Milovníci péče o vlasy jsou nadšeni! Domácí vlasové SPA s olejovými ošetřeními a domácími výrobky

Milovníci péče o vlasy jsou nadšeni! Domácí vlasové SPA s olejovými ošetřeními a domácími výrobky

Proč jsou lidé, kteří jsou posedlí péčí o vlasy, tak nadšení z domácích ošetření vlasů? Protože jsou cenově dostupné a velmi účinné. Celá terapie vlasů probíhá na pohodlném místě - v soukromí vašeho domova. Můžete se cítit uvolněně, poslouchat hudbu, číst... navíc péče o vlasy je přímo zaměřena na potřeby VAŠICH vlasů - vy si vybíráte produkty a poskytujete vlasům přesně to, co potřebují. Zvýraznění krásy je nejpohodlnější právě u vás doma, nikde jinde. Díky sérii intenzivních ošetření má váš účes šanci na okamžité zkrásnění.

Vlasové SPA, pomalý rituál krásy, přírodní ošetření vlasů, domácí SPA pro vlasy - existuje spousta názvů a jen jeden cíl - maximální výživa a znatelné zlepšení vzhledu a stavu vlasů. Výsledkem je, že vaše vlasy vypadají, jako by prodělaly hloubkovou terapii v salonu. Rozdíl spočívá v tom, že se cítíte uvolněněji a ošetření je levné a relaxační. Můžete věnovat celý den, například neděli, výhradně péči o vlasy: pomalý, trochu lenivý den, zcela soustředěný na vlasy. Nadšenci do vlasů rádi kombinují ošetření vlasů s jinými rituály krásy, například s maskami a peelingy na obličej, různými manikúrami a pedikúrami, atd. A co vlasy? Zažijí celkovou proměnu během jediného dne.

Jeden den pro vaše vlasy - co potřebujete pro úspěšnou proměnu?

  1. Volný den - když neočekáváte návštěvy nebo nejdete ven, je to pomalý, příjemný den, který můžete věnovat sami sobě nebo svým milovaným (olej nebo maska na vlasy nebrání sledování dobrého filmu s rodinou).
  2. Kamarádka - můžete společně s kamarádkou udělat vlasové SPA - stačí pár nápadů na to, jak strávit čas: oblíbený televizní pořad, vaření jídla, atd. Tento den si určitě užijete mnohem více zábavy s kamarádkou. Je také skvělé společně testovat různá ošetření a produkty. Pokud však potřebujete samotu a odstup - udělejte si z toho den jen pro sebe.
  3. Pohodlné oblečení - před aplikací olejů na vlasy, vtíráním vybraných produktů do pramenů a pokožky hlavy a následným oplachem vlasů - se převlékněte do pohodlného oblečení; to, které se může znečistit nebo poškodit.
  4. Vhodné produkty - SPA den pro vlasy má opravdu velkou výhodu, protože můžete použít různé produkty a látky, které vašim vlasům právě chybí. Správné produkty jsou klíčem k důstojné a účinné péči o vlasy.
  5. Plán akce - abyste co nejlépe využili všechny produkty, musíte je aplikovat ve správném pořadí. To je jediný způsob, jak ošetření vlasů udělat účelné a nerušené. Chystáte se objevit nejlepší domácí terapii vlasů krok za krokem.
  6. Svíčky a éterické oleje - pokud chcete z domácího vlasového SPA udělat profesionální rituál - využijte sílu aromaterapie k uklidnění smyslů a úplné relaxaci. Zapalte aroma lampu a použijte svůj oblíbený vonný olej.

SPA den pro vlasy, výhody - co získáte díky domácím ošetřením?

  1. Relaxace a odpočinek pro celé tělo - i když si regenerujete vlasy, zároveň necháváte odpočinout celé tělo. Proto můžete tento den vlasového SPA považovat za kompletní restart po celém náročném týdnu. Je to trend pomalého života v jeho čisté podobě.
  2. Obrovská změna k lepšímu, pokud jde o vzhled vlasů - zlepšený lesk, textura a pružnost jsou viditelné pouhým okem. "Okamžitě krásné vlasy" jsou jedním z důvodů, proč věnovat celý den péči o vlasy.
  3. Čistá pokožka hlavy - proč je to tak důležité? Porovnáním je vaše pokožka hlavy pro vlasy stejně důležitá jako půda pro rostliny. Pokud je znečištěná, stává se neplodnou. Pokud se opravdu staráte o správný růst vlasů - udržujte čistou pokožku hlavy, masírujte ji, stimulujte průtok krve a udržujte vlhkost na pokožce hlavy.
  4. Posílené cibulky - cibulka je takzvaná továrna na vlasy. V matrixu vlasů dochází k buněčným dělením; jejich stav ovlivňuje růst, vzhled, zdraví a 'kvalitu' rostoucích vlasů. Více síly a živin ve vlasech znamená lépe vypadající vlasy. Zaléváním vnitřní struktury vyvoláváte růst, a zároveň ho urychlíte.
  5. Oprava a rekonstrukce vlasů - jinými slovy zlepšení poréznosti vlasů tím, že vyplníte mezery na povrchu vlasu a opravíte disulfidické vazby uvnitř. Díky aktivním látkám, které dokáží vstoupit do struktury vlasů, vaše vlasy zhoustnou, získají objem a pružnost. Rozdíl ve stavu vlasů snadno poznáte - bude trvat déle, než se vyschnou (tenké, dehydrované vlasy schnou okamžitě). Zdravé vlasy si udržují více živin a zamykají vodu uvnitř.

Denní vlasové SPA doma - Jak připravit domácí ošetření vlasů?

Podívejte se na náš podrobný plán, který během jednoho odpoledne dokáže proměnit váš účes, vrátit mu nádherný vzhled a podpořit kondici od kořínků až po konečky. Následuje 10 kroků, které vás provedou k celkové proměně vlasů!

1. EXFOLIACE POKOŽKY HLAVY

Očištění vaší pokožky hlavy je klíčem k úspěchu a posílení každého ošetření vlasů. Stále nedoceněná, ale doporučovaná dokonce i trichology - exfoliace pokožky hlavy vám umožní zbavit se všech toxinů, nadbytku produktů, nečistot, nadbytku mazu, odumřelých buněk a především skvěle připravit vlasy a pokožku hlavy pro příjem účinných složek. Přebytek odumřelých buněk a hromadění produktů (zejména stylingových přípravků nebo suchých šamponů) pokrývá vaši pokožku hlavy a vlasové kořínky vrstvou, která brání pronikání účinných látek do cibulek a pokožky hlavy.

Můžete si pořídit hotový exfoliační peeling pokožky hlavy nebo si ho vyrobit sami. Přesto enzymový exfoliační peeling pokožky hlavy přináší nejvíce výhod - je nejpřesnější a nepotřebuje tření, což ho činí nejsenzitivnějším k vlasovým kořínkům - což je klíčové u řídnoucích a křehkých vlasů.

Peeling aplikujte na vlhké vlasy a pokožku hlavy, jemně masírujte nebo - pokud se jedná o enzymový peeling - nechte ho působit po dobu uvedenou na štítku produktu a opláchněte teplou vodou. Nyní si můžete vlasy umýt.

2. ČISTÍCÍ ŠAMPON (první mytí vlasů)

Nejen opláchne zbytky peelingů, ale také očistí pokožku hlavy a vlasy - tento druh šamponu má důležitou vlastnost: mírně zvedá kutikuly vlasů, aby zvýšil absorpci a pomohl jim přijímat živiny. Jinými slovy, čistící šampon zvyšuje absorpci vlasů, které snadno přijímají účinné složky.

3. VLASOVÝ OLEJ (OŠETŘENÍ)

Oleje v péči o vlasy a starodávná ayurvedská umění olejování tvoří základ skvělé péče o vlasy. Proč? Jako jediné látky jsou zcela složeny z vynikajících složek a kondicionují vlasy různými způsoby: nejenže zlepšují vnější a vnitřní část vlasového vlákna, ale také stimulují cibulky a obnovují dobrý stav pokožky hlavy. Jedná se o nejkomplexnější péči o vlasy, kterou si můžete dopřát.

Oleje obsahují dobré esenciální mastné kyseliny, fitosteroly, flavonoidy, karoteny, skvalen a sadu vitaminů a mikroživin, které zaručují dokonalou péči o vlasy. Přesně odpovídají poréznosti vašich vlasů, což je typ (a potřeby) vlasů.

Během dne věnovaného výhradně vlasům si můžete udělat plné ošetření horkým olejem na vlasy: naneste mírně teplý olej na vlhké vlasy a pokožku hlavy, jemně masírujte pokožku hlavy a zakryjte vlasy teplým obkladem, aby se zesílilo působení oleje.

STOJÍ ZA TO SI PAMATOVAT!

Ošetření olejem na vlasy je středobodem schématu; ostatní sekundární ošetření se točí kolem olejové rutiny. Jak maska, ošetření pokožky hlavy nebo peeling zvyšují účinnost olejů, doplňují je živinami a zvyšují intenzivní účinky účinných složek oleje. Čím lépe se oleje namícháte, tím účinnější je celý den SPA pro vaše vlasy. Chcete-li svému účesu představit to nejlepší, sáhněte po jednom ze tří olejů na vlasy Nanoil - je to nejvyváženější směs přírodních olejů a posilujících složek (UV filtr, keratin, lanolin, hedvábí, pantenol). Vše pro poskytnutí vlasům nejcennějších látek nezbytných pro regeneraci a růst.

4. VÝŽIVNÁ REGENERUJÍCÍ MASKA PRO EMULZI OLEJE

Obohacená o vitamíny, proteiny, rostlinné extrakty (aby dodávala dodatečné živiny a emulgovala olej). Nic neodstraní olej tak snadno jako maska aplikovaná po ošetření olejem. Plní dvě funkce:

  • zaprvé - snadno odstraňuje mastný olej z vlasů, takže jste si jisti, že mastné částice jsou pryč a není po nich ani památky
  • zadruhé - je to dodatečná dávka živin pro vaše vlasy. Kterou masku na vlasy si vybrat? Nejlépe tu, která je bohatá na humektanty (aloe, kyselinu hyaluronovou, močovinu, sorbitol, fruktózu) a proteiny (mléko, hedvábí, pšeničné, ovesné nebo rýžové proteiny, kolagen, elastin, keratin). Dobře fungují také masky obsahující keratin a aminokyseliny (cystein, cystin, taurin, tyrosin, arginin).

STOJÍ ZA TO SI PAMATOVAT!

Chcete-li, aby celodenní péče o vlasy měla smysl a přinesla výsledky, odvažte se a vsaďte na pestrost - použijte jednou proteinovou masku (pro zvýšenou opravu), jindy zase humektanty (pro zvýšení vlhkosti suchých vlasů).

5. VÝŽIVNÝ ŠAMPON (druhé mytí vlasů)

Další mytí vlasů na odstranění oleje a masky. Druhým mytím se vyhnete zatížení vlasů živinami bohatými maskami a kondicionéry. Tentokrát musí být šampon jiný - bohatý na vitamíny, hydratační, obohacený o proteiny např. ovesu nebo hedvábí, přírodní, který dodatečně pečuje o pokožku hlavy a udržuje hydro-lipidovou rovnováhu na pokožce hlavy.

6. OCET NEBO BYLINKOVÝ OPLACH NA VLASY

Směs na oplach doplňuje celý den vlasového SPA. Je to jako třešnička na dortu - zvyšuje lesk, dodává hladkost, uzavírá kutikuly vlasů, udržuje vyvážené pH pokožky hlavy, zjemňuje prameny a dělá je příjemnými na dotek, zároveň zabraňuje třepení vlasů a snižuje statický náboj.

Jablečný nebo malinový ocet je nejpopulárnější základ pro oplach vlasů. Můžete si pořídit hotový oplach s octem nebo si ho vyrobit sami - podívejte se na nejlepší domácí oplachy na vlasy a vyzkoušejte je.

7. KONDICIONÉR NA POKOŽKU HLAVY

Poslední (ale ne nepodstatný) krok, který udržuje pokožku hlavy v dobré kondici. Kondicionér na pokožku hlavy může mít různé funkce - vyberte si ten správný, který bude odpovídat potřebám vašich vlasů a pokožky hlavy. Pokud máte mastné vlasy, sáhněte po bylinném kondicionéru, který normalizuje funkci mazových žláz. Na druhé straně, pokud vás trápí vlasy bez objemu, zvolte kondicionér, který přidá objem a zvýší kořínky vlasů. Existují také kondicionéry na pokožku hlavy, které hydratují, zklidňují podráždění nebo bojují proti lupům. Vše závisí na stavu vaší pokožky hlavy a potřebách vašich vlasů.

Kondicionér na pokožku hlavy se používá výhradně na pokožku hlavy a kořínky vlasů, takže by měl být mírný, přírodní a nepřetěžovat. Nemusíte ho oplachovat. Masírování pokožky hlavy během aplikace dodatečně stimuluje cibulky a pokožku hlavy.

8. BEZOPLACHOVÝ KONDICIONÉR VE SPREJI,  GEL ZE LNĚNÝCH SEMÍNEK NEBO HYDROSOL NA VLASY

Pokud jsou vaše vlasy poškozené nebo roční období vyžaduje zesílenou péči o vlasy (mráz nebo teplo) - použijte lehký sprej na vlasy, rostlinný hydrosol nebo jiný produkt bez oplachování. Chrání váš účes před nepříznivými vnějšími vlivy.

Všichni ti posedlí péčí o vlasy nadšeně hovoří o různých sprejích nebo květinových vodách, které můžete nastříkat na vlhké vlasy před fénováním; mohou také obsahovat přírodní oleje, které vynikajícím způsobem chrání vlasy před toxiny ve vzduchu.

Gel ze lněného samínka je běžně používaný přírodní kondicionér bez oplachování. Působí jako neuvěřitelná péče, chrání, vyhlazuje a hydratuje vlasy. Lněná semínka mají vynikající kondicionační účinek, pečují o konečky vlasů a dodávají jim pěkný závěrečný dotek. Rychlý recept na gel ze lněných semínek zahrnuje přelití mírně teplé vody přes lněná semínka (měla by být pokrytá) a nechat je přes noc odstát. Druhý den je gel připraven k použití (po odkapání semen).

9. SERUM PRO KONCE VLASŮ

Konce vlasů se nejrychleji vysušují a poškozují ze všech částí vlasů. Aby byly chráněny před třepením, každý den vtírejte do vlasů ochranné sérum nebo nějaký přírodní olej. Tímto způsobem budou konce zdravé a pružné a už nebudou krepaté, dehydrované nebo roztřepené. Během svého SPA dne pro vlasy byste ho určitě měli použít. Pokud se nechcete spoléhat na produkty na vlasy obsahující silikony a raději dáváte přednost přírodním složkám, můžete vlasy potřít extra dávkou gelu ze lněného semínka smíchaného s vybraným olejem.

STOJÍ ZA TO VĚDĚT!

Gel ze lněného semínka chrání nejen konečky vlasů před poškozením, ale také vyhlazuje, hydratuje a zvyšuje lesk. Působí jako přirozený podklad pro styling a kondicionér na zvýšení lesku. Aby vlasy nepadaly, přidejte trochu vody - více vody z něj dělá víc "kondicionérový" a méně sérový.

10. OCHRANA PŘED TEPLEM

Během vlasového SPA dne byste se měli zaměřit na regenerci vlasů, takže byste měli zapomenout na fénování nebo různé druhy tepelného stylingu.

Pokud však opravdu potřebujete jít ven a potřebujete bezchybný účes, použijte sprej na ochranu před teplem před foukáním fénem. Je ideální, pokud výrobek obsahuje přírodní složky a zároveň má efekt zvýšení lesku a jemně upravuje vlasy. Arganový olej smíchaný s vodou je přírodní sprej na ochranu před teplem - smíchejte pár kapek arganového oleje s vybraným bylinkovým odvarem a postříkejte vlasy před foukáním fénem.

Denní péče o vlasy doma - Klíčové otázky

Jeden den výhradně pro vaše vlasy - jak často jim můžete takový den dopřát?

Účinky celodenní vlasové terapie jsou viditelné již po prvním ošetření. Přesto se během týdne živiny vyplavují, takže byste svým vlasům měli pravidelně dopřávat SPA den doma. Nejvíce získáte, pokud svým vlasům dopřejete tento druh výživného posílení alespoň jednou týdně. Tímto způsobem jsou jak vlasová vlákna, tak cibulky neustále posilovány a odmění vás neuvěřitelnou vitalitou a nádherným vzhledem.

Vlasový SPA den doma - jak dlouho trvá rituál krásy?

Je obtížné jednoznačně určit čas strávený péčí o krásu. Pravděpodobně je to další bonus ošetření doma - rozhodujete se, jak dlouho můžete a chcete olej ve vlasech nechat. Může to být rychlá 30minutová podpora nebo několikahodinové ošetření. Mnoho žen začíná svůj SPA den již večer před, prováděním exfoliace pokožky hlavy, mytím vlasů a aplikací olejového ošetření přímo před spaním. Pak ráno pokračují dalšími kroky, jako je aplikace vlasové masky, oplachy a kondicionéry pokožky hlavy. Tímto způsobem má olej čas regenerovat vlasy během spánku. Jistě, 3 hodiny jsou minimem, které byste měli věnovat celkovému dni péče o vlasy (pamatujte si, že čím více času věnujete svým vlasům, tím lepší jsou výsledky).

SPA den pro vlasy doma - které z ošetření je nejdůležitější?

Ošetření olejem na vlasy je určitě prioritou během vašeho SPA dne doma. Všechna ostatní ošetření slouží k tomu, aby zesílila účinek a doplnila komplexní starověký ayurvedský rituál péče o vlasy. Proto volba olejů hraje takovou roli - vyberte si správné oleje pro vaši poréznost - stav vašich vlasů.

Jeden den pro vaše vlasy - můžete některé fáze vynechat?

Nic se nestane, když vynecháte jeden nebo dva kroky a SPA den zakončíte po druhém mytí. Ženy často rády používají střídavě oplachy na vlasy a kondicionéry pokožky hlavy, nebo je prostě zcela opustí (např. když jejich pokožka hlavy nezpůsobuje příliš mnoho problémů).

To je vše. Je čas si připravit SPA pro své vlasy. Nechte je zažít celkovou proměnu, zazářit a ohromit ostatní svou vitalitou.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů