Jaký je nejlepší krém pod oči? Podívejte se na přísady, které dokáží zázraky

Jaký je nejlepší krém pod oči? Podívejte se na přísady, které dokáží zázraky

Co se používá na ošetření pleti pod očima? Které složky skutečně fungují a přinášejí požadovaný efekt? Nyní se dozvíte, co konkrétně je potřeba najít v kvalitním očním krému a proč je dobré před aplikací krému nebo séra použít ještě něco navíc. Dejte jednou provždy sbohem vráskám, tmavým kruhům a opuchlým očím. Zaměřte se na péči o pleť, která vám poskytne plnou podporu; seznamte se se složkami, které jsou skutečnými protivníky vrásek.

Pokožka v oblasti pod očima je jednou z nejkřehčích částí celého těla. Je extrémně tenká a bez mazových žláz. Jelikož neprodukuje maz, nemá žádný ochranný štít proti negativnímu působení vnějších vlivů. Proto pokožka pod očima od nás vyžaduje, abychom začali jednat a nikdy ji nenechali bez podpory. Co aplikovat pod oči, abyste odložili tvorbu vrásek? Není to mýtus: kvalitní sérum nebo krém dokáže vyhladit nežádoucí linky a vrásky na obličeji. Co by mělo takové sérum obsahovat, aby byla jeho účinnost prokazatelná? Jak by měla vypadat bezchybná péče o pleť pod očima? Dnes se konečně dozvíte, který oční krém je ten nejlepší.

Co způsobuje tvorbu vrásek pod očima?

  • špatná péče o pleť
  • únava, stres, nemoci
  • obličejová mimika
  • věk, stárnutí pleti
  • nedostatečná hydratace
  • špatné působení vnějších vlivů

Dobrý krém na oblast pod očima - co to vlastně je?

Dobrý oční krém je bohatý na nejkvalitnější složky. Jinými slovy, účinný krém musí mít efektivně fungující komponenty. Záleží také na zařazení dané složky zlepšující pleť v seznamu INCI. Například dva různé krémy mohou obsahovat stejnou složku (například kyselinu hyaluronovou), ale pouze výrobek obsahující vyšší množství má tuto přísadu uvedenou na prvním místě seznamu. Shrnuto a podtrženo, pokud chcete kvalitní oční krém - vždy kontrolujte složení a vybírejte kosmetiku s nejvyšším obsahem účinných látek.

Jak by měl dobrý oční krém fungovat?

Nejlepší z nejlepších krémů by měl být odpovědí na mnoho problémů, to znamená, že by se neměl zaměřovat pouze na jednu věc. Musí pleť hydratovat, ale také chránit, vyživovat, regenerovat, zpevňovat epidermis a vyhlazovat vrásky, rozjasňovat pleť a zároveň maskovat otoky. Po aplikaci takového krému by měla být vaše pleť jasnější, hladší, mladší a zářivější. Dobrý oční krém:

1. Hydratuje

Naše pokožka, včetně pleti pod očima, miluje vodu. Její nepatrné množství v pokožce způsobuje, že ztrácí pružnost a ztenčuje se. Dodávání vlhkosti je nejdůležitější fází v péči o pleť, takže oční krémy by měly mít většinou silně hydratační účinek. Díky němu je pak pleť neustále v dobré kondici.

2. Vypíná, zpevňuje a pozvedá

Když pleť ztrácí pevnost a je unavená, očekáváte od pleťového krému, že jí dodá energii, a proto byste měli sáhnout po látkách, které pleť vypínají a dodávají jí pružnost.

3. Zabraňuje vzniku vrásek

Pravdou je, že již existující vrásky nikdy úplně nezredukujete, ale dobrý oční krém je značně zjemní a navíc oddálí vznik nových.

4. Revitalizuje a vyživuje

Jemná pleť pod očima potřebuje živiny pro snadnější obnovu a regeneraci. Následně pod kůží probíhá intenzivní proces tvorby kolagenu a elastinu (hlavních vláken podporujících pokožku). Krém pod očima by měl dodávat to, co pleť skutečně potřebuje, chcete-li ji udržovat vyživenou, hladkou a mladistvou.

5. Redukuje tmavé kruhy a opuchlé oči

Nejlepší oční krém se postará o to, abyste vypadali co nejlépe i po bezesné noci. Zásluhou účinných látek rozjasňujících tmavé skvrny a odstraňujících otoky, pomáhá jemné pleti vypadat bezchybně a zářivě navzdory pocitu únavy. Klíčovými složkami účinného očního krému jsou látky, které pleť stimulují a snižují pocit únavy.

Oční krém. Kdy ho začít používat?

Stále více lidí si uvědomuje, že oční krém je nezbytnou součástí péče ještě předtím, než si všimnete stárnoucí pleti a obličeje plného vrásek. Jeho použití zásadní mnohem dříve. Již po dovršení 25 let bychom si měli pořídit jemně hydratační přípravek, který zabrání stárnutí a udrží citlivé oční okolí zdravé. Pravidelná péče proti vráskám s vysokou pravděpodobností oddálí vznik prvních vrásek na obličeji. Mladé pleti postačí lehký gel (např. se světlíkem lékařským nebo aloe) a přírodní olej, který zadržuje vodu a zároveň mívá okluzivní účinek.

Oční krém, který funguje. Existuje vůbec?

Tajemství dobrého krému spočívá v jeho složení. Pouze prvotřídní složky mají pozitivní vliv na vzhled a stav pokožky pod očima. Hledejte výrobky, které jsou vyrobeny z přírodních, bezpečných složek, což do značné míry ovlivňuje jejich kvalitu. Pleť kolem očí potřebuje speciální péči a látky přizpůsobené její potřebám.

Výčet přípravků k vylepšení pleti pod očima je dlouhý a plný senzačních produktů, jež představují tzv. "kosmetickou elitu". Aktivně působící složky, které se zbavují volných radikálů, regenerují, posilují buněčnou membránu, zlepšují vzhled, revitalizují a vyživují pokožku.

Co je vhodné použít před nanesením očního krému? Přírodní oleje jakožto alternativa k běžné péči o pleť pod očima

Oční krém byl navržen tak, aby chránil pokožku a působil povrchově na epidermis. Díky tomu bude pleť hladší, předejde se jejímu stárnutí a poškození a bude chráněna před nepříznivým vlivem povětrnostních podmínek.

Pokud to však se svou pletí pod očima myslíte vážně a chcete si dopřát ten nejlepší ochranný štít - uvažujte o extra péči, tedy dopřejte své pleti něco speciálního.

Mám na mysli sérum - kosmetický přípravek, který je vodnatější, lehčí, ale obsahuje bohatší složky, které pronikají do hlubších vrstev pokožky, vyživují ji a posilují, čímž ji pomáhají chránit před tvorbou vrásek a redukovat ty stávající. Sérum je buď vodového složení, nebo o něco těžší přípravek na bázi oleje.

Přírodní kosmetické oleje se v péči o pleť pod očima objevují čím dál častěji. Některé z těchto olejů jsou nadšenci přírodní péče nazývány elixíry mládí a není to žádná nadsázka.

Vždyť oleje obsahují omega-3 a omega-6 kyseliny nezbytné pro jemnou pokožku pod očima a také fytosteroly a flavonoidy, které vynikajícím způsobem zdokonalují vzhled a stav pokožky, zabraňují rozpouštění kolagenu a elastinu, stimulují buňky ke správné činnosti a zpomalují vznik vrásek tím, že zabraňují oxidačnímu stresu buněk.

Některé oleje obsahují skvalen, který se podílí na tvorbě kožního mazu, jehož má pokožka pod očima nedostatek. Skvalen je známý jako skvělá zkrášlující látka, která hydratuje, posiluje přirozenou lipidovou bariéru a funguje jako štít potlačující škodlivost vnějších agresorů.

Zdá se, že výčet blahodárných účinků olejů je nekonečný. Každý olej obsahuje mnoho vitamínů a minerálů a je úžasným přírodním opalovacím krémem. Jejich ochranný sluneční faktor není tak vysoký jako hodnota 30 nebo 50, přesto i nižší ochrana pomáhá pokožce lépe čelit slunečnímu záření. UV filtry v olejích jsou navíc přírodní a bezpečné, v těle se nehromadí, a jsou tedy neškodné.

Oleje jsou nejlepší volbou pro noční regeneraci pleti pod očima. Vynikající složení a lehké, mírně mastné složení tvoří tzv. okluzi, která zabraňuje ztrátě vody a dalších prospěšných látek. Přírodní oleje aplikované v oblasti pod očima jsou správnou volbou pro všechny typy pleti.

U mladé pleti a sotva znatelných vrásek na obličeji postačí jedna aplikace ve večerních hodinách po precizním odlíčení.

Na druhou stranu pleť, kterou trápí nedostatek vláhy, nápadné vrásky a unavený vzhled, oleje jistě uvítá i v ranní rutině. Perfektní podkladová báze pod make-up pro stárnoucí pleť pod očima.

Oleje vděčí za svou popularitu skutečnosti, že fungují jako přírodní multifunkční látky; nebojte se je nanášet nejen na pleť pod očima. Používejte je na obličej, vlasy, nehty či celé tělo - to je další obrovská výhoda olejů.

Nejlepší oleje pro péči o pleť pod očima

  • arganový olej je známý jako nejsilnější antioxidant mezi oleji. Úžasně regeneruje pokožku a zvyšuje její úroveň vlhkosti, zabraňuje úniku vody z pokožky. Olej obsahuje více než 100 prospěšných účinných látek posilujících pleť a vlasy. Má vysokou koncentraci vitaminu E, karotenů, skvalenu a butyrospermu, které působí jako přirozená ochrana před slunečním zářením. Pravidelné používání arganového oleje vyhlazuje jemné vrásky a udržuje pleť v dobré kondici.  
  • olej z malinových semínek - přírodní zdroj polyfenolů, silných antioxidantů (flavonoidy, fytosteroly) a vitaminu E. Tento olej oplývá vysokým obsahem EFA, především kyseliny linolové a alfa-linolenové. Skvěle regeneruje pokožku a zvyšuje její pevnost.
  • jojobový olej - různorodost živin: vitamíny, skvalen a esenciální mastné kyseliny. Snadno se vstřebává do pokožky, slouží jako přírodní ochrana proti slunečnímu záření a svou strukturou se podobá lidskému kožnímu mazu. Jojobový olej vytváří mikroskopický ochranný plášť na jemné pokožce pod očima, která jej v důsledku nedostatku skvalenu běžně postrádá. Jojobový olej hydratuje a zadržuje vodu.  
  • olej ze semínek Barbarského fíkovníku - díky své silné antioxidační schopnosti je označován za přírodní botox. Tento olej urychluje obnovu pleti, stimuluje její činnost, zabraňuje předčasnému stárnutí a chrání před poškozením. Olej z barbarských fíkovníků je zdrojem vitaminu E, zinku, hořčíku, fosforu, draslíku, vápníku a železa.
  • avokádový olej sedmi vitamínů (A-B-D-E-H-K-PP) - intenzivně hydratuje, vyživuje epidermis, má obdivuhodnou kompatibilitu s přirozenými lipidy v pokožce, lipidi do ní zároveň dodává, chrání před TEWL a suchou pokožkou. Avokádový olej silně vyživuje, mírně promašťuje a udržuje pokožku hladkou a pružnou po celý den. Vrásky jsou den ode dne méně viditelné a pleť je jemná a mladistvá.  
  • bambucké máslo je bohaté na prospěšné mastné kyseliny a vitamíny mládí - A & E. Vyniká intenzivními hydratačními a vyživujícími vlastnostmi, takže pleť je opět hladká a zářivá. Bambucké máslo zlepšuje obnovu epidermis, zpevňuje ji a zvyšuje její odolnost vůči vnějším agresorům.
  • mandlový olej zvyšuje hladinu vlhkosti, hloubkově vyživuje, omlazuje a stimuluje proces regenerace. Právě tento olej se vyznačuje jednou z nejvyšších koncentrací vitaminu E, jenž vykazuje silný antioxidační účinek. Mandlový olej obsahuje také vitaminy A a D, minerální látky (železo, hořčík, vápník, mangan, fosfor, draslík, sodík a zinek), přesto jeho nejdůležitější složkou jsou omega-9 mastné kyseliny.  

Jak se používají oleje na pleť pod očima?

  1. Sólo. Oleje mají dostatečnou dávku účinných látek a často předčí i oční krémy, co se týče jejich množství a koncentrace. Protože oleje působí jak uvnitř pleti, tak na jejím povrchu, neváhejte je používat jako samostatnou péči o pleť pod očima.
  2. Před aplikací očního krému. Pokud má vaše pleť pod očima k dokonalosti daleko, provádějte vícefázovou péči o oblast kolem očí. Naneste olej jako sérum a následně použijte bohatý oční krém. Tímto způsobem zvýšíte účinek a silně vyživíte svou pleť.
  3. Po aplikaci očního séra (olej tvoří okluzivní vrstvu). Oleje chrání před ztrátou vody a dalších účinných látek, proto s nimi můžete nakládat jako s doplňkem lehkého hydratačního séra (kyselina hyaluronová se s oleji dokonale doplňuje). Tímto způsobem zajistíte intenzivnější působení séra a navíc vyživíte a ochráníte jemnou pokožku kolem očí.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů