Péče o pokožku hlavy pro dlouhé a zdravé vlasy - nejlepší domácí kosmetika

Péče o pokožku hlavy pro dlouhé a zdravé vlasy - nejlepší domácí kosmetika

Správná péče o pokožku hlavy je klíčová pro úspěšnou péči o vlasy. Stále více si uvědomujeme, že šampon či kondicionér nestačí pro krásné a zdravé vlasy. Je také nutné využít rostlinné a bylinné extrakty, které posilují vlasy od samotných kořínků. Objevte nejlepší ošetření pokožky hlavy, vytvořte si svou vlastní domácí bylinkovou terapii pro vlasy a užívejte si závistihodné dlouhé a silné vlasy.

Produkt pro ošetření pokožky nebo kondicionér je druhem produktu, který se může pyšnit dlouhou historií. Již naše prababičky je používaly a nyní se vrací do módy. Co vlastně jsou, proč jsou nejlepší volbou a jak je správně používat?

Co je ošetření pokožky hlavy?

Jednoduše řečeno, produkt pro ošetření pokožky hlavy je výjimečný tekutý kondicionér, který aplikujete také (nebo hlavně) na pokožku hlavy.

Produkt pro ošetření pokožky hlavy má vodnatou konzistenci, takže nejlepší formou aplikace jsou lahvičky s rozprašovačem nebo kapátkem. Kromě konzistence má také velký význam složení - většina přípravků na ošetření pokožky hlavy obsahuje směsi bylin a rostlinných extraktů, někdy obohacené přírodními oleji.

Pokud jde o použití, roztřete přípravek na ošetření po pokožce hlavy a důkladně vmasírujte, jemnou masáží zvýšíte průtok krve, vyživíte, regulujete činnost mazových žláz, podpoříte růst vlasů a zamezíte vypadávání vlasů. Každý druh bylin má trochu jiné výhody pro vlasy, ale všechny mají jeden cíl: posílení vlasových kořínků a péči o pokožku hlavy.

Ošetření pokožky hlavy má za cíl

  • vyživit pokožku hlavy: zdravá pokožka hlavy znamená zdravější a silnější vlasy
  • vyrovnat produkci oleje - příliš mnoho mazu je běžným problémem vlasů, který brání snu o krásných a zdravých vlasech a často brzdí jejich růst
  • urychlit růst vlasů a zabránit jejich vypadávání - složky v ošetření pokožky hlavy stimulují kořínky a tím urychlují růst vlasů, dodávají kyslík vlasovému matrixu a pokožce hlavy
  • zvýšit účinek jiných produktů - masáž při aplikaci přípravku na ošetření pokožky hlavy umožňuje hlubší proniknutí složek jiných produktů, což zvyšuje účinnost každého produktu, který používáte
  • hydratovat pokožku hlavy - díky ošetření se zbavíte suché, svědivé a šupinaté pokožky hlavy
  • uklidnit mírné záněty, předcházet vzniku akné na pokožce hlavy
  • zvednout vlasové kořínky - ošetření pokožky hlavy přidává objem a hustotu - vlasům a udržuje účes svěžím po dlouhou dobu

Proč byste měli používat přípravky na ošetření pokožky hlavy?

Odpověď je velmi jednoduchá: jedná se o jedny z mála produktů, které můžete aplikovat na pokožku hlavy, nikoliv jen na vlasy. Tímto způsobem se produkt dostane ke kořínkům, které jsou vlastně životodárným zdrojem vašich vlasů. Kořínky jsou nejdůležitější částí vlasů - kořenem, který udržuje vlasy zdravé.

Jak vybrat přípravky na ošetření pokožky hlavy?

Je to škoda, ale některá komerčně dostupná ošetření pokožky hlavy nejsou vhodná k použití. Přípravky na ošetření pokožky hlavy by neměly obsahovat ani silikony, ani těžké alkoholy. Hotové produkty často obsahují kontroverzní složky, takže vždy zkontrolujte složení před nákupem.

Ošetření pokožky hlavy olejem je nejlepší, použijte jako kondicionér před mytím nebo pokud je vaše pokožka hlavy velmi suchá. Nezapomeňte, že některé kosmetické alkoholy nejsou tak špatné a ve skutečnosti podporují přenos živin do kořínků a navíc zahřívají pokožku a stimulují průtok krve - ošetření tak pravděpodobně bude účinnější a rychlejší.

Přípravky na ošetření pokožky hlavy - jak a kdy je používat?

Existují 3 způsoby použití přípravků ošetření pokožky hlavy. Volba závisí na vašich preferencích nebo typu produktu a pokynech v příbalovém letáku.

  1. Před mytím - aplikujte ošetření na neumyté vlasy a pokožku hlavy, nechte působit přibližně 2 hodiny, poté umyjte šamponem. Tento způsob je doporučen při použití ošetření pokožky hlavy obsahujícího rostlinné oleje. Aplikace na suché vlasy po mytí může způsobit, že vlasy budou zatížené a mastné.
  2. Po mytí na vlhké vlasy - aplikujte ošetření pokožky hlavy na mírně vlhké, osušené ručníkem vlasy. Kondicionéry na pokožku hlavy, které se neoplachují, jsou jemnější a mají lehkou tekutou konzistenci. Nemusíte je oplachovat.
  3. Po mytí na suché vlasy - tímto způsobem ošetření chrání vlasy před poškozením a vyživuje pokožku hlavy. Zároveň zvýší objem a zvětší kořínky, takže ho každý den nanášejte na suchou pokožku hlavy. Funguje jako skvělý styler, který zlepšuje vzhled vlasů.

Jak používat ošetření pokožky hlavy?

Nejlepší způsob, jak přípravky na ošetření pokožky hlavy použít, je aplikovat je přímo na pokožku hlavy pomocí spreje nebo pumpičky. Zároveň je to nejpohodlnější způsob. Pokud váš přípravek ošetření pokožky hlavy není v rozprašovači nebo s jiným speciálním dávkovačem, použijte staré umyté a vyvařené balení kosmetiky, kterou jste již spotřebovali.

Ošetření nejprve naneste na pešinku vlasů. Jemně ho vmasírujte do pokožky hlavy pomocí konců prstů. Nezapomeňte, že masáž pokožky hlavy je extrémně důležitá - umožní složkám proniknout hlouběji do vlasových vrstev (kořínky) a pokožky hlavy. Masáž nemusí být dlouhá - pár minut postačí k zvýšení průtoku krve.

Ošetření pokožky hlavy - jak dlouho tyto přípravky používat a kdy můžete očekávat účinky?

Jak dlouho byste měli přípravky na ošetření pokožky hlavy používat, závisí na vašich potřebách a především na stavu vašich vlasů. Poškozené vlasy potřebují delší terapii.

Nicméně si pamatujte, že byste měli ošetření pokožky hlavy používat po dobu 3-4 týdnů. Nebudme si nic nalhávat - ošetření pokožky hlavy, které přinese výsledky po prvním použití, neexistuje, protože produktu a jeho složkám trvá nějaký čas, než začnou účinkovat.

Samozřejmě některé účinky mohou být viditelné dříve. Pokud vaše vlasy nejsou silně poškozené, pravděpodobně uvidíte zpomalení vypadávání vlasů po 2-3 týdnech pravidelného používání. První nové vlasy mohou být viditelné po zhruba 4 týdnech.

Když se rozhodnete pro přípravek na ošetření pokožky hlavy, ujistěte se, že dodržujete pokyny výrobce. Pokud je v příbalovém letáku uvedeno, že terapie by měla trvat nejvýše 3 týdny, udělejte si pauzu. Ošetření lze často obnovit po zhruba 7 dnech.

Nejlepší ošetření pokožky hlavy pro růst vlasů a výživu

Neexistují žádná přesná pravidla, která by nám umožnila vytvořit účinné ošetření pokožky hlavy, které by vyhovovalo všem. Je to také individuální volba. Existuje mnoho faktorů, které určí, zda určitá složka funguje na vašich vlasech nebo ne.

Měli byste také pamatovat na to, že bylinná péče o vlasy není vhodná pro všechny. Byliny mohou mít příliš silný čistící účinek na jemné, křehké nebo barvené vlasy. V důsledku toho vlasy ztrácejí lesk místo toho, aby ho získaly. Vlasy jsou matné a barva vlasů rychleji vybledne. V tomto případě byste měli sáhnout po alternativě, tj. ošetření vlasovým olejem. Vlastní směsi přírodních olejů obohacené o speciální složky posílí vlasové kořínky, stimulují procesy v matrici vlasů a zaručují skvělou péči o vlasy a pokožku hlavy: vyživují, zkrášlují a obnovují lesk a vitalitu. Pokud hledáte účinnou regeneraci, vyzkoušejte jeden z Nanoil vlasových olejů. Nanášíte je na délku vlasů a zejména na pokožku hlavy, aby posílily vlasy zevnitř a chránily je před poškozením.

Připravte si doma - jak si připravit domácí ošetření pokožky hlavy pro růst a posílení vlasů?

Domácí ošetření pokožky hlavy jsou skvělá pro ty z vás, kteří mají citlivou pokožku hlavy, která nesnáší těžké alkoholy nebo syntetické látky v hotových produktech. Pokud se rozhodnete pro domácí přípravek na ošetření pokožky hlavy, uchovávejte ho v lednici a spotřebujte ho do 3-4 dnů.

  • Ošetření pokožky hlavy s fenyklem snižuje vypadávání vlasů a dodává krásný intenzivní lesk. Je také účinným prostředkem proti mastné pokožce hlavy nebo chronickým lupům.
    Přelijte šálek vroucí vody přes jednu lžičku mletých semínek fenyklu. Po vychladnutí sceďte semínka a tekutinu nalijte do speciální láhve s rozprašovačem nebo kapátkem. Nejlepší je používat večer a vlasy umýt ráno - tímto způsobem se zbavíte charakteristického intenzivního zápachu fenyklu.
  • Ošetření pokožky hlavy s kopřivou a přesličkou - hitem mezi nadšenci péče o vlasy. Obsahuje měď, která je nezbytná pro správný vzhled pokožky a růst silných vlasů. Ošetření pokožky hlavy s přesličkou a kopřivou způsobuje, že vlasy rostou tlustší, silnější a získávají vylepšenou barvu. Především však uklidňuje podrážděnou svědivou pokožku hlavy a snižuje tvorbu mastnoty pro delší svěžest a objem.
    Příprava ošetření je jednoduchá: zalijte lžičku přesličky a lžičku kopřivy šálkem vroucí vody. Vůně těchto bylin nezůstává ve vlasech, takže je můžete použít několikrát denně na poškozené vlasy.
  • Ošetření pokožky hlavy s břízou - jedno z nejoblíbenějších ošetření pokožky hlavy. Nepotřebuje žádnou přípravu, protože můžete koupit hotovou březovou vodu. Vyberte si certifikovaný organický produkt bez umělých látek.
    Po použití březové vody jsou vlasy hebké a zářivé. Březová voda je vhodná pro mastné vlasy stejně jako pro extrémně suché, přepracované, citlivé a poškozené vlasy.
  • Ošetření pokožky hlavy s lopuchem a puškořcem. Můžete je používat samostatně, ale navzájem se skvěle doplňují. Tato směs pomáhá snižovat tvorbu oleje a konečně dosáhnout dlouho očekávaného rychlejšího růstu vlasů. Obě rostliny jsou známé svými výživnými a antibakteriálními účinky již staletí. Blokují vypadávání vlasů a snižují produkci mazu, současně brání mastnotě.
    Přelijte lžičku kořene lopuchu a puškvořce vodou, vařte 3-5 minut, sceďte, nechte vychladnout, každý den vtírejte do pokožky hlavy a vlasů.
  • Ošetření pokožky hlavy s citronovou šťávou - další jednoduše připravitelný a extrémně účinný kondicionér pokožky hlavy, který si mezi dívkami s dlouhými vlasy užívá velké popularity. Skvěle osvěžuje a brání mastné pokožce hlavy. K čerstvě vymačkané, průzračné citronové šťávě z poloviny citronu přidejte půl hrnku vody. Použijte po umytí vlasů, neoplachujte.
  • Ošetření pokožky hlavy s kávou - vynikající maska intenzivně působící na růst vlasů. Kofein zvyšuje průtok krve do pokožky hlavy a posiluje tak vlasy, vyživuje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů.
    Připravte silnou kávu, oddělte kávu od sedlin. Kávu vtírejte do pokožky hlavy každé 2-3 dny. Kávové sedliny nevyhazujte - smíchejte je s přírodním nerafinovaným olejem a jednou týdně udělejte ošetření pokožky hlavy pomocí peelingu.
  • Ošetření pokožky hlavy s jantarem má posilující a zjemňující účinek, brání mastnotě a je přírodním opalovacím krémem, který chrání vlasy před poškozením slunečním zářením. Jantar stimuluje růst vlasů, zlepšuje metabolismus, dodává kyslík kořínkům a zároveň uklidňuje podráždění pokožky hlavy. Chrání konečky vlasů před třepením a chrání je před škodlivými vnějšími vlivy.
    Potřebujete hrubý jantar a ujistěte se, že je přírodní: pravý jantar klesá ve sladké vodě a plave ve slané vodě.
    Vezměte 50 g jantarového prášku a nalijte ho do sklenice nebo nádoby. Poté přidejte půl litru lihu (95%). Dejte to stranou na teplém místě po dobu nejméně 10 dní a občas nádobu zatřeste. Poté bude mít váš přípravek na ošetření pokožky hlavy hezkou zlatou barvu. Nanášejte ho každý den, ideálně před spaním, nejprve ho zředěte vodou.
  • Ošetření pokožky hlavy s aloe vera. Aloe je dokonalý kondicionér pro řídnoucí vlasy, uklidňuje podráždění a zklidňuje pokožku. Nejvíce však vlasy a pokožku hlavy hydratuje.
    Výrazně zlepšuje stav suchých vlasů. Smíchejte kvalitní (ideálně organickou) šťávu z aloe vera s vodou a vtírejte do pokožky hlavy a vlasů denně.
  • Ošetření pokožky hlavy s černou ředkví - perfektní všestranný kondicionér pro matné vlasy bez objemu. Zelenina je známá svým regeneračním, posilujícím a výživovým účinkem. Blokuje nadměrnou tvorbu mazu, osvěžuje a brání vypadávání vlasů. Rozmixujte přibližně polovinu černé ředkve v mixéru. Šťávu nalijte do lahve s rozprašovačem. Před umytím vlasů ji stříkejte na vlasy a pokožku hlavy 30 minut. Není doporučeno nechat ji působit, protože černá ředkev má velmi intenzivní vůni, která není příliš příjemná. Pokud ji však chcete nechat působit déle, naneste ji před spaním a vlasy umyjte ráno.

Ošetření pokožky hlavy - musíte vědět!

Chcete-li co nejvíce využít ošetření pokožky hlavy a dosáhnout nejlepších výsledků pro vaše vlasy a pokožku hlavy, používejte je denně, zbožně. Stejné pravidlo platí i pro ošetření vlasovým olejem - čas je pro produkty zásadní. Častější používání ošetření pokožky hlavy vede k rychlejším výsledkům. Každodenní používání je dobrý nápad, takže i v dny, kdy si vlasy neumýváte.

 

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů