krok 5 Krém

Hydratační krém je bezpochyby nezbytností. Je známý a používaný již odedávna: první výrobek tohoto druhu byl údajně objeven v Tutanchamonově hrobce. Již ve 14. století př. n. l. se v Egyptě vyráběly krémy na obličej smícháním tuku živočišného původu a... krve plazů. Později se začaly vyrábět první směsi proti stárnutí na bázi vosku, cypřiše a olivového oleje (rychle je nahradil mandlový olej, který je dodnes ceněn).

V dnešní době se složky pleťových krémů zdokonalují a tvoří se z nich rafinovanější lektvary, nicméně přírodní oleje nelze nahradit žádnými jinými látkami: jsou rovnocenným zdrojem neocenitelných flavonoidů a rostlinných sterolů, EFA, skvalenu, karotenoidů a přírodních ochranných látek chránících před slunečním zářením. Díky své pečující síle jsou běžnou složkou denních i nočních krémů. Jaký je vlastně smysl tohoto rozdělení? Jak se liší denní a noční hydratační krémy?

  • Denní obličejový krém

Jedná se o produkt, který je odpovědí na naše potřeby a specifickou aktivitu pleti, na kterou donedávna nikdo nepomýšlel. Kvalitní pleťový krém by měl pleť nejen vyživovat a hydratovat, ale také chránit před vnějšími agresory a poškozením UV zářením. Denní krém je lehčí, má méně aktivních regeneračních složek, zaměřuje se hlavně na udržení pleti v bezpečí. Proto často obsahuje přírodní oleje, které mají ochranné, zklidňující a okluzivní vlastnosti. Ty bezesporu zvyšují prestiž kosmetického přípravku. Pokud ve vašem hydratačním krému chybí přírodní oleje, žádný problém! Před aplikací jej smíchejte s několika kapkami vybraného kosmetického oleje.

Moderní pleťové krémy jsou zaměřeny na běžné kožní problémy současnosti. Proto existuje tolik "městských" denních krémů - kromě toho, že poskytují ochranu před sluncem a mrazem, jsou rovněž bohaté na látky utvářející štít, který chrání pleť před znečištěným životním prostředím.

  • Noční obličejový krém

Představuje pokročilejší péči o pleť. Noční krém na obličej je těžší, má silnější pečující účinek a působí intenzivněji díky silným vyživujícím látkám, které chrání vaši pleť v době, kdy dochází k nejintenzivnějším regeneračním procesům, tedy během spánku.

Další péče o pleť

Kromě pěti základních kroků, které je třeba dodržovat v péči o pleť, existují také další speciální rituály, které je vhodné pravidelně provádět a které intenzivně působí na kvalitu pokožky. Péči o pleť vhodně doplňuje peeling a masky, které přinášejí úžasné výsledky. Klíčovou roli v těchto kosmetických přípravcích hrají enzymy; neocenitelné látky, které dokonale odstraňují směs kožního mazu a odumřelých kožních buněk.

Enzymy používané pro kosmetické účely se získávají z ovoce. Jak působí na vaši pleť? Představme si jinou skupinu enzymů, které jsou zodpovědné za trávení potravy ve vašem žaludku. Kosmetické enzymy fungují velmi podobně, např. papain, který "tráví" odumřelé buňky na povrchu pokožky. Výsledkem jsou zcela nové zdravé buňky a vaše pleť vypadá svěže a mladistvě.

AHA kyseliny tvoří další skupinu přísad v peelingových přípravcích, které slouží k čištění pleti a revitalizaci pokožky. Donedávna se používaly výhradně při ošetření v profesionálních salonech. V současné době můžete tyto kyseliny používat i v domácí péči o pleť. Po této hloubkově čisticí terapii použijte pleťovou masku, která představuje další intenzivní formu péče o pleť a okamžitě zlepšuje stav a vzhled vaší pleti.

Všechny výše uvedené produkty a procedury jsou klíčem ke zdravé, krásné a mladistvé pokožce. Je však potřeba pamatovat na jednu zásadní věc. Vždy si vybírejte kvalitní přírodní kosmetiku. Ověřte si kvalitu kosmetických olejů a vybírejte si ekologické a certifikované výrobky. Obdobně postupujte i při nákupu krémů a květových vod. Přečtěte si INCI svého příštího hydratačního krému. Vaše péče o pleť může být dokonalá, stejně tak jako vaše samotná pleť.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů