Profesionální ošetření vlasů. Které procedury na péči o vlasy stojí za vyzkoušení?

Profesionální ošetření vlasů. Které procedury na péči o vlasy stojí za vyzkoušení?

Proč je pro některé z nás návštěva u kadeřníka nezbytným zlem? Je čas, abychom vyvrátili mýtus, že kadeřníci nejsou odborníci v péči o vlasy. Objevte nejlepší ošetření pro regeneraci, hydrataci a zkrášlení vlasů. Která z nich stojí za vyzkoušení?

Od doby, kdy jsme objevili sílu přírodních olejů, se snažíme o domácí péči o vlasy. Je stále jednodušší poskytovat vlasům nezbytné živiny bez návštěvy salonu. Na druhé straně se stává, že domácí ošetření již nejsou účinná. Buď mají naše vlasy odlišné preference, nebo potřebují silnější podporu. Naštěstí existují salonní postupy, které nám pomáhají obnovit a zkrášlit naše účesy.

Nechat si ostříhat nebo obarvit vlasy není jediná věc, kvůli které se můžete ke kadeřníkovi vydat. Objevte nejlepší ošetření vlasů! Která z nich si hodláte vyzkoušet?

1. Vlasový Botox

Botox nás přenáší do oblasti estetické medicíny. Začal však vládnout i v kadeřnických salonech. Jedná se o ošetření pro výživu vlasů, které slabým vlasům vrátí vitalitu a krásu. Vyplňuje mezery ve struktuře vlasů, obnovuje jemnost a lesk, hluboce zvlhčuje a zajišťuje ochranu.

Odkud pochází název tohoto ošetření? Pro provedení vlasového botoxu potřebujete… stříkačku! Nicméně nemusíte mít strach - jedná se o neinvazivní a bezbolestné vlasové ošetření. Stříkačka se používá pouze pro pohodlnější aplikaci séra. Kondicionér je založen na přírodních ingrediencích bez solí, parabenů, sulfátů, barviv atd. Vlasový botox poskytuje vlasům spoustu cenných vitaminů, minerálů a látek pro stavbu vlasů, jako je kolagen. Není divu, že je známý jako vitamínová bomba pro vlasy.

2. Darsonvalizace

Toto ošetření nepatří mezi nejoblíbenější. Používá se také v péči o pleť. Název procedury pochází z použití d'Arsonvalových proudů s vysokou frekvencí, nízkým napětím a vysokým proudem. Používá se speciální zařízení s elektrodou. Když elektroda přijde do kontaktu s pokožkou hlavy, dochází k elektrickému výboji (s charakteristickým zábleskem) a vzniká silně dezinfikující, antibakteriální a protizánětlivý ozon.

Darsonvalizace pro vlasy:

  • čistí a dezinfikuje pokožku hlavy,
  • eliminoval bakterie a plísně a zabraňuje jejich růstu,
  • stimuluje buněčnou obnovu a růst vlasů,
  • řeší potenciální zánět kůže.

Darsonvalizace je bezbolestný a neinvazivní postup pro vlasy, zejména doporučený pro lidi trpící řídnutím vlasů, mastnotou, vypadáváním vlasů spojeným se seboroickou ztrátou vlasů atd.

3. Ošetření vlasovým parním zábalem

Pokud chceme naše vlasy rozmazlovat jako v lázních, vlasový parní zábal je skvělý nápad. Jedná se o profesionální vlasové ošetření. Působí na vlasy s trochu vyšší teplotou, čímž otevírá kutikuly vlasů. Procedura také zajišťuje optimální hydrataci, která umožňuje, aby se živiny z aplikovaného kondicionéru snadno vstřebávaly.

Napařování vlasů umožňuje dokonalou výživu, zvýšení vlhkosti, posílení a regeneraci. Toto jednoduché ošetření znamená strávit asi třicet minut pod zařízením připomínajícím velký vysoušeč vlasů a použití destilované vody pro zesílené účinky kosmetiky.

Existují dvě typy vlasových parních zábalů:

  • běžný parní zábal - funguje velmi jednoduchým způsobem, generuje páru,
  • mikro jemný parní zábal - ultrazvuk vytváří lehkou mlhu.

Takovýto druh ošetření můžete snadno přenést do svého domova a provést si ho sami. Vše, co potřebujete, je vhodný kosmetický produkt, například jeden z tří Nanoil a trochu volného času. Více na toto téma zde domácí ošetření vlasovým parním zábalem.

4. Infuze kyslíku do pokožky hlavy

Profesionální ošetření vlasů a pokožky hlavy. Ozonová mezoterapie je dalším názvem pro tuto proceduru. Její účinek je založen na vlastnostech koncentrovaného kyslíku (místo ozonu používá základní kyslíkové částice).

Co zahrnuje infuze kyslíku?

Speciální zařízení přenáší kyslík spolu s směsí výživných složek do pokožky. Díky této kombinaci ovlivňuje vlasy dvojitou silou, protože samotný kyslík má úžasné benefity pro vlasy:

  • snižuje vypadávání vlasů a stimuluje růst,
  • výživně působí, zvlhčuje a oživuje pokožku hlavy,
  • odstraňuje odumřelé kožní buňky, kožní maz a nahromaděnou kosmetiku,
  • zvedá kořínky vlasů, zahušťuje a zvyšuje pružnost vlasů.

Ozonová mezoterapie se často provádí ve sledu – optimální možností je provést 4-6 ošetření každých 10-14 dní. Obvykle trvá jedno ošetření pokožky hlavy kyslíkem až 40 minut. Zvážení této terapie je rozumné, pokud chceme stimulovat růst vlasů, máme problémy se slabými, řídnoucími vlasy, přebytečnými proteiny, lupy nebo narušeným vylučováním kožního mazu.

5. Iontoforéza

Galanické proudy mohou být použity také k účelům péče o vlasy. Způsobují řízenou hyperémii a stimulují buněčnou obnovu. Iontoforéza není populárním ošetřením vlasů, protože je běžnější v procedurách péče o pleť. Přeneseno do oblasti vlasů je doporučována jako účinná terapie proti vypadávání vlasů. Iontoforéza zavádí do pokožky hlavy vhodné ionty živin, čímž posiluje vlasy, zabraňuje řídnutí vlasů, snižuje nadprodukci kožního mazu a mastnotu.

6. Karboxyterapie pro vlasy

Podle názvu je snadné uhodnout, že karboxyterapie používá oxid uhličitý. Je zaveden pod kůži a způsobuje řízené rozšíření cév na určitých místech. Jedná se o jednu z nejinvazivnějších terapií, ale není příliš bolestivá - injekce oxidu pod kůži může způsobit pocit nepohodlí. Mírné zarudnutí a otoky jsou možné, ale rychle se zklidní. Klíčová věc spočívá v tom, že karboxyterapie je účinná.

Toto profesionální ošetření vlasů stimuluje mikrocirkulaci pokožky hlavy, což se překládá do hlubokého ošetření vlasových folikulů, posílení vlasů, rychlejšího růstu vlasů a sníženého rizika předčasné plešatosti. Karboxyterapie většinou pomáhá při léčbě areáty alopecie a plešatosti podle vzoru.

7. Keratinové vyhlazující ošetření vlasů

Keratinové úpravy jsou pravděpodobně nejčastěji prováděny v salonech. Proč? Protože obnovují vlasy a zlepšují jejich vzhled. I když mnoho lidí má pocit, že keratinové ošestření vlasů má za cíl pouze zbavit se nechtěných kudrlinek a (jak název naznačuje) vyhladit prameny, ve skutečnosti jde o profesionální ošetření poškozených vlasů, které:

  • opravuje poškozené struktury vlasů,
  • hluboce regeneruje vlasy a posiluje kořínky,
  • dodává lesk, jemnost, hedvábnou hladkost a pružnost,
  • zajišťuje, aby vlasy odolávaly vlhkosti a škodlivým vlivům.

Salonové keratinové ošetření vyžaduje použití vhodných produktů - profesionální koncentrace kondicionačních látek, antioxidantů obsahujících zásadní složku. To je keratin - bílkovina pro stavbu vlasů. Kadeřník produkt "zažehlí" do vlasů pomocí žehličky na vlasy nebo ultrazvukového vyrovnávače.

8. Mezoterapie pokožky hlavy

Nejčastěji doporučovaná a volená ženami. Kadeřníci ujišťují o jejích úžasných přínosech. Mezoterapie pokožky hlavy se často používá k prevenci vypadávání vlasů. Frekvence a intenzita procedury musí být individuálně přizpůsobeny v závislosti na závažnosti problému.

Mezoterapie pokožky hlavy je doporučována lidem, u kterých byla diagnostikována nadměrná ztráta vlasů. Skládá se z aplikace výživného koktejlu, který posiluje kořínky a brání vypadávání vlasů. K dispozici jsou následující možnosti:

  • bezjehlová mezoterapie pokožky hlavy - produkt se zavádí do pokožky prostřednictvím dočasných mikrokanálů vytvořených elektrickým polem,
  • mikrojehlová mezoterapie - ošetření vlasů, které zahrnuje zavedení přípravku pomocí válečku, který vytváří tisíce mikro děr v epidermis,
  • jehlová mezoterapie pokožky hlavy - dopravuje živiny do vlasů pomocí mikroinjekcí.

Jaké jsou výhody mezoterapie pro vlasy? Blokuje vypadávání vlasů, stimuluje růst a obnovu, urychluje opravu a posiluje kořínky, obnovuje biologickou rovnováhu pokožky.

9. Terapie bohatá na krevní destičky pro vlasy

Terapie bohatá na krevní destičky získává na oblíbenosti při léčbě vypadávání vlasů. Bohužel je to dražší procedura, takže standardní mezoterapie je stále běžnější. V tomto případě je růst vlasů urychlován injekcí krevní plazmy bohaté na krevní destičky do pokožky hlavy. Tento typ terapie je vhodný jak pro lidi s plešatěním, tak pro ty, kteří chtějí zlepšit vzhled svých vlasů.

Postup terapie bohaté na krevní destičky:

  1. Krev je odebrána a poté je z ní extrahována plazma bohatá na krevní destičky.
  2. Pokožka hlavy je znecitlivěna, aby se snížila bolest během terapie.
  3. Přípravek je vpichován do pokožky.

Jde o profesionální léčbu, která snižuje vypadávání vlasů a podporuje růst vlasů. 10-15 minut stačí k tomu, aby se zabránilo vypadávání vlasů – to je délka trvání procedury. Bohužel proces opětovného růstu je delší – až tři měsíce. Nicméně použití krevní plazmy bohaté na krevní destičky pro vlasy se vyplatí, protože výsledky jsou senzační. Série tří terapií:

- zesiluje vlasy a zlepšuje jejich strukturu, vlasy již nadměrně nevypadávají,

- stimuluje vlasové cibulky, takže roste viditelně více vlasů.

10. Exfoliace pokožky hlavy u trichologa

Čištění pokožky hlavy a vlasů je mimořádně důležité, protože vás ochrání před problémy, jako jsou lupy. Občas je smysluplné podstoupit exfoliaci pokožky hlavy u trichologa, protože i ten nejlepší šampon nezanechá vaše vlasy a pokožku hlavy tak čisté. Stejně jako jsou pro určité problémy doporučovány jiné ošetření, exfoliace pokožky hlavy je nezbytným ošetřením, které musí být prováděno pravidelně a jako forma prevence.

Kadeřníci provádějí dva typy tohoto ošetření:

  • exfoliace pokožky hlavy s exfoliačním produktem,
  • kavitační exfoliace pomocí ultrazvuku.

Bez ohledu na vybraný typ, exfoliace pokožky hlavy vždy přináší stejné výsledky. Prováděná správným způsobem zbavuje pokožku hlavy nečistot, zbytků kosmetiky, nahromaděného kožního mazu a odumřelých buněk. Uvolňuje vývody vlasových folikulů, takže následující ošetření budou mít lepší účinky, protože kořínky dostanou více živin. Navíc exfoliace pokožky hlavy od trichologa stimuluje průtok krve, takže vlasy získají více síly.

11. Vlasová ultrazvuková a infračervená žehlička

Jak funguje vlasová ultrazvuková a infračervená žehlička? Jedná se o vyrovnávač, který vysílá ultrazvuky a infračervené světlo. Díky tomuto zařízení je možná současná obnova vlasů ultrazvuky a infračerveným světlem. Ošetření s ultrazvukovou a infračervenou žehličkou funguje pro slabé vlasy např. kvůli chemickému upravování. S tímto moderním a inovativním zařízením je speciální výživný produkt vtlačen do vlasů. Ultrazvuková a infračervená vyrovnávačka se často používá pro keratinové ošetření vlasů. Také zlepšuje výsledky ošetření oleji pro vlasy - ultrazvuky a infračervené světlo umožňují olejům snadno pronikat do vlasového vlákna a dostávat se tak hluboko do vlasů. Ultrazvuková žehlička vtlačuje kosmetiku do vlasů bez použití tepla, takže je bezpečnější. Cílem je výhradní obnova a posílení vlasů, ne např. vyrovnání vlasů.

12. LED terapie pro vlasy

Stále více kadeřnických salonů spolupracuje s trichology, takže představují některá inovativní ošetření, která zároveň kondicionují a obnovují. LED světelná terapie je jednou z nich. Používá se pro obnovu pokožky hlavy, stimulaci růstu vlasů a prevenci vypadávání vlasů.

Při zvažování, které ošetření pro podporu růstu vlasů zvolit, stojí za to vyzkoušet světelnou terapii. Je to moderní lék na slabé a řídnoucí vlasy. Ukázalo se, že 640 nm LED světlo může stimulovat cirkulaci ve vlasových folikulech, takže vlasovým kořínkům poskytuje kyslík a hloubkovou výživu. LED světlo ovlivňuje vlasy jako stimulátor, protože spouští buněčný metabolismus a syntézu bílkovin, které jsou stavebním materiálem vlasů.

LED světelná terapie pro vlasy je neinvazivní, bezbolestná a velmi relaxační. Můžete ji provádět každou sezónu a kombinovat s dalšími ošetřeními, např. mezoterapií. Jednorázové použití LED světelné lampy nepřinese viditelné výsledky, proto se doporučuje série 10 ošetření, každé trvající 20 minut.

13. Ošetření rekonstrukce vlasů

Profesionální ošetření vlasů mají za úkol obnovit poškozenou a nadměrně upravovanou strukturu vlasů. Přicházejí na pomoc, když si nechceme zkrátit poškozené vlasy. Umožňují nám vyhnout se drastickému střihu kvůli silně koncentrovaným produktům složeným z inovativních ingrediencí. Celebritami jsou ošetření rekonstrukce vlasů velmi oblíbená, protože umožňují drastické změny barvy vlasů bez obav o jejich poškození.

Dva nejoblíbenější ošetření pro opravu vlasů:

  1. Olaplex - ošetření, které se skládá ze tří fází. Rozpoznává chemické, tepelné a mechanické poškození vlasů a poté ho opravuje. Olaplex je známý tím, že obnovuje vazby v disulfidických mostech, takže vlasy získají zpět své zdraví a krásu.
  2. Joico - sada čtyř produktů, které spolupracují na obnově vlasů, zpevnění, hydrataci a zvýšeném lesku. Joico K-Pak je založen na dvou patentovaných technologiích: Bio-Advanced Peptide TM (regeneruje peptidové řetězce vlasů) a QuadramineR Complex (sada 19 aminokyselin, které nahrazují přírodní keratin).

Nebojte se sdílet svůj názor na článek.


Komentáře: #0


Přidejte váš komentář. Po jeho schválení moderátorem bude publikován.
Ricinový olej
Jojobový olej
Arganový olej
Ochranný sprej na vlasy
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají cookies a také cookies třetích stran pro potřebu užívání externích nástrojů. V případě, že uživatel neudělí souhlas, budou použity pouze nezbytné cookies. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit ve svém prohlížeči. Souhlasíte s užíváním všech cookies?

Zásady ochrany osobních údajů