Nejpopulárnější mýty v péči o vlasy. Jak se o vlasy správně Nestarat?

Nejpopulárnější mýty v péči o vlasy. Jak se o vlasy správně Nestarat?

Existuje žena, která by řekla ne krásným, zdravým a silným vlasům? V hledání krásy zkoušíme různé prostředky, ale stále věříme tolika mýtům o péči o vlasy. Podívejte se na nejpopulárnější nepravdivé rady týkající se péče o vlasy. Je v nich alespoň zrnko pravdy?

Dokážeme udělat hodně pro to, aby naše účesy ohromovaly leskem, délkou a pružností. Bohužel často jim škodíme tím, že následujeme rady pocházející z nedůvěryhodných zdrojů.

Pokud vaší kamarádce prospívá spánek s vlhkými vlasy, neznamená to, že vaše vlasy se následkem tohoto nepolámou. Lepší by bylo najít lepší způsob, jak omezit foukání vlasů. Navíc jsou vlhké vlasy mnohem náchylnější k poškození.

Celkově vzato, na které populární rady o péči o vlasy byste se měli rozhodně zapomenout?

15 MÝTŮ O PÉČI O VLASY

MÝTUS Č. 1

Časté mytí způsobuje rychlé vypadávání vlasů.

Když začnou vlasy nadměrně vypadávat, mnozí viní nejjednodušší činnosti, jako je mytí. Časté mytí vlasů, které údajně způsobuje vypadávání vlasů, způsobuje suchost a zhoršuje celkový stav, je široce rozšířeným a trvalým mýtem.

Vůbec to není pravda! Ve skutečnosti správný způsob mytí vlasů spolu s jemnou masáží pokožky hlavy a vhodným produkt na mytí je způsob, jak zlepšit vzhled vlasů. Mytím každý den podporujete průtok krve, čistíte vlasy a pokožku hlavy, posilujete folikuly a následně (na rozdíl od mýtu) urychlujete růst vlasů.

Nicméně v mýtu je zrno pravdy. Pokud často používáte nevhodné výrobky s drsnými detergenty, může to skutečně způsobit příliš mnoho vlasů, které vypadávají.

MÝTUS Č. 2

Vlasy si zvyknou na kosmetiku.

Víra, že vlasy si zvyknou na produkty, je jeden z nejběžnějších mýtů, které se objevují v reklamách. Aby nás podnítily k nákupu více kosmetiky, značky nás přesvědčují, že skutečně potřebujeme nový šampon, protože ten, který používáme, již nefunguje, že?

Měli byste vědět, že ani vaše vlasy, ani pokožka hlavy si na kosmetiku nezvyknou. Látky fungují stále stejným způsobem, výživují, hydratují, opravují. Dojem, že kosmetika již nefunguje, není důsledkem zvyklosti - je to výsledek zlepšení stavu vlasů. Jinými slovy, určitý kondicionér nebo šampon již nesplňuje svou úlohu, protože již splnil svoji roli při opravě vlasů. Celkově byste měli udělat změny ve své péči o vlasy!

MÝTUS Č. 3

Čím více kondicionéru použijete, tím lépe.

Tento populární mýtus v péči o vlasy se vztahuje téměř na všechny typy kosmetiky: kondicionéry, masky, šampony, oleje. Mylně věříme, že množství produktu přidá lepší účinky - myslíme si, že tak dodáváme více živin. Bohužel to není pravda.

Při používání jakéhokoli produktu musíte dodržovat pokyny k použití! Pokud výrobce uvádí, že stačí jedna kapka pro středně dlouhé vlasy, nenatírejte si na hlavu hrnek kondicionéru. Použitím většího množství produktu než je uvedeno v letáku nezlepšíte účinek ani nezvýšíte jeho intenzitu. Platí to také pro další chybu, kterou často děláme, totiž nanášení kondicionéru na pokožku hlavy, když je jasně uvedeno, že výrobek je určen pro vlasy.

Nezlepšíte tím účinky ani neušetříte peníze - naopak, plýtváte množstvím produktů a - co je nejhorší - zatížíte vlasy, ucpete výstupy vlasových folikulů a zalepíte pokožku hlavy.

MÝTUS Č. 4

Stříhání konečků vlasů urychluje růst vlasů.

Růst vlasů je způsoben správným dělením buněk ve vlasových folikulách - živiny se dostávají do vlasového folikulu a jsou syntetizovány do keratinu. Nehraje žádnou roli, zda si stříháte konečky vlasů nebo ne - nemá to vliv na růst vlasů. Všechny podstatné procesy probíhají na pokožce hlavy.

Nade všechno je v mýtu zrno pravdy - pokud pravidelně stříháte konečky vlasů, vaše vlasy mohou působit delší a to ne proto, že by rostly rychleji. Je to proto, že vlasy se na konečcích netřepí a jsou jednoduše zdravější.

MÝTUS Č. 5

Trhání šedých vlasů je skvělý způsob, jak se jich zbavit.

Existuje několik mýtů o šedých vlasech. Jeden říká, že šedý vlas, který vytáhnete, nahradí nový vlas s normální barvou. Jiní tvrdí, že namísto jednoho vytrhlého vlasu, vyrostou dva. Čemu tedy věřit?

Pravda je, že vytrhnutí šedého vlasu nemá žádný účinek: šedý pramen se neztratí ani nevyroste ve větším množství. Jeden folikul nese pouze jeden vlas, takže zpět vyroste jen jeden vlas a bude také šedý - šedivost je důsledkem ztráty schopnosti vytvářet barvivo v buňkách způsobujících růst vlasů. Vlasový folikul, který dal vzniknout šedému vlasu, se nikdy nevrátí zpět k původní barvě.

MÝTUS Č. 6

Časté česání přidává lesk vlasům.

Zrychluje česání růst vlasů a zvyšuje lesk, nebo naopak? Záleží na tom, zda víte jak správně kartáčovat vlasy. Pravda je, že příliš energické nebo časté kartáčování s nesprávnými doplňky může způsobit poškození. Chcete-li se vyhnout lámání vlasů, otevřeným kutikulám a roztřepeným konečkům, vyberte hřeben nebo kartáč, který je vhodný pro váš typ vlasů a stav.

V některých případech může kartáč skutečně zvýšit průtok krve do pokožky hlavy, což prospívá stavu vlasů a vzhledu, ale musíte si pamatovat, že při kartáčování musíte být jemní.

MÝTUS Č. 7

Roztřepené konečky lze opravit sérem.

Některé reklamy slibují spojení roztřepených konečků zpět dohromady. Jedná se o určitě mýtus - jediným způsobem, jak se jich zbavit, je ustřižení poškozených konců.

Pravda je, že neexistují žádné kosmetické výrobky, které by dokázaly spojit rozštěpené konečky dohromady. Žádná maska, kondicionér, sérum ani olej to neudělá. Některé produkty zanechávají pouze lepkavou vrstvu např. ze silikonů, která dělá konečky vlasů hladší a zdravější. Ale je to jen zdání.

Je vůbec možné opravit roztřepené konečky? Obecně platí, že to není možné. I když existují postupy jako je Olaplex, který obnovuje disulfidické vazby vlasů a dodává esenciální keratin, účinek závisí na tom, jak poškozené konečky vlasů jsou.

MÝTUS Č. 8

Barvení vlasů během těhotenství je nebezpečné.

Jsem si jistá, že mnoho těhotných žen slyšelo, že si nesmí nechat barvit vlasy, protože by to mohlo poškodit dítě. Je to opravdu oblíbený mýtus. Bylo provedeno mnoho testů na zkoumání absorpce pigmentu a účinků barviva na vývoj plodu. Bylo prokázáno, že je neškodné. Těhotné ženy si mohou své vlasy klidně nechat barvit, zejména pokud se rozhodnou pro přírodní bezamoniakové barvy obsahující rostlinný pigment.

MÝTUS Č. 9

Přírodní lisované oleje dělají vlasy mastné, zatímco minerální olej má kondicionační účinek.

Můžete si dát další porci mýtů, když se procházíte tipy na používání olejů v péči o vlasy. Jak vlastně fungují složky a jaký je výsledek bitvy přírodní oleje vs minerální oleje?

Za prvé, při správném množství a způsobu aplikace nečiní přírodní oleje vlasy mastnými. Olej, který odpovídá stavu a typu vlasů, je schopen je vyhladit, chránit, zadržovat vlhkost, zkrotit "létající" vlasy, zvýšit lesk a přidat pružnost.

Na druhé straně nemá minerální olej kondicionační sílu. Místo toho může způsobit podráždění pokožky hlavy a dehydratované nebo zatížené vlasy. Minerální olej má velký nedostatek - není přírodním kosmetickým produktem, je to vedlejší produkt destilace ropy. Poskytuje povrchový efekt, dočasný lesk a hladký vzhled vlasů. Tyto účinky trvají jen do dalšího mytí.

MÝTUS Č. 10

Vlasy musíte rozčesávat, když jsou ještě mokré.

Další mylný názor na péči o vlasy. Mělo by být zdůrazněno, že mokré vlasy by neměly být rozčesávány, protože jsou mnohem náchylnější k poškození.  Kudrnaté vlasy jsou výjimka. Pokud se rozhodnete rozčesávat mokré vlasy, potřebujete kvalitní hřeben s širokými zuby. Pokud to jemně uděláte, můžete se vyhnout poškození. V každém případě se snažte vlasy česat až poté, co uschnou.

MÝTUS Č. 11

Je nemožné zrychlit růst vlasů.

Skutečnost, že stříhání konečků nemá růstový účinek, neznamená, že je nemožné zrychlit růst vlasů! Tvrdit, že o tempu růstu vlasů není možné nic udělat, je dalším mýtem.

Ve skutečnosti existuje mnoho způsobů, jak stimulovat rychlejší růst vlasů. Pravidelné ošetření vlasů olejem, peelingy a masáže pokožky hlavy jsou užitečné, stejně jako konzumace potravin bohatých na mastné kyseliny, vitamíny (zejména biotin), měď a zinek.

Přesto si pamatujte, že rychlost růstu má svá omezení stanovená našimi geny. Nemůžete si jen tak kouzelně narůst 5 palců za týden.

MÝTUS Č. 12

Výrobky z kadeřnického salónu jsou lepší než drogistické kosmetické výrobky.

Někteří lidé věří, že produkty z kadeřnického salónu jsou nejlepší, což je další trvalý mýtus.

Ve skutečnosti profesionální produkty z kadeřnického salónu nejsou lepší než ty dostupné v obchodech. Nejde o místo, ale o složení. Mnoho výrobků v obchodech má skutečně cenné složení živin, které poskytují přirozený, hluboký a dlouhotrvající účinek. Zároveň mnoho profesionálních produktů obsahuje směs silikonů, které poskytují okamžitý, ale ne trvalý účinek. To mějte na paměti!

MÝTUS Č. 13

Vlasy vypadávají nadměrně, protože jsou příliš dlouhé a těžké.

Jedna z nejzvláštnějších teorií tvrdí, že čím jsou vlasy delší a těžší, tím více z nich vypadává. Není to pravda!

Samozřejmě existují různé příčiny vypadávání vlasů (od nesprávné péče o vlasy po hormonální nerovnováhu nebo genetiku), ale váha a délka nemají vliv na množství vlasů, které ztratíte. Stav vlasů je mnohem důležitější - dlouhé vlasy mohou méně vypadávat než krátké poškozené vlasy. Musíte si jen pamatovat, že je třeba správně posílit cibulky dlouhých vlasů, aby byly připraveny nést tuto hmotnost.

MÝTUS Č. 14

Pokud šampon nevzpění, nefunguje.

Jak poznáte kvalitní šampon? Mnoho lidí věří, že šampon, který se dobře vypění, důkladně myje a odstraňuje nečistoty. Je to další široce rozšířený mýtus, který je třeba vyvrátit.

Ve skutečnosti nejlepší kvalitní čistící šampon nemusí mít silnou pěnu. Důležité je, aby obsahoval správné čisticí složky (aby nedocházelo k nadměrné dehydrataci vlasů) a látky, které regulují činnost mazových žláz, kondicionují pokožku hlavy a vyrovnávají její pH. Zajímavé je, že šampony bez sulfátů často poskytují nejlepší účinek, nejúčinněji čistí.

MÝTUS Č. 15

Šampon musí odpovídat vašemu typu vlasů.

Nakonec další mýtus o šamponu. Kosmetické společnosti nám vždycky říkaly, abychom si kupovali šampony odpovídající typu vlasů: pro poškozené, řídnoucí, krepatějící, barvené vlasy atd. Proč však? Přeci jen, šampon je určen k čištění pokožky hlavy.

Název "šampon na vlasy" je trochu zavádějící. Neteřeba vybírat šampon podle typu vlasů - důležité jsou problémy spojené s pokožkou hlavy. Pokud jsou vlasy mastné, může to být způsobeno narušenou funkcí mazových žláz na pokožce hlavy. Pokud vás trápí lupy, na vaší pokožce hlavy se mohou objevit plísně. Důležité je, abyste zjistili, jaký druh čištění vaše kůže potřebuje, protože stav a vzhled vlasů závisí na pokožce hlavy.

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů