Nejlepší způsoby prodlužování vlasů

Nejlepší způsoby prodlužování vlasů

Dlouhé vlasy už nejsou jenom snem. Je to cíl, kterého můžete dosáhnout pomocí domácích prostředkůnebo prodlužováním vlasů v kadeřnictví. Existuje několik metod, ze kterých si můžete vybrat. Najděte tu pravou pro vás.

Prodlužování vlasů je neinvazivní a bezbolestné. Při této proceduře se umělé prameny připevňují ke skutečným vlasům. Cílem je přidání délky a objemu tak, aby prodloužené vlasy splynuly s vašimi přirozenými vlasy.

Jak vypadá aplikace prodloužení vlasů?

Záleží na metodě prodlužování vlasů, kterou si vyberete. Postup může být různý, ale výsledek je vždy stejný - objemný a působivý účes.

Kterou metodu vybrat? Někteří z vás preferují neinvazivní metody. Jiní zase volí prodlužování vlasů, které nezpůsobuje žádné poškození. Neexistuje jedna ideální metoda prodlužování vlasů, protože každý z nás má jiné představy o výsledku. Pokud nevíte, jakou techniku si vybrat, poraďte se s kadeřníkem - profesionální rada vám určitě usnadní výběr.

Zajímavost: Pramen prodlužování vlasů má maximální délku 24 palců (asi 61 cm).

Přesto fanoušci přírodních metod preferují alternativy, které nevyžadují umělé vlasy. Existují různé metody stimulující růst vlasů, které vám umožní mít dlouhé vlasy s objemem bez návštěvy kadeřnictví.

METODY PRODLUŽOVÁNÍ VLASŮ

Kadeřnictví nabízí několik desítek metod prodlužování vlasů. Některé z nich jsou si velmi podobné, a proto se zaměříme na nejpopulárnější pro jednoduchost.

1. Prodlužování vlasů keratinem

Prodloužení vlasů pomocí keratinových pramenů je jeden z nejoblíbenějších způsobů. Tato metoda je také známá jako metoda s použitím tepla. Umělé prameny jsou připevněny keratinem, což je skvělá volba. Keratin je přirozenou složkou vlasů. Tuto metodu lze provádět dvěma způsoby:

  • pomocí speciálního nahřívacího nástroje při teplotě kolem 170 stupňů
  • pomocí lepidla s keratinem z lepicí pistole při teplotě nejvýše 70 stupňů

Jak dlouho vydrží prodlužování vlasů keratinem? Tato metoda je velmi trvanlivá (asi 3-4 měsíce), ale je nutné pravidelně prameny posunovat nahoru, protože keratinové prameny klesají s růstem vašich přirozených vlasů.

2. Prodlužování vlasů metodou Hairtalk

Tato metoda je rychlá a jednoduchá, protože silikonové pásky se velmi snadno aplikují. Procedura zahrnuje připevnění umělých pramenů k jednotlivým přirozeným vlasům. Pásky jsou umístěny tak blízko pokožky, že jsou téměř neviditelné. Hairtalk je doporučován pro jemné vlasy, kterým chybí objem - silikonové pásky jsou méně zatěžující. Pásky jsou připevněny na horní a dolní stranu každé vlasové sekce. Prodloužení vlasů metodou Hairtalk vydrží od několika týdnů až do 9 měsíců, ale je nutné pravidelně posouvat prameny každých 8-12 týdnů. Obecně je prodlužování vlasů metodou Hairtalk velmi pohodlné, pokud máte rádi stažené vlasy, ale samozřejmě záleží na vašich preferencích.

3. Prodlužování vlasů našíváním

Existuje variace na metodu Hairtalk. Místo přilepení pramenů je lze našít. Kadeřník provede kaskádový cop (volné vlasy) a pod každým copem našije pásky. Žádné teplo ani lepidla. Prodlužování vlasů našívanou metodou není dlouhodobé, což je jeho největší nevýhoda. Navíc mytí vlasů je náročnější, protože je obtížné odstranit nečistoty a stylingové produkty mezi copánky.

4. Prodlužování vlasů japonskou metodou copu

Také japonská metoda používá cop. Objem vlasů se dosáhne vpletením umělých pramenů do skutečných vlasů. Syntetické prameny jsou zapleteny do vlasů od samých kořínků a upevněny velmi tenkým, průhledným elastickým páskem. Bohužel, cop musí být pevný. Proto by japonské prodlužování vlasů nemělo být používáno déle než dva měsíce, aby se zabránilo oslabení vlasových kořínků.

5. Ultrazvukové prodloužení vlasů

Tato technika je doporučována pro ty, kteří chtějí zabránit poškození vlasů. K připevnění prodloužení se používá studené spojení. Používá se nástroj generující vhodné vlny a keratinové prameny, které spojují skutečné vlasy s umělými prameny. Účinky ultrazvukového prodloužení trvají až šest měsíců! Tyto prodloužení jsou téměř neviditelné a dlouhotrvající. Je to dvousečná zbraň - můžete je nosit dlouho, ale odstranění může způsobit poškození vlasů.

6. Prodloužení vlasů laserem

Také známé jako hairdreams nebo infralight prodlužování vlasů. Jedná se o jednu z nejtrvanlivějších a nejdražších metod. Hodí se pro jemné vlasy, protože připevnění umělých vlasů laserem znamená nezjistitelné prodloužení, které je lehké a elastické a vydrží 4-6 měsíců. Největší výhoda - prodloužené vlasy se při česání, úpravách a mytí chovají jako přirozené, takže je těžké je odlišit. Bohužel je cena prodloužování vlasů laserem opravdu vysoká.

7. Prodloužení vlasů trubičkami

Tato metoda je trochu populárnější než metoda prodlužování vlasů našíváním. V tomto případě se používají malé trubičky pro připevnění malých skupin umělých vlasů k přirozeným pramenům podobné velikosti. Existují dvě varianty:

  • prodlužování vlasů pvc smrštitelnými trubičkami (trvají asi měsíc a půl)
  • prodlužování vlasů trubičkami z mědi (trvají asi tři měsíce)

8. Prodloužení vlasů mikro-kroužky

Připevňování umělých pramenů pomocí mikro-kroužků nevyžaduje teplo, takže nepoškozuje vlasy. Malé úseky umělých vlasů jsou připevněny malými (hliníkovými, měděnými nebo bronzovými) kroužky - jejich velikost musí odpovídat typu a struktuře vlasů. Pokud jsou prodlužování impregnována silikonem, jsou větší, ale lépe se drží na vlasech a jsou bezpečnější. Bohužel, málokteré salony nabízejí tuto metodu, protože vyžaduje velkou zručnost kadeřníka. Mikro-kroužky můžete nosit 3-4 měsíce. Zpočátku se mohou cítit znatelné a nepohodlné.

9. Prodlužování vlasů Easy Loop

Postup je podobný jako u prodloužení vlasů mikro-kroužky, ale jednoduché smyčky jsou bezpečnější a hygieničtější. Trvají také asi 3-4 měsíce. Metoda jednoduchých smyček je velmi rychlá a nenáročná.

10. Injekční prodloužení vlasů

Inovativní metoda, která je především doporučována jako léčba pro plešatost a prořídlé vlasy. Jedná se o neinvazivní a nesložitý zákrok, který spočívá v aplikaci vlasů do vrstvy připominající pokožku (připojené k pokožce speciálním produktem). Přirozený vzhled je velkou výhodou této metody - obvykle se používají přírodní vlasové prodloužení. Díky tomu jsou prodloužení nezjistitelné a při úpravách vlasů nezpůsobují problémy. Základní pásy vlasů musíte nechat vyměnit pouze jednou za rok! Bohužel, cena prodlužování injekcemi je vysoká a nemůžete tuto metodu použít, pokud máte problémy s lupénkou, lupy atd.

11. Síťová prodloužení vlasů

Jedná se o trochu levnější metodu, ale stále poměrně drahou. Také se používají přírodní vlasové prameny, které odpovídají barvě, struktuře a délce vlasů dané osoby. Prodloužení se připevňuje k síťce, která je následně přichycena sponkami na přirozené vlasy. Výsledek je přirozený a nošení prodloužení je pohodlné. Tato metoda je vhodná pro lidi s řídnoucími vlasy a pro ty, kteří chtějí jen přidat objem do účesu.

12. Clip-on/off prodlužování vlasů

Nakonec, nejoblíbenější typ prodloužení vlasů, který se volí na speciální příležitosti - klipování. Nejlevnější, ale nejméně pohodlná možnost. Umělé vlasy se připevňují ke skutečným vlasům pomocí klipů. Můžete si je nasadit sami, tyto prodloužení jsou určené k opakovanému použití. Bohužel, účinky nejsou dlouhodobé a výsledek není přirozený. Pásky mohou být znatelné (zejména při sepnutí vlasů) a musíte je sundat před spaním. Jedná se o řešení pouze na jeden den.

Jak dlouho prodloužení vlasů vydrží?

Doba, po kterou budete nosit prodloužení, závisí na zvolené metodě. Můžete si vybrat jednorázové prodloužení nebo je nosit šest měsíců nebo déle.

Můžou si lidé všimnout, že máte prodloužení vlasů?

Také to závisí na zvolené metodě. Klipování, prodloužení sešíváním nebo pomocí pásek bude nejvíce zjistitelné, zejména když vlasy sepnete. Injekční, laserové, síťové nebo ultrazvukové prodloužení bude vypadat nejpřirozeněji. Čím vyšší cena, tím obtížnější bude rozlišit prodloužení od skutečných vlasů.

Jsou prodlužování vlasů bezpečné?

Toto je velmi častá otázka na kadeřnických fórech. Vždy chceme, aby to bylo bezbolestné a neinvazivní. A většinou tomu tak je. Nikdo vám však nemůže říct, jak budou vaše vlasy vypadat po několika měsících pravidelného prodlužování vlasů. Zda prodlužování vlasů poškozuje přirozené vlasy? Bohužel pravda je smutná. V mnoha případech může prodlužování vlasů oslabit vlasy a urychlit jejich vypadávání. Hlavně jemné vlasy, které jsou křehké, nesnáší tento druh ošetření. Umělé prameny znamenají pro přirozené vlasy dodatečnou váhu a mohou oslabit vlasové kořínky.

Kolik stojí prodlužování vlasů?

Jedná se o velmi oblíbený zákrok mezi celebritami. Jeho cena není nízká. Určitě si to nemůže dovolit každý. Nicméně náklady se liší v závislosti na zvolené metodě. Navíc ceny se liší i v různých salónech.

Prodlužování vlasů v salónu je opravdu drahé. Měli byste přemýšlet o způsobech, jak zvětšit objem a prodloužit délku vlasů doma. Můžete to udělat sami za nižší cenu, protože tak utratíte peníze pouze za nezbytné vlasové produkty.

PRODLUŽOVÁNÍ VLASŮ DOMA

Přírodní prostředky pro podporu růstu vlasů jsou skvělou alternativou k drahým prodlužováním vlasů. Pokud se děsíte cen prodlužování vlasů, zkuste osvědčené vlasové oleje. Pokud si vyberete správný olej pro potřeby vašeho účesu, nejenže zlepší jeho vzhled. Také podpoří růst vlasů, zamezí plešatosti a podpoří růst jemných vlasů.

Ošetření vlasů a pokožky hlavy oleji pro podporu růstu vlasů není novinkou. Mnoho žen využívá dary přírody. Na druhou stranu, pamatujte, že některé oleje nejsou vhodné pro podporu růstu vlasů. Potřebujete přírodní oleje (ne esenciální oleje), které lze použít na pokožku hlavy a mají schopnost stimulovat růst, posilovat vlasové kořínky.

Ricinový olej, lopuchový olej a borovicový olej patří mezi oblíbené.

Také volba správné metody aplikace vlasového oleje je důležitá. Nejlepší domácí technika pro růst vlasů zahrnuje aplikaci oleje na pokožku hlavy a masáž po několik minut. Můžete zkusit horkou olejovou léčbu kvůli vlhkosti a teplu, které zlepší absorpci živin a zesílí účinky ošetření.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů